Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Želiš li više orgazama pročitaj što ti savjetuje seksologinja koja je pet godina istraživala ženski klimaks

Želiš li više orgazama pročitaj što ti savjetuje seksologinja koja je pet godina istraživala ženski klimaks© Pexels

Žene koje stavljaju naglasak na to koliko često imaju seksualne odnose, najčešće ne uživaju u njima onoliko koliko bi mogle, odnosno koliko u seksu uživaju žene koje nisu opterećene time da ga često upražnjavaju

Kada je u pitanju seks, žene sve više, baš kao i muškarci, stavljaju naglasak na kvantitetu, umjesto da se drže prokušanog - kvalitete.

Seksologinja Katherine Rowland provela je petogodišnje istraživanje tijekom kojeg je anketirala žene o njihovom seksualnom životu kako bi prikupila materijal za knjigu "The Pleasure Gap" koja govori o ženskoj seksualnoj želji.

Otkrila je da žene i njihove partnere nerijetko brine učestalost seksualnih odnosa te kako vjeruju da ih imaju premalo i da to loše utječe na vezu. Dublje uranjajući u problematiku i ispitujući žene o tome što ih uzbuđuje i koja su njihova najbolja seksualna iskustva, Rowland je zaključila da bi žene više trebale brinuti o kvaliteti seksualnih odnosa, a manje o učestalosti.
Žene koje stavljaju naglasak na to koliko često imaju seksualne odnose, ne uživaju u njima onoliko koliko bi mogle, odnosno koliko u seksu uživaju žene koje nisu opterećene time da ga često upražnjavaju. Kada smo fokusirani na kvantitetu, propuštamo pravi užitak i ne vidimo što to trajno zadovoljava i nas i partnera. Seks svodimo na penetraciju, a on je puno više od toga. (FOTO: Pixabay)

"Vrlo je teško odvojiti se od uvriježenog modela u kojem je stavljanje penisa u vaginu vrhunac seksualnog užitka. Ne razmišljaju samo muškarci ovako, već i žene",  kaže za Insider Rowland.

Žene vole muškarce koji im pružaju oralno zadovoljstvo te su oni danas puno popularniji, nego prije nekoliko desetljeća. No i dalje je oralni seks tek predigra koja vodi do penetracije. Pogled na njega trebali bismo u potpunosti promijeniti želimo li kvalitetniji seksualni život.  

“Penetracija ne bi trebala biti 'glavno' jelo, već samo jedan od načina seksualnog odnosa", zaključuje. S obzirom da većina ljudi danas ovako gleda na seks, nije iznenađujuće da žene u njemu ne uživaju onoliko koliko bi mogle i da ga ne žele jednako jako kao muškarci.

Ono što je najvažnije je da se ne uspoređuješ s drugima nego se vodiš svojim i željama svog partnera. Isto tako ne trebaš uspoređivati sadašnji seksualni život s onim na početku veze jer se odnos razvija i mijenja, a s njime i dinamika seksa. Ukoliko si dugo u vezi i seks je postao monoton i rijedak, razgovaraj s partnerom, uvedite nešto novo u svoj odnos. To ne mora nužno biti vezano uz seks, ali može poboljšati stanje pod plahtama jer ćeš partnera, a i on tebe doživjeti u drugačijem svjetlu, upoznat ćete se na nekoj novoj razini.
 
Komentari
+2