Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako seks utječe na sreću žena?

Kako seks utječe na sreću žena?

Žene svoj dobar seksualni život direktno povezuju sa svojim mentalnim i fizičkim zdravljem

Koje je vaše mjerilo sreće ili što vama u životu predstavlja sreću? Vaše zdravlje i zdravlje voljenih, dobra novčana situacija, međusobna ljubav i poštovanje ili, primjerice, seks?

Vjerojatno će većina reći da sve to i još mnogo drugih manje ili više važnih stvari koje ovise o individualnoj percepciji i željama u životu.
Istraživanje koje je provedeno na području Sjedinjenih Američkih Država i Kanade pokazalo je da žene u velikoj mjeri razinu sreće povezuju sa seksom i aktivnostima vezanima za intimnost i seks.

Ako ste pomislili kako se to čini pomalo prizemno, u odnosu na druge, vjerojatno i mnogo važnije stvari u životu od seksa, ipak nije sve crno-bijelo. Naime, žene svoj dobar seksualni život direktno povezuju sa svojim mentalnim i fizičkim zdravljem i srećom u intimnoj vezi, što znači da je dobar seksualni život jedan od indikatora i općenite sreće.

Evo kako žene povezuju seks i životnu sreću…

Seks – jedanput na tjedan

Već smo mnogo puta na našem portalu pisali o kvantiteti seksualnih odnosa koja je potrebna da bi neka osoba bila sretna, te koliko to može varirati od osobe do osobe.
Istraživanje je pokazalo da je ženama u prosjeku dovoljan jedan spolni odnos kako bi se osjećale sretno. Veća frekvencija seksa, naime, nije utjecala na razinu sreće koju su osjećale.

Maženje s partnerom

Osim konkretnoga seksualnog odnosa, za žene je vrlo važna bliskost s partnerom u obliku maženja, i to ne samo nakon seksa. Svakodnevna bliskost i pronalaženje vremena za male nježnosti s partnerom uvelike utječu na sreću.  

Masturbacija = sreća

I redovita masturbacija ženama povećava sreću, jer kao i seks povećava razinu oksitocina u organizmu, koji je odgovoran za količinu sreće koju žene osjećaju. Osim toga, masturbacija je također vrlo važna za žensko seksualno zdravlje i opuštenost za vrijeme seksualnog odnosa s partnerom, lakše doživljavanje orgazma i samopouzdanje. Sve se to u konačnici odražava na konkretnu sreću u životu.

Manje kućanskih poslova znači više seksa

Žene koje imaju partnere koji im pomažu u kućanskim poslovima, te brizi i odgoju djece, imaju mnogo više vremena i snage da se posvete svojem seksualnom životu, što u konačnici rezultira većom srećom u vezi i braku.
 
Komentari
+2
 
filumena
 • 8.11.2017 13:19:17
 • Bodova: 1581
 • Prijavi
Činjenica je da žene koje se ne sexaju redovno postaju frustrirane, čangrizave, ljute na sebe i sve oko sebe. Nemaju sve žene partnere, uostalom i sama sam bila u tim fazama, i iz ove prspektive mogu potvrditi da je to živa istina. A što se tiče ovoga o kućanskim poslovima, isto je točno.....ako imam veliko čišćenje kuće, kada dragi i ja to odrađujemo zajedno, treba nam upola manje vremena, i ostaje nam više vremena da se posvetimo jedno drugome - to ne mora biti, nužno, sex, ali neke zajedničke aktivnosti, maženje, izležavanje, i sl.Ipak, mislim da je daleko veća frustracija kad si u braku/vezi i nemaš redovan sexualni život, nego kad si solo - tada barem znaš zašto nema sexa.
malikekoserk1
 • 7.11.2017 16:13:32
 • Bodova: 15087
 • Prijavi
Pa to je jednostavno dobar frajer , dobar sex , nema bolje kombinacije, sreća zagarantirana. Ali sve ovisi i o nama samima kakve smo osobe, ako si prirodno stalno namrgođen , teško da će te išta razveseliti.
milicica
 • 7.11.2017 11:30:48
 • Bodova: 1603
 • Prijavi
Bas nedavno smo prijateljice i ja uz kaficu komentarisale slicne situacije. Svesni deo nas govori da nam je vazno da smo mazene i pazene i ta cuvena bliskost sa muskarcem... ALI podsvesni deo koji nezelimo cesto puta da priznamo govori da nam bas to treba: da taj muskarac obilazi oko nas, da nam trazi, da nas uzbudjuje bas zato sto se njemu trazi, da ga malo odbijamo i na kraju da nas dovefe do vrhunca. Zadovoljan( ili zadovoljrn) nas podsvesni deo cini da se usne ujutru razvuku u blagi osmeh, bez da smo se imalo potrudile..
canyon
 • 7.11.2017 8:47:27
 • Bodova: 11515
 • Prijavi
Sreca je stvar izbora i vjerujem da nije direktno vazana za sex tj kontakt sa muskarcem. Ali da...sex bar tri puta tjedno veoma utjece na raspolozenje tj onaj osmijeh ujutro kada idete na posao. Cim vidite one namrgodene ljude z/m od jutra spremne na svadu i cangrizavost.....sve mi je jasno.