Vrući snovi o seksu? Što oni zapravo znače?

Vrući snovi o seksu? Što oni zapravo znače?

Naš seksi snovi vrlo često našu pozornost usmjeravaju na probleme u našim životima i/ili emocionalno "čišćenje" tijekom spavanja

Željeli mi to priznati ili ne, svatko od nas je imao barem jedan san o seksu (a prave sretnice i puno više njih). U "zemlji snova" nema pravila, što znači moguće je da se u jednom trenutku po krevetu valjate s Johhnyjem Deppom, a u drugom seksualno "relapsirate" s bivšim u nekom liftu – ili još gore da završite s nekim koga zbilja ne podnosite – recimo nekim svojim nepodnošljivim kolegom. Putovanje u najdublje erotske kutke naše podsvijesti i proživljavanje uzbudljivih, ali često i bizarnih scenarija, partnera i ponašanja, odnosno snovi o seksu pobuđuju snažne emocije koje često ostaju prisutne još danima nakon sna.

Kao i kod bilo koje vrste snova, naš seksi snovi vrlo često našu pozornost usmjeravaju na probleme u našim životima i/ili emocionalno "čišćenje" tijekom spavanja. Kada naš svjesni um ide na spavanje, podsvjesnom je umu dozvoljeno da slobodno luta i počne okupljati misli, emocije i iskustva iz stvarnog života. Naši snovi su tu kako bi privukli pozornost na ono što želimo i za čime žudimo, ali i stvari koje nam se ne sviđaju, stvari koje nas mogu brinuti, i tako dalje. Naravno, neki snovi su potpuno slučajne slike koje su nanizane zajedno i nemaju pravi smisao. Dodajte ovome činjenicu da je seks jedan od najmoćnijih ljudskih nagona, onda zbilja ne čudi što su naši snovi su jako začinjeni seksom i požudom. A njihovo tumačenje može zbilja dati važne uvide u ono što zbilja mislite ili osjećate.

Iako su snovi jedinstveni u svojim detaljima i variraju od osobe do osobe, postoje neki uobičajeni scenariji koje su mnogi od nas imali ili će tek imati.

Snovi o seksu s neznancem

Snovi o seksu s nekom "maglovitom" osobom vrlo su česti i mogu biti poprilično zbunjujući. Ovaj stranac koji vas je zadovoljio, znači, može biti osoba kojoj niste baš jasno vidjeli lice ili osoba kojoj ste vidjeli lice, ali ga nikad prije niste vidjeli. Ovo je nešto što vjerojatno nikada ne biste napravili u stvarnom životu, zato vaša mašta istražuje vašu divlju i erotsku stranu bez posljedica u stvarnom životu.

Što to znači? Pa, seks sa strancem može značiti nekoliko stvari. Može značiti želju za više uzbuđenja i rizika u vašem životu. Može značiti da želite više strasti i tražite nova uzbuđenja s novim ljudima. To može biti način da sami sebi pokažete kako imate potrebe i želje s kojima se još niste suočili jer se ponašate previše zaštitnički prema sebi. Stranac je kao prazno platno koje vam pomaže da otkrijete nove stvari o sebi.

Stranac također može predstavljati nekog u vašem životu koga pokušavate upoznati na dubljoj razini, ali nemate baš previše uspjeha s time. Stranci mogu biti pozitivne ili negativne sile u vašem životu, ovisno o emocijama se osjećate u snu.


Snovi o seksu s bivšim

Sanjanje o divljem ili romantičnom seksu s bivšim može biti i uzbudljiv i potresan doživljaj. Snovi mogu poput poplave vratiti uspomene, probuditi stare emocije, a ako imate novog partnerom može itekako gristi vašu savjest i probuditi strahove da još uvijek osjećate nešto prema svom bivšem. Vaša podsvijest možda još uvijek nije uhvatila korak sa vašim svjesnim umom i još uvijek čuva uspomene za koje ste mislili da ste ih potisnuli ili ih se potpuno riješili. Samo zato što je bivši otišao iz vašeg života, ne znači da on nije još uvijek prisutan u vašoj podsvijesti.

Što to znači? Ponavljanje snova o seksu s bivšim može značiti da imate neke neriješene probleme ili duboke osjećaje kojih se još uvijek niste spremni odreći. No "bliski susret" s bivšim može predstavljati i sve drugo što vas je povezivalo s njim, kao što su sloboda, mladosti ili strast. To može značiti da želite vratiti te stvari u svoj život ili da želite više spontanosti i uzbuđenja u svom životu. On također može predstavljati nezadovoljstvo sa sadašnjošću i nostalgičan pogled na prošlost.

To također može značiti da još uvijek niste preboljeli svog bivšeg, pa je ovo način na koji se vaša podsvijest oslobađa dijela seksualne napetosti. To također može jednostavno značiti da ste mislili o svom bivšem tijekom dana i prisjećali se dobrih vremena koje ste proveli zajedno.

Jeste li ovim snom prevarili trenutnog partnera?
Ne bojte se! Iako ste se možda probudili s osjećajem krivnje, snovi poput ovog prilično su uobičajeni nakon neke velike odluke - kao što su preseljenje k novom dečku ili zaruke s novim dečkom. To je iznenadni nalet svih vaših nesigurnosti i javljanje osjećaja "što ako". Ako sanjate kako vas partner vara – ovo je često znak vaše nesigurnosti oko toga je li vam potpuno posvećen i misli li on zbilja "ozbiljno" s vama.

Snovi o seksu s nekim koga ne podnosite

Ovo iskustvo vam zbilja može "otvoriti oči". Ako sanjate o vrućem seksu s nekim koga  inače gotovo da niti ne primjećujete, nekog tko vas inače nikada ne bi privukao ili čak nekog koga stvarno mrzite, to može biti vrlo zbunjujuće iskustvo. U svijetu snova, kad se mržnja pretvori u požudu, to vas može potaknuti da u stvarnosti razmišljate drugačije o toj osobi. Snovi mogu čak potaknuti i privlačnost ili zaljubljenost gdje je prije nije bilo.

Što to znači?
Sanjanje seksa s osobom koja nam se zapravo ne sviđa je vrlo često i nemojte se uznemiravati previše oko toga. Često naš um za vrijeme spavanja povezuje seksualne teme s nekim s kim se često vidite, ali s kim zapravo nema nikakve privlačnosti. Naravno, neki od tih snova su značajni, kao kad oni govore o važnim osjećajima vezanima za moć ili nemoć i samopoštovanje. Recimo da je osoba s kojom vodite ljubav u snu vaš šef i tom snu vi ste submisivni. To može ukazivati na opće nezadovoljstvo vešom pozicijom i stanjem na poslu. I može biti vezano za osjećaj da vam nedostaje samopouzdanja i samopoštovanja na poslu.

No, to može otkriti i neku skrivenu privlačnost za koju niste ni znali da postoji, a ako se radi o nekome koga zbilja ne podnosite to vas može potaknuti na razmišljanje o tome zašto ih ne podnosite i zašto osjećate tako snažne negativne emocije prema njima.

Ako sanjate seksu s nekim posve neprikladnim kao što je član obitelji to najčešće znači da osjećate puno ljubavi tu osobu koju je vaša podsvijest pobrkala sa seksualnom željom.


Homoseksualni snovi

Sanjanje o seksu s nekim istog spola, ako niste lezbijka i uopće nemate biseksualnih sklonosti može biti zbunjujući iskustvo. Svejedno je je li to nepoznata osoba istog spola, ili prijateljica/poznanica. Mnogi psiholozi vjeruju da smo svi mi biseksualni do neke mjere i vaši snovi vam daju priliku da istražite svoje skrivene ili potisnute seksualne želje u svijetu mašte gdje je sve moguće.

Što to znači? Obično su dva glavna razloga zašto sanjamo seksualni odnos s osobom istog spola ako se ne smatramo homoseksualnom osobom. Prvi je da se snažni osjećaji prijateljstva s ljudima iz istog spola mogu protkati sa seksualnim osjećajima i tako nastane seksualni san. Ali to više govori o snažnoj vezi koju imate s ljudima istog spola, nego li vašoj želji da eksperimentirate u seksu s njima. Drugi glavni razlog za takve snove je očit – podsvjesno želite isprobati seks s osobom istog spola. Ovu želju simboliziraju snažne, seksualne slike koje ponekad mogu biti veoma iznenađujuće. To također može značiti da trebate više biti u kontaktu sa svojom ženstvenom stranom i da se želite osjećati ženstvenije.

Jeste li ikad u snu vi bili osoba suprotnog spola?
Ako ste sanjali da ste osoba suprotnog spola to može značiti da stupate u kontakt sa suprotnom stranom svoje psihe, odnosno da pristupate svojim muškobanjastim osobinama. To također može značiti da ste znatiželjni u vezi ekperimentiranja sa seksom, doživljavanju seksa s druge strane, istražujući kako bi bilo da ste opremljeni drugačijom intimnom "opremom".

Snovi o seksu s poznatom osobom

Sanjanje o divljoj noći s Ryanom Reynoldsom ili Robertom Pattinsonom je ostvarenje snova za mnoge od nas! Tko ne bi htio imati svoje snove ispunjene vrućim avanturama s omiljenim zgodnim celebrityjem? Ti snovi mogu biti zavodljivo zabavni i sigurno ćete se probuditi dobro raspoloženi. Većini od nas neka se zvijezda sviđa, a ako ste dovoljno sretni da se s njime susretnete u snovima – onda je to najvjerojatnije samo jednostavno ispunjenje želja.

Što to znači? Neki psiholozi vjeruju da sanjanje o seksu s poznatom osobom predstavlja želju da ta osoba bude popularna i uspješna. Oni tvrde da to ima veze s društvenim ambicijama, da žudite za boljim društvenim statusom i želite okusiti slavu i bogatstvo. Uvrježenije je mišljenje da ovi snovi otkrivaju vašu želju da se osjećate posebnijima i da želite više romantike i strasti u svom životu. To je eskapizam u izmišljeni svijet ljubavnih romana i romantičnih filmova i u tome nema ničeg lošeg.


Snovi o seksu s nekim koga poznate

Ovo je nekako jasno samo po sebi i nećemo previše duljiti. Prvi je da vi osjećate nešto prema toj osobi i da zbilja želite nešto više (znamo, to ste znali i sami, ali trebali smo zabilježiti). Drugi je da je, kao što smo već prije spomenuli, vaša podsvijest pobrkala vaše poznanstvo i osjećaj prijateljstva s seksualnim emocijama. Treći je nešto zanimljiviji – to može značiti da ste podsvjesno pokupili diskretne znakove koje vam ta osoba daje jer ju privlačite, a koje vi inače svjesno ne primijećujete. E, to vam sad vjerojatno daje materijala za razmišljanje, zar ne?

 
Komentari
+2
 
okorjela
 • 29.5.2013 16:16:18
 • Bodova: 3720
 • Prijavi
a što ako sanjam sex dvoje sasvim drugih ljudi??? tipa osobe koja mi se sviđa i najbolje prijateljice ili slično...
bunn_girl
 • 17.12.2011 0:33:33
 • Bodova: 6
 • Prijavi
uh ja sam sanjala da sam imala sex sa ultra sexy zubarom,kojeg si poznajem... to je bas bilo davno,i eto veceras mi se ostvarilo.. i to sve iste scene kao u snu..jos uvijek nemogu vjerovati :D
wolfy
 • 8.6.2011 18:56:10
 • Bodova: 6
 • Prijavi
zadnjih tjedan dana stalno neki snovi, a inače nikad, mislim da je to zbog puno stresa u životu trenutno jer sam čitala da se tako mozak relaksira od stresa.jednom sam sanjala zavođenje bez sexa sa potpunim strancem,nekim crnim visokim zgodnim tipom,ali baš ono zavođenje predivno, drugi put s dečkom koji mi se sviđa, treći put s dečkom s kojim jesam hahaha strašno
tascha
 • 10.4.2011 17:09:26
 • Bodova: 11165
 • Prijavi
sanjala sam sex sa bivšim ali izašli smo samo par puta i među nama nije bilo sexa,nije me ni malo uzbuđivao pa ne razumijem taj san
bully
 • 6.2.2011 14:40:59
 • Bodova: 55
 • Prijavi
Imala sam takve snove s osobom koju sam znala i kad se ostvario nisam nimalo požalila.Mislim da treba vjerovat u snove jer za sve postoji razlog.
keroll
 • 17.1.2011 14:57:31
 • Bodova: 48987
 • Prijavi
Ja vam malo i zavidim.. jer nemam takvih snova, osim možda jednom davno..., al' se ne sjećam s kim.., jer nismo došli do kraja, probudila sam se...
butterfly42
 • 17.1.2011 14:48:41
 • Bodova: 3977
 • Prijavi
uh, bilo je i kod mene svakakvih snova :D
catseye17
 • 17.1.2011 14:46:40
 • Bodova: 15966
 • Prijavi
[QUOTE=karolina] woooooooow Cat... ti čim zaspiš odmah se bacaš u akciju.... [/QUOTE] Tako nekako
keroll
 • 17.1.2011 14:45:18
 • Bodova: 48987
 • Prijavi
woooooooow Cat... ti čim zaspiš odmah se bacaš u akciju....
catseye17
 • 17.1.2011 13:32:30
 • Bodova: 15966
 • Prijavi
Ja sam svšta sanjala. Sex sa neznancem, sex sa Johnnyjem Deppom, sex sa nepoznatom curom, sex sa prijateljem, sex sa osobom koju ne mogu smisliti i čak i sex sa tatom. Ma stvarno svašta sanjam. Sad kad malo pogledam, ja sam sve sanjala sa spiska u članku Mislim da jedino nisam sanjala sex sa svojim dečkom (), a najugodniji sex sam ipak imala sa strancem