Seksologinja otkrila četiri prirodna afrodizijaka koji će 'začiniti' tvoj odnos

Seksologinja otkrila četiri prirodna afrodizijaka koji će 'začiniti' tvoj odnos© Unsplash

Prirodni afrodizijaci mogu biti kao seksualno wellness gorivo za tijelo: možeš ih jesti, udisati ili koristiti na koži

Izraz "afrodizijak" dolazi od Afrodite, grčke božice seksa i ljubavi. Stoljećima se razna hrana koristi za promicanje zdrave spolne funkcije, uključujući plodnost, cirkulaciju, izdržljivost i povećani libido. 

"Jedna od prvih stvari koje kažem ljudima koji žele poboljšati svoj seksualni život je dodavanje botaničkih afrodizijaka načinu života", objasnila je za portal Byrdie seksologinja Rebecca Story. 
Botanički afrodizijaci specifične su biljke, bilje ili cvijeće za koje je poznato da povećavaju seksualnu želju i seksualno zadovoljstvo. Hranjive sastojke iz biljaka upijamo kad ih pojedemo, udišemo njihovu aromu ili ih stavimo na kožu.

Zamislimo to ovako: botanički afrodizijaci mogu biti kao seksualno wellness gorivo za tijelo. "Svaka biljka ima svoj kemijski sastav (poput DNA) koji može utjecati na nekoliko područja tijela i mozga. Zapravo, neka esencijalna ulja mogu prijeći krvno-moždanu barijeru (samo oko 2% farmaceutskih lijekova to može učiniti) i stoga mogu izravnije komunicirati s moždanim stanicama kako bi podigli raspoloženje ili strasti", dodaje seksologinja.

Međutim, poboljšanje seksualnog života ili jačanje libida zahtijeva holistički pristup koji uključuje više čimbenika: duboku povezanost sa sobom ili partnerom, zdravu seksualnu energiju itd. 

Botanički afrodizijaci mogu ti pomoći da pristupiš holističkom pristupu seksualnom wellnessu pružajući tijelu hranjive sastojke kako iznutra (hrana ili aromaterapija) tako i izvan njega (topikalni proizvodi). 

Mnoge žene su iznenađene kada saznaju da se bilo koji topikalni proizvod nanešen na kožu stidnice, na primjer, može upiti u krvotok u roku od nekoliko sekundi. Zbog toga je važno koristiti čiste proizvode za intimnu njegu na biljnoj bazi.

S obzirom na sve navedeno, seksologinja je otkrila nekoliko botaničkih afrodzijaka koje možeš jesti, udisati ili koristiti na koži za bolji seksualni život.
 
Maca prah

Maca je superhrana prvenstveno poznata po svojim sposobnostima za jačanje libida kod žena. Korijen potječe iz Perua i stoljećima se jede kao hrana bogata hranjivim sastojcima kako bi se povećala energija, libido i plodnost. Danas se maca smatra superhranom s puno hranjivih sastojaka koji potiču spolne hormone i spolnu funkciju.

Također je adaptogen, što znači da pomaže u suzbijanju stresa u tijelu i sjajna je za energiju. "Korijen mace možete unijeti u obliku tableta, ali moj omiljeni način je dodavanje mace u prahu smoothiejima nekoliko puta tjedno za dodatni seksualni wellness izvrsnog okusa", savjetuje seksologinja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tiina Strandberg|Myberryforest (@myberryforest)

1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
girlnextdoor
  • 26.10.2020 2:46:50
  • Bodova: 396
  • Prijavi
mogla bih probati macu mada nije bas jeftina....