Tajne intimnosti i užitka misionarke poze

Tajne intimnosti i užitka misionarke poze

Poza koja odgovara većini parova jer „dopušta“ različiti intenzitet penetracije i intimnosti, s čime se lako mogu zadovoljiti potrebe oba partnera…

Misionarska poza je poza u spolnom odnosu u kojemu žena leži na leđima, a muškarac ležeći potrbuške penetrira u nju, jedna od najpoznatijih i najčešće prakticiranih poza kod većine spolno aktivnih parova.

Iako se u posljednje vrijeme oko nje vrti fama da se radi o dosadnoj i pasivnoj pozi u kojoj žene mogu samo mirno ležati, dok muškarac obavlja sav „posao“, te se vjerojatno nalazi na prvoj stranici bilo kojeg seksualnog priručnika kao jedna od osnovnih poza kojom mogu svi ovladati, pa i oni najneiskusniji, ona u svakom slučaju kao i sve ostale poze ima mnogo varijacija na temu koje se mogu manje ili više sviđati ženi i muškarcu koji se upuštaju u seksualni odnos.
 
Zanimljivo je spomenuti da s misionarskom pozom započinje većina penetracija jer je to jedna od najudobnijih, najsigurnijih i najopuštajućijih poza, posebno za ženu. Naime, većina žena u toj se pozi osjeća opušteno i sigurno, a muškarac dominantno, što odgovara dinamici većini parova. To je i poza koja omogućuje kontakt očima, ljubljenje, te iznimno blizak kontakt tijela.

Intenzitet penetracije

Ono što većini parova u toj pozi odgovara je da „dopušta“ različiti intenzitet penetracije. Spori, lijeni, lagani i opušteni, s mnogo ljubljenja, grljenja, maženja. S druge strane, penetracija može biti strastvena, brza, žestoka, jaka… Ovisno o samom raspoloženju. Također, određeni seksolozi preporučuju ovu pozu za postizanje najvećeg intenziteta intime, pa čak i penetraciju bez micanja (ovisno koliko neki par može izdržati), samo s ljubljenjem i grljenjem, što može stvoriti još veći doživljaj povezanosti i intimnosti.

Nedostaci poze

Nedostaci misionarske poze kod žena jesu što su one u toj pozi većinom pasivni sudionici, a sve što mogu raditi su manja pomicanja zdjelicom kako bi stvorile bolje trenje. Neke žene vole aktivnije uloge u krevetu. Ujedno, muškarac određuje kut penetracije u rodnicu, koji može i ne mora odgovarati ženi, ovisno o pogađanju G točke, dubini penetracije, stimulaciji klitorisa.

Naravno, s druge strane tu je i u osjećaj ugode kod muškarca. Osim pasivnosti žene, što za muškarce može biti destimulirajuće, u ovoj pozi muškarac s penetracijom teže stimulira ženu, a to znači i mnogo teže postizanje orgazma.

Varijacije na temu

Što se tiče samog položaja tijela u misionarskoj pozi, postoje različite varijacije na temu. Kod žena, s manje ili više raširenim nogama, skupljenim nogama, podignutom zdjelicom i nogama i slično. Kod muškaraca, također postoji mogućnost raznih položaja, od toga da s cijelim torzom leži na ženi, da se oslanja na ruke, da je u podignutom klečećem položaju, te da mijenja kut penetracije. Upravo te mogućnosti koje omogućuje misionarska poza mogu začiniti jednu od najuobičajenijih poza.

Razne mogućnosti stimulacije

Zbog opuštajućih elemenata ove poze žena može vrlo lako prilikom penetracije stiskati mišiće rodnice koji će oboma pružiti dodatni užitak, pa i lakše postizanje orgazma. Također, osim standardnih pokreta penetriranja, isprobajte pokrete koji više nalikuju na njihanje, što može dovesti do drugačijeg osjećaja užitka, posebno za žene jer će doći do bolje stimulacije klitorisa.

Tu je i mogućnost laganih kružnih pokreta zdjelice, umjesto standardne stimulacije „unutra - van“. Ujedno isprobajte s partnerom sporu penetraciju u kojoj on radi spore i naglašene pokrete izlazeći iz rodnice gotovo do kraja, te ponovno polako ulazi do samog kraja. Kod ove poze ključno je da pronađete ono što vas najviše zadovoljava i uzbuđuje, te da zajedno otkrijete tajne, ove prelijepe poze.
 
(vam)
Foto: © marinasvetlova - Fotolia
 
Komentari
+2