Stvari koje moraš znati za sretan seksualni život

Stvari koje moraš znati za sretan seksualni život© Unsplash

Imaš problema s raspoloženjem ili postizanjem orgazma? Rješenje bi moglo biti jednostavno, a ovi savjeti pomoći će ti da više uživaš u spavaćoj sobi

Blagodati seksa šire se puno dalje od spavaće sobe - istraživanja su otkrila da redoviti seks može poboljšati zdravlje srca, pa čak i ojačati imunitet. Osim toga, seks s partnerom stvorit će intimnu vezu koja je presudna za zdrav odnos. Ali ako nisi uvijek raspoložena za seks, nisi jedina. Mnoge žene imaju promjenjivu seksualnu želju, što može biti uzrokovano drugim problemima, kaže dr. Ian Kerner, psihoterapeut i seksualni terapeut iz New Yorka. 
 
"Na neki je način seksualna želja barometar tvog cjelokupnog zdravlja. Ako netko ima nizak libido, to često može biti pokazatelj da se događa nešto drugo, emocionalno ili fizički", objašnjava on.

Kako onda zaobići prepreke u spavaćoj sobi i stvoriti više strasti između plahti? Ovih šest stvari pomoći će ti da se osjećaš sretno i da imaš zdrav seksualni život.
 
Moraš znati što voliš, a što ne voliš u spavaćoj sobi

Prva stvar koja ti je potrebna kako bi uživala u krevetu je znati što voliš, a što ne, kaže dr. Kerner. "Korisno je znati zbog čega se osjećaš dobro, što te uzbuđuje, što te odbija, kakva ti je stimulacija potrebna, kakvi ti se položaji sviđaju i slično", objašnjava.


via GIPHY

Također je važno da te želje preneseš svom partneru, a ako ti je neugodno to podijeliti, ispričaj mu ih u obliku fantazije. Na primjer, svom bi partneru mogla reći da si sanjala o tome kako ste se vas dvoje nekada znali ljubiti i pri tome pokušaj koristiti uzbudljiv, poticajan jezik. Masturbacija također može pomoći ženama da nauče što im se sviđa u krevetu, ali i da se osjećaju seksualno snažnijima.
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2