Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Savjeti uz koje ćeš zavoljeti svoje tijelo i riješiti se srama, ali i povećati seksualno samopouzdanje

Savjeti uz koje ćeš zavoljeti svoje tijelo i riješiti se srama, ali i povećati seksualno samopouzdanje© Profimedia.hr

Ako želiš imati više samopouzdanja u spavaćoj sobi, važno je biti zadovoljna svojim tijelom, ali i umom

Seksualno samopouzdanje ima više veze s oslobađanjem od srama nego bilo kakvim seksualnim položajem ili tehnikom koju možeš savladati. Izgraditi seksualno samopouzdanje znači biti ti. Autentična osoba
Stručnjakinja Anna-Thea naglašava da je seksualna privlačnost nešto posve drugo od seksualnog samopouzdanja. Najseksepilnije žene (prema društvenim standardima) mogu biti jako privlačne i privući pažnju, ali to ne znači automatski da imaju jako seksualno samopouzdanje. Kad smo usredotočene samo na vanjski izgled, a ne na naše osjećaje, možemo misliti da smo neprivlačne, a samim time gubimo sigurnost u sebe.

Problem je što vanjska ljepota s vremenom blijedi. S druge strane, seksualno samopouzdanje može s vremenom ojačati jer žena shvaća što je seksualnost. Ako njeguješ svoju senzualnost, seksualno samopuzdanje će s godinama postati sve veće. 


(Foto: Pexels)

Svaka osoba ima svoju seksualnu anatomiju, fizičke, duhovne i emocionalne senzacije, a kako osoba sazrijeva, isto se događa i s njezinom seksualnošću. Anna-Thea je navela i što može pomoći svakoj ženi da se osjeća bolje i da više uživa u seksu.
 
1. Definiraj svoju seksualnost

Znaš li koje su tvoje seksualne potrebe? Ili smatraš da trebaš imati odnose jer su sastavni dio svake romantične veze? Kako objašnjava stručnjakinja, često se iznenadi kada čuje da mlade i inteligentne žene misle da je seks nešto što moraju učiniti kako bi ugodile svom partneru, a nije nešto u čemu bi uživale. 

Uobičajena stvar je da žene svih dobnih skupina vjeruju kako je seks "dužnost". Važno je za svoje intimne dijelove tijela misliti kao na mjesto užitka, a ne kao na sredstvo za ispunjavanje dužnosti. To je vrlo zastarjeli način razmišljanja. Ako je tako, doći će do problema u seksu. 

Važno je postaviti sebi ova pitanja kako bi bolje upoznala svoju seksualnost: 
  • Koje su moje seksualne potrebe?
  • Kako želim da me se dodiruje?
  • Što me uzbuđuje?

Treba se ohrabriti i odvojiti vrijeme za istraživanje svoje seksualnosti samostalno ili s partnerom. Ovo je vrlo moćan način da se poveća seksualno samopouzdanje - stvaranjem veze sa sobom i drugom osobom.


(Foto: Pixabay)
1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2