Mokri snovi nisu rezervirani samo za muškarce: Evo što sve trebaš znati o njima

Mokri snovi nisu rezervirani samo za muškarce: Evo što sve trebaš znati o njima© www,profimedia.hr

Malo seksualne edukacije nikad nije naodmet, pa smo ovog puta odlučile razjasniti sve tvoje nedoumice u vezi mokrih snova

Za mokre snove su svi čuli, a većina ih je iskusila i na vlastitoj koži. Iako većinom govorimo o muškim mokrim snovima koji označavaju ejakulaciju za vrijeme sna, postoje i ženski mokri snovi o kojima se znatno manje zna.
 
Najjednostavnije rečeno, mokri snovi kod žena znače pojačanu vaginalnu sekreciju tijekom spavanja. Genitalije postaju hipersenzibilne, a ako žena sanja neki seksualno uzbudljiv i zanimljiv san, postoji šansa da će u snu doživjeti i orgazam. S obzirom da se i uz ovu temu, kao i mnoge druge seksualne teme, veže mnogo tabua i nedoumica, odlučile smo ti na što jednostavniji način objasniti sve što trebaš znati o ovom zanimljivom fenomenu. Za početak je bitno reći da, buđenje ugodnim intenzivnim užitkom kod žena nije mit. Orgazam tijekom sna nikako nije rezerviran samo za jači spol već ga i žene vrlo često mogu doživjeti, a da toga ne budu niti svjesne. Naime, tijekom REM faze spavanja, tijelo počinje povremeno halapljivo pumpati genitalno područje s krvlju, baš kao što je slučaj kod seksualnog uzbuđenja. Povećanje protoka krvi može dovesti do vrhunca i oslobađanja, što kod muškaraca rezultira erekcijom, a vaginalnom sekrecijom kod žena. Međutim, ovo ne znači nužno da spavač ili spavačica doživljavaju seksualni san.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli newlightlookphoto (@newlightlookphoto)

 
Kod žena, protok krvi u genitalije povećava se od malo, tijekom REM faze sna, na toliko kao kada žene masturbiraju ili gledaju erotske filmove. Ovo ukazuje da je genitalno uzbuđenje inducirano REM fazom slično kao buđenje seksualnog uzbuđenja. Neke se žene čak i probude iz dubokog sna da bi otkrile da su seksualno stimulirane ili da su upravo doživjele orgazam u snu.
 
Kao i obično, mokri snovi žena rijetko su istraživani jer ih je teško identificirati. S obzirom na to da su genitalije i reproduktivni organi žena smješteni unutar tijela, teže je primijetiti fizičku uzbuđenost, dok je kod muškaraca to mnogo lakše uočiti. Mokri snovi kod žena teško su uočljivi i zato što obilna vaginalna sekrecija ne mora nužno značiti i orgazam – već samo uzbuđenost koja nije stigla doći do vrhunca.
 
Žene koje ne znaju jesu li ili nisu imale orgazam u snu nisu jedine. Normalno je za oba spola da imaju snove erotske prirode i da oni redovito dovode do orgazma ili ejakulacije. Evo još par korisnih informacija koje bi svakako trebala znati o mokrim snovima.
 
Mokri snovi ne događaju se samo u pubertetu

Mitovi koji kruže oko raznih seksualnih tema obično su sve samo ne istiniti, a to je definitivno slučaj i s pričom o tome kako se mokri snovi događaju samo za vrijeme puberteta i to među isključivom muškom populacijom. Činjenica je da se tijekom puberteta mokri snovi događaju češće nego u odrasloj dobi, jer tijelo proživljava nagle promjene vezane uz rad spolnih hormona, no mokri snovi se generalno mogu dogoditi svakom – u bilo kojoj dobi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli xia3pastelita (@xia3pastelita)

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2