Seks je bitan začin života, ne zanemaruj ga: Osnaži libido na prirodne načine

Seks je bitan začin života, ne zanemaruj ga: Osnaži libido na prirodne načine© www.profimedia.hr

Uz kombinaciju biljnih pripravaka i životnih promjena lako ćeš ponovno probuditi seksualnost u sebi

Čest problem žena je gubitak libida ili snažne seksualne želje. Iako je smanjenje libida normalna pojava u menopauzi, ono se može dogoditi i puno prije te tako narušiti kvalitetu života, kao i odnos s partnerom. Seks je jedan od bitnijih aspekata kvalitetnog ljubavnog života i romantičnih veza, pa ne čudi stoga što se žene često osjećaju opterećene gubitkom svoje seksualne želje.  
Iako se taj problem može činiti velikim, zapravo na njega lako možemo utjecati i riješiti ga. Određene strategije itekako mogu pomoći da ponovno osjećamo seksualnu i tjelesnu strast te da se ponovno osjećamo mlado i zdravo. Osim što jaki libido donosi velike dobrobiti za naš ljubavni život on jamči i zdravlje našeg organizma, jer znamo koliko je redoviti seks zaslužan za bolje nošenje sa stresom, bolju cirkulaciju i općenito normalno funkcioniranje našeg tijela.


via Giphy

Problem leži u tome što je tema ženske seksualnosti još uvijek tabu u našem društvu, pa se o njoj (pre)rijetko progovara. Kako bismo učinkovito mogli pojačati svoj libido, potrebno je da znamo za strategije i načine kako to postići na zdrav i prirodan način, bez konzumiranja umjetnih preparata i lijekova.
 
Osim menopauze, ono što jako može oslabiti žensku seksualnu želju u bilo kojoj dobi je depresija, tj. uzimanje antidepresiva. Antidepresivi znatno snižavaju seksualne potrebe što može zapravo dovesti do još većih problema i to zbog toga što dolazi do velike neusklađenosti s partnerovim seksualnim potrebama.
 
Stoga  je najbolje s tim frustracijama nositi se na adekvatan način, tj. uzeti u obzir sljedećih nekoliko faktora i uz pomoć njih raditi na jačanju libida.
 
Stres

Kao što smo već rekli, stres je veliki okidač za smanjenje seksualne želje kod većine ljudi. Ako radiš stresan posao, pokušaj u svoju rutinu uvesti razne tehnike opuštanja kako bi si dala oduška i kako bi se lakše upuštala u seksualne odnose. Masaža, adekvatan odmor, meditacija – sve to mogu biti odlične metode rješavanja stresa i jačanja libida.
 
Uz to, možeš u svoju prehranu uključiti  dodatke prehrani i vitamine kao što su B-kompleks i ginseng. Ograniči unos rafiniranog šećera i umjetnih sladila i vrlo vjerojatno će se tvoje tijelo s vremenom početi buditi iz uspavanog sna i ponovno osjetiti seksualnu želju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bebloss (@be_bloss)

1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2