Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Želite najbolji seks svog života? Isprobajte ove savjete za tantrički seks

Želite najbolji seks svog života? Isprobajte ove savjete za tantrički seks

Tantrički seks je lakši nego što mislite! Želite raspaliti ili seks s partnerom? Čak i ako nemate nekoliko sati da ih provedete u spavaćoj sobi, tantrički seks možda je prava stvar za vas!

Tantrički seks je drevna hinduistička praksa, starija od 5.000 godina, a znači 'tkanje i širenje energije'. To je oblik sporog seksa koji povećava intimnost i stvara povezanost uma i tijela koji mogu dovesti do snažnih orgazama.

Tantrički seks ili tantru - može prakticirati svatko tko je zainteresiran za oživljavanje, produbljivanje i poboljšavanje svog seksualnog života i pronalaženje nove dubine svoje ljubavi. Ako to zvuči zbunjujuće pokušajte to zamisliti ovako – zamislite da je brzinski seks seksualni ekvivalent fast fooda – u tom je slučaju tantrički seks je večera od pet slijedova jela u restoranu s 5 zvjezdica, dakle dulje ćete čekati na njegovu pripremu i konzumaciju, ali ćete i više u njoj uživati.

Zašto biste ga trebali probati? Tantrički stručnjaci vjeruju da ćete ako produžite vrijeme i više se potrudite u seksu, postići bolju i intenzivniju ekstazu.

Tantrički seks je dobar za vas ako ...
 • tražite nešto novo u krevetu
 • želite postati još intimniji sa svojim partnerom
 • želite produbiti vezu s mužem ili dečkom

Kako izvesti tantrički seks

Dobra vijest je da tantrički seks nije orijentiran prema nekom cilju, što znači da ne trebate puno učiti to što biste morali znati. Trik je u stvari da se prestanete koncentrirati na orgazam i  da se umjesto toga usredotočite sam užitak predigre, učinite je što senzualnijom i dužom, prije nego se konačno prepustite vrhuncu. To je, naravno, lakše reći nego učiniti zbog toga stručnjaci za tantrički seks kako bi odgodili orgazam koriste razne metode, uključujući meditativne tehnike, kontrolu disanja i masažu.

Što učiniti?

Ako želite isprobati, pokušajte sljedeće:
 • Počnite s prigušivanjem svjetala i isključivanjem iz ostatka svijeta
 • Opustite svoje tijelo - Tantra znači energiju koja se kreće kroz tijelo, pa stručnjakinja Louise Van Der Velde sugerira 'energično protresete svoje udove kako biste se napunili energijom i deblokirali se prije nego što počnete'.
 • Neko vrijeme se držite podalje od kreveta - to će potaknuti gumb za spavanje u mozgu, koji, prema Louise 'znači da ćete biti usredotočeniji na brzinski seks prije spavanja, umjesto na duboku povezanost i intimni seks, a to je cilj Tantre.'
 • Udobno se smjestite - pokušajte s partnerom leći na deku na podu i polako se počnite dodirivati, uzimajući si dovoljno vremena da jedno drugom polako istražujete tijelo.  
 • Eksperimentirajte - isprobajte razne dodire - čvrstu masažu, lagani dodir perom ili svilenom maramom, nježno milovanje... Cilj je da probudite i izoštrite osjetila na spor i intenzivan način, tako da se polako krećete prema vrhuncu i usporite ako se jedno od vas dvoje približi. Izvodeći to na pravi način seks i vaš užitak možete produžiti i na nekoliko sati.
 • Razmišljajte o disanju - ako osjetite da vam je um počeo lutati, ponovno se usredotočite na vaše disanje. Udišite kako vaš partner izdahne i obrnuto - to može pomoći u poboljšanju veza i intimnosti između vas dvoje i pomoći vam da zadržite svoje misli na onom što se događa.
 • Nemojte odustati - Ako ne možete izdržati više od dvadesetak minuta ili čak manje, pokušajte ponovno. Za tantrički seks treba puno vremena, i trebat će vas dulje vrijeme da se "ufurate" u ovu filozofiju seksa jer smo svi mi naviknuti na "zapadnjački seks" - to znači da očekujemo da seks ima jasan početak, sredinu i kraj.
S praksom možete napredovati i uživati u seksu bez razmišljanja o njegovom završetku, i biti u mogućnosti kontrolirati svoje tijelo, tako da uspijete odgoditi vrhunac i povećati snagu vaših orgazama.

Vježbe za tantrički seks

S obzirom da se tantrički seks temelji na intimnosti između partnera, sljedeće vježbe mogu pomoći da uđete u štos:

1. Pokušajte s meditacijom "disanja srca" kako biste se bolje uskladili. Stanite jedno nasuprot drugome i gledajte se u oči, istovremeno stavite lijevi dlan na srce vašeg partnera. On bi vaš dlan trebao prekriti svojim dlanom i oboje biste trebali pokušati uskladiti međusobno disanje barem na dvije minute.

2. Sjednite licem-u-lice (još bolje ako mu sjedite u krilu). Omotajte ruke čvrsto jedno oko drugog i tijela stisnite što je snažnije moguće jedno o drugo. Ova vrsta dodira s kožom potiče jači osjećaj intimnosti.

3. Za vrijeme seksa krećite se  i dišite polagano ( i po mogućnosti izbjegavajte poze  u kojima znate dalako postignete orgazam) i postepeno gradite užitak i uzbuđenje. Što više produljite vrijeme predigre i seksa prije orgazma – to će orgazam biti intenzivniji. 

Ako vas, ili vašeg partnera, mistični element tantričkog seksa odbija imajte na umu da je Tantra poput joge.  Možete joj dodati duhovnu stranu ili možete jednostavno napraviti vježbe. Mnogi ljudi se odlučuju za Tantru, ne radi misticizma, već radi dobrih savjeta koji im poboljšavaju seksualni život.

Najbolji tantrički savjet

Usporite disanje dok se približavate orgazmu. Većina žena u tim trenucima počne disati brže disati brže, a tijelo je napeto pokušavajući postići orgazam. Umjesto toga vi se opustite, opustite trbuh i radite duboke spore uzdisaje (iz želuca). Orgazam će dulje trajati i biti intenzivniji.
 
Komentari
+2
 
milicica
 • 25.9.2017 0:19:20
 • Bodova: 1591
 • Prijavi
Mislim da ne preteruju sa temama o sexu. Pa ova rubrika je jedna od najčitanijih. Sto se tice clanka malo je povrsan. Mozda moze nekoga zaintrigirati da istrazi dalje...
malikekoserk1
 • 21.9.2017 17:44:40
 • Bodova: 14709
 • Prijavi
Eto čovjek uči dok je živ.
astoria
 • 21.9.2017 16:57:11
 • Bodova: 25711
 • Prijavi
Anatela,Imaš pravo baš su zaredali sa ovom temom :)
xerinija
 • 21.9.2017 14:20:25
 • Bodova: 64125
 • Prijavi
A ne pretjerujete li vi malo s tim temama o sexu?Mislim, nisam nikakva čistunka, ali ipak....