Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Otkrijte tajne tantričkog seksa - 1.dio

Otkrijte tajne tantričkog seksa - 1.dio

Produbite svoj odnos i intimnost uz pomoć tantričkog seksa i pružite si međusobno višestruke orgazme

Većina osoba kada netko spomene tantrički seks vjerojatno pomisli na jednu ili dvije stvari: prvo pomisle da se radi o nečem previše mističnom, prekompliciranom i možda prenapuhanom. Na kraju krajeva, radi se samo o seksu. Većina odraslih ga je probala. Nema tu ničeg nepoznatog.
Drugo na što pomisle je pjevačka zvijezda Sting koja je svojedobno izjavila da zahvaljujući tantričkom seksu može voditi ljubav sa svojom ženom šest sati. Je li to zaista moguće?

Iako satnicu možda ne možemo baš potvrditi, nego mu trebamo jednostavno vjerovati ili ne vjerovati, činjenica je da je tantrički seks drevna vještina koja je stvorena za produbljenje seksualne intimnosti, užitka, seksualne ekstaze, te zadovoljavajući seksualni život u svakom pogledu. Tantrički seks pomaže otvaranju najdubljih i najskrivenijih emocija, otvaranju srca, te ostvarenju seksualnih fantazija.

Što je ustvari Tantra?

Tantra je rođena prije više od 6000 godina u Indiji kao pokret koji se borio protiv organizirane religije, koja je zagovarala odricanje od seksualne intimnosti kako bi se postiglo prosvjetljenje. Tantra je naravno osporila ta vjerovanja, tvrdeći da je upravo seksualnost put k svetosti i da svjetovni užici kao što su jelo, piće, ples i kreativno izražavanje, pa tako i seks - sveti postupci.
Naravno, u današnje moderno vrijeme nitko ne treba prigrliti tu drevnu doktrinu, kako bi prakticirao tantrički seks.
Naime, on je samo dio cjelokupnog vjerovanja, a odnosi se na produljenje seksualnog užitka te orgazmičkog iskustva.

Nema početka ni kraja

U današnje vrijeme seks se često gleda kao izvor rekreacije, a ne kao sredstvo transformacije intimnosti. Cilj je postizanje vlastitog orgazma, umjesto zadovoljavanje partnera i potpunije emocionalno, pa tako i fizičko povezivanje s njime.
Naime, standardni seksualni odnos najčešće traje između 10 i 15 minuta, ima svoj početak i kraj. Žena najčešće unutar tog vremena postiže orgazam, a sve završava muškarčevim orgazmom, što oba partnera može na kraju ostaviti vrlo emocionalno, ali i fizički nezadovoljnima.

U tantričkom seksu na seksualno iskustvo se gleda kao na ples koji nema početak niti kraj. Ne postoji cilj, kao što je orgazam, važan je trenutak tog seksualnog ujedinjenja. Zbog toga, vođenje ljubavi je meditativno, ekspresivno i vrlo intimno.
Tantra uči ljubavnike na koji način produžiti vrhunac njihove seksualne ekstaze, na način da i žene i muškarci mogu doživjeti nekoliko orgazma u jednom odnosu.

To se odnosi i na muškarce koji imaju probleme s prijevremenom ejakulacijom, a koji zahvaljujući tehnikama tantričkog seksa mogu mnogo bolje kontrolirati što se događa u njihovom tijelu.

Primanje i pružanje užitka

Važno je naglasiti da se Tantrički seks treba vježbati i to kroz potrebne korake opuštanja, te dovođenja tijela u smireno meditativno stanje. No, nemojte se bojati, nije toliko teško koliko možda zvuči. Vjerojatno ste neke do tih koraka već i isprobali ili ih redovito prakticirate u svojem seksualnom životu, a da niste niti svjesni da se radi upravo o smjernicama uzetima iz Tantričkog seksa.

Ako je to slučaj, znači da imate već potrebnu praksu, no nikako te korake ne smijete preskakati niti zanemarivati važnost. Naime, oni će vam pomoći samo u lakšoj tranziciji na novu razinu seksualnosti.

Kada započinjete prakticiranje tantričkog seksa, sama penetracija vam ne smije biti cilj. Umjesto toga jednostavno uživajte u pružanju i primanju užitka, koristeći nježan dodir i još nježnije riječi. Komunicirajte s partnerom i otkrijte što on voli i želi i obrnuto. Pokušajte nekoliko tjedana prakticirati Tantričku intimnost, a da se ne upuštate u penetraciju. Upravo te vježbe suzdržavanja od samog seksualnog čina će vam pomoći da probudite i oslobodite seksualnost, ali i stvorite povjerenje koje mora postojati u vezi, pa tako i seksualnom segmentu.

Stvorite atmosferu

Svaki tjedan, barem jednom pronađite vremena za sebe. Planirajte prakticiranje Tantričkog seksa i odvojite sat ili više vremena, bez nepotrebnih prekida. Možda će vam se to činiti mnogo vremena s obzirom sve obaveze, privatne i poslovne, no nećete nikada moći uživati u Tantričkom seksu ako vam veza nije prioritet.

Za početak, kreirajte romantičnu atmosferu prema vlastitom ukusu. Odredite mjesto, bilo da je to spavaća ili dnevna soba, kada u kupaonici. Važno je da je to prostor u kojem se možete nesmetano opustiti i uživjeti u trenutak. Naravno, tu je i prigušeno svijetlo, svijeće, ukusna erotična hrana i piće, lagana glazba, aromatični mirisi ulja, seksi donje rublje, naga tijela. Eksperimentirajte i s okruženjem, te otkrijte što vam najbolje odgovara.

Uspostavite vezu

Započnite seansu s ritualnom, kako biste se lakše opustili i stvorili intimnu atmosferu. Možete hraniti jedan drugog zalogajima ukusne hrane, možete jedan drugog prati u kadi i premazivati i masirati mirisnim uljima. Plešite, čitajte poeziju, svirajte na instrumentu… Najvažnije je da komunicirate i međusobno dijelite ono što volite jedan na drugome. Važno je da se u tom trenutku oboje osjećate voljeno i cijenjeno.

Upravo s ovakvim ritualima parovi nekoliko tjedana produbljuju svoju intimnost prije nego što pređu na konkretni seks. Kada se odluče na taj korak, njihova emocionalna veza i seksualni naboj i strast će biti jači nego ikad.

Vježba disanja

Tu je i glasovita vježba disanja, vrlo poznata kada je u pitanju Tantrički seks, jer dovodi do stanja opuštanja i povezivanja s partnerom, što je vrlo važno.Evo kako ju trebate izvoditi:
 • Sjednite jedan prema drugome, prekriženih nogu u tišini.
 • Ruke stavite na koljena, dlanovi moraju biti prema gore.
 • Gledajte cijelo vrijeme partneru u oči, te duboko i sa sviješću dišite.
 • Kako ćete se oboje smirivati i gledati u oči, počnite gledati što se nalazi u tim očima, iza njih, u partnerovoj duši. Možda će vam se ova vježba na početku činiti pomalo smiješna, nepotrebna i čudna, ali kontakt očima je vrlo važan kada je u pitanju postizanje dublje razine intimnosti.
 • Kako pazite na disanje, udišite kroz nos i izdišite na usta,  udisaje i izdisaje polako usklađujete, te usporavajte ritam. Prakticirajte ovu vježbu 10-ak minuta i tada pređite na sljedeću vježbu.

Priprema za vođenje ljubavi

Eksperimentirajte s erotičnim dodirima, kako biste u potpunosti mogli cijeniti partnera. Naime, ova vježba će vam sigurno pomoći da postanete bolji ljubavnici. Iako, biste trebali i dalje održavati kontakt očima, sinkronizirano disanje više nije bitno.

Vodite partnera kada vas stimulira, govorite mu što vam odgovara, a što ne. I obrnuto. Opišite gdje biste voljeli da vas dira. Podijelite svoje želje na pozitivan i jasan način. Primjerice, recite svojem partneru neka vam stimulira klitoris, na određeni način, s manje ili više pritiska, da koristi jezik i tako dalje. Učinite to za bilo koju erogenu zonu. Izrazite zahvalnost partneru kada vam na željeni način pruži zadovoljstvo.  

Možete u predigru uključiti i seksualna pomagala. Zadovoljavajte se međusobno i nemojte se bojati tražiti nešto novo.
Upravo je to vrijeme najbolje za eksperimentiranje, izražavanje želja, učenje novih stvari.

Sami stvorite svoju seksualnu avanturu, a kada usavršite ovu fazu biti ćete spremi za Tantričko vođenje ljubavi. O njemu ćemo pisati u drugom nastavku ovog teksta.

Recite nam što vi mislite o Tantričkom seksu i jeste li ga isprobali?
 
(vam)
 
Komentari
+2
 
bubiii
 • 21.7.2013 19:53:25
 • Bodova: 8842
 • Prijavi
Ništa pametno
and_rea
 • 25.6.2013 2:06:28
 • Bodova: 32
 • Prijavi
pošto je ovo 1. dio, valjda će se u 2. odmaknuti od same definicije :3
cimetimed
 • 14.6.2013 20:39:31
 • Bodova: 44531
 • Prijavi
iiii, sve smo to već čuli/pročitali :/
mtk1965
 • 14.6.2013 14:59:51
 • Bodova: 639
 • Prijavi
Bez veze.
natko1
 • 14.6.2013 11:24:24
 • Bodova: 12668
 • Prijavi
Osim bombastičnog naslova, ništa...
the-peaceful-warrior
 • 13.6.2013 21:43:01
 • Bodova: 13194
 • Prijavi
naslov kaže '' pružite si međusobno višestruke orgazme'' a tekst kaže ''Ne postoji cilj, kao što je orgazam''.
the-peaceful-warrior
 • 13.6.2013 21:41:33
 • Bodova: 13194
 • Prijavi
članak ne kaže ništa pametno, slažem se, žali Bože vremena...
angel0000
 • 13.6.2013 20:22:57
 • Bodova: 66637
 • Prijavi
članak ništa pametno ne kaže