Nije uvijek lako: Razlozi zašto možda ne možeš doći do vrhunca

Nije uvijek lako: Razlozi zašto možda ne možeš doći do vrhunca© Profimedia.hr

Za svaku ženu ovo može biti frustrirajuća situacija, ali stručnjaci kažu da nas i sitnice mogu ometati u postizanju orgazma

Orgazam kod muškarca je poprilično jednostavan, ali za mnoge žene to je sasvim drugačija priča. Svaka je žena građena drugačije, a otkrivanje onoga što joj godi i što joj ne odgovara ili koji čimbenici iz svakodnevnog života mogu utjecati na događaje u spavaćoj sobi može biti složen 'posao'. 
 
Ali samo zato što je nešto teško, ne znači da bismo trebali odustati. Ako si jedna od mnogih žena koje se "bore" s orgazmom otkrij što sve može biti prepreka užitku.


(Foto: Pixabay)

 
1. Visoka razina tjeskobe

Anksioznost može izazvati misli koje mogu otežati postizanje orgazma, kaže psihijatrica Hilary Brenner. Zapravo je nedavno istraživanje sa Sveučilišta Valparaiso u Indiani pokazalo da više od polovice žena koje se bore s problemom postizanja orgazma navelo tjeskobu kao razlog.

Osim toga, zbog složene prirode stanja, drugi problemi mogu uzrokovati začarani krug brige i frustracije. "Žene s negativnom slikom o svom tijelu također pričaju o stresu i tjeskobi", piše dr. Brenner u časopisu Psychology Today. Ako osjećaš da anksioznost možda igra veliku ulogu u tvom  seksualnom životu, razgovaraj s terapeutom.


(Foto: Pixabay)
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2