Kako postići savršen orgazam?

Kako postići savršen orgazam?

Kada je riječ o seksu zbilja je najvažnije sudjelovati... ali ako pobjeda znači doživljavanje nevjerojatnog, „svijet-se-okreće-oko-mene“ i „dođe-mi-da-vrištim-od-užitka“ orgazma – onda mi sve želimo biti pobjednice!

Ah, još kad bi to postići bilo tako jednostavno, bilo bi to savršeno. Ali, postizanje vrhunca nije baš uvijek lako, no ima načina da poboljšate svoje šanse. Ovdje ćemo objasniti neke pouzdane tehnike i poze  koje će vam pomoći da veliki O postignete, ako n već svaki puta, onda barem veliku većinu puta. Znate kako se kaže djevojke – vježbom do savršenstva!

Za mnoge žene orgazam je redovita pojava, za druge nešto što se rijetko događa kada su s partnerom, a za neke pak nešto gotovo nedostižno. Ako spadate u neku od ove posljednje dvije kategorije - ne brinite, niste jedini. Istraživanja su pokazala da: 1 od 10 žena nikad ne doživi orgazam te da 4 od 10 žene svoj prvi orgazam dožive  kroz masturbaciju. A svršavanje istovremeno s partnerom pak je puno teže nego u filmovima ili knjigama – i često zahtijeva tehnike koje se trebaju naučiti.

E, zato smo mi tu da pomognemo…

Što se događa kada doživimo orgazam?

Uglavnom, tijekom orgazma osjetit ćete rezultate dviju promjena u vašem tijelu - vaši mišići će se stegnuti i krv će „preplaviti“ područje grudi i genitalnog područja. Žene opisuju orgazam na razne načine, ovisno o tome kako one tumače osjete, koliko su osjetljive i kakvu stimulaciju koriste. Neke žene, s vremena na vrijeme, osjećaju orgazam po cijelom tijelu, kao žmarce užitka duž cijele kože, neke osjećaju snažne kontrakcije u području rodnice, a neke osjećaju pulsiranje više s vanjske strane između usmina.
   
Zašto ne doživljavate orgazme?

Postoji više razloga radi čega možda ne možete postići orgazam. Neki od najčešćih problema su: stres, sram (primjerice, sramite se svog tijela), neke traume, egzistencijalni problemi, fizički umor, neispavanost, nerazrješena situacija u emocionalnom odnosu ili pak neadekvatna stimulacija…

O čemu god se radilo važno je da budete odlučni poraditi na tome i da preuzmete odgovornost za svoje uzbuđenje. Naučite što vas uzbuđuje i što vam treba da se uzbudite i to prenesite partneru ili pak se sama pobrinite za sebe.

Kako doći do velikog "O" sama

Iako mnoge žene lako mogu doživjeti vrhunac za vrijeme seksa, najlakši način da doživite orgazam je da si same pomognete pomoću vibratora. Nakon što se naviknete na vibracije pomičite vibrator gore i dolje - po klitorisu, vaginalnom otvoru, u vagini… Duboko dišite, maštajte, opustite se i usredotočite samo na uživanje. Što ste bezbrižniji to ćete lakše postići orgazam.  

Zabava u vodi – snažni mlaz iz jacuzzija ili tuša također može pomoći postići orgazam ili dva. Voda koja se prelijeva preko klitorisa može dati sličan osjećati poput oralnog seksa, a i topla kupka je savršeno vrijeme da se prepustite omiljenim seksualnim maštanjima.

Postići orgazam kad vas je dvoje


Napravite vremena za predigru!
Iako je brzinski seks ponekad dobar – vama to očito nije dovoljno. Koliko god to bilo možda neugodno  - ovo je nešto što morate riješiti s partnerom - recite mu da želite provoditi više vremena s njim u krevetu. Nema sumnje, ako ne doživljavate orgazme tijekom seksa on je to sigurno primijetio (osim ako niste jako dobra glumica) i vjerojatno želi poduzeti nešto u vezi toga. Nema tu puno mudrosti – što više vremena uložite – to ćete više dobiti! Više predigra znači veću vjerojatnost da doživite orgazam - pogotovo ako orgazam lakše doživljavate preko klitorisa nego li vaginalno.  

Praksom do savršenstva
Ohrabrite ga da pokuša duže zadržati erekciju. Možete to pretvoriti u igru. Nadražujte ga i samo se dodirujte (rukama, jezikom, usnama…) sve dok on ne bude spreman da „prsne“ onda se povucite i potaknite ga da pokuša zaustaviti i odgoditi svršavanje.  Pričekajte malo, a zatim ga ponovo počnite nadraživati sve dok nije ponovo spreman – i ovaj put mu dozvolite da svrši. Isprobajte ovo nekoliko puta i vidjet ćete da će svaki puta moći sve dulje i dulje izdržati -  a to vama daje šansu da ga dostignete.

Pokušajte drugačije seks poze
One koje će vama najbolje odgovarati ovisite će o vama, o obliku i veličini vašeg partnera, vašoj kondiciji i rekvizitima koje ste spremni za koristiti.

Stražnje poze su dobre za – korištenje seks igračka za vrijeme seksa. On neka radi svoje odostraga, a vi si od naprijed pomognite i vibratorom nadražujte klitoris – vibracije će pasati i vama i njemu.  

Žena gore poze su dobre za – nadraživanje klitorisa trljanjem o njegovu stidnu kost. Ovdje preporučujemo korištenje lubrikanta – čisto zbog toga jer ćete lakše kliziti amo-tamo. Osim toga – kako su grudi i bradavice važna erogena zona – a ovdje su mu u potpunosti na raspolaganju – i to vam može pomoći postići orgazam.

Misionarski položaj je dobar da  – se sami ručno stimulirate dok je on iznad vas. I ovdje možete koristiti lubrikant kako biste si olakšali ručno podraživanje, a možete koristiti i mali vibrator ili vibrirajući prsten.

14 koraka do veeelikog „O“

1. Mislite izvan okvira

Kada se samozadovoljavate, nemojte odmah krenuti na klitoris – pokušajte se prvi napaliti dodirujući druge dijelove tijela. Pokušajte postepeno izgraditi napetost – tad će i orgazam biti slađi.  

2. Mrdajte poput Elvisa

Zdjelicu i kukove pomičite  naprijed – natrag, „miješajte“ bokovima -  sve to može pomoći postići orgazam. Neke žene očekuju orgazam samo po sebi, dok partner obavlja cijeli posao. U idealnom slučaju i vi biste trebali biste biti u pokretu, aktivirajte se i više mislite na užitak ,a ne samo postizanje orgazma. Ako mislite da vam to baš i ne ide i da ste ukočeni - pokušajte upisati tečaj trbušnog plesa, zumbu ili pilates  - koji mogu pomoći dobiti fleksibilnost i ritmičnost. Njemu će se to svakako svidjeti!

3. Ojačajte karlične mišiće
U svom osnovnom obliku, orgazam je jednostavno oslobađanje napetosti mišića. Pomozite izgraditi mišićnu napetost zatezanjem i opuštanjem mišića u zdjelici, bedrima, stražnjici i trbuhu tijekom seksa. To će povećati zadovoljstvo i intenzitet orgazma kad konačno dođe.

4. Prevelika očekivanja stvaraju preveliku napetost.
Opustite se, usredotočite se na omiljene dijelove svog tijela i zaboravite sve ostalo. Pokušajte prestati razmišljati o tome što radite, odnosno nemojte se koncentrirati da postignete orgazam. Neka se on dogodi sam od sebe. Orgazam je fizička reakcija na stimulaciju, stvarajući one božanstvene mini elektro šokove koji tresu vaše tijelo tih nekoliko božanstvenih sekundi – zato opustite svoj um, nemojte mu dopustiti da preuzme kontrolu i pokvari vam zabavu! Neki ljudi smatraju da im glazba s jakim ritmom pomaže isključiti se.

5. Simultani orgazam
Ovo nije lako postići jer vama možda dulje treba da svršite, a on pak možda ne može toliko dugo zadržati erekciju. Pokušajte slijediti savjete koje smo dali gore pod „Praksom do savršenstva“. Isto tako kad osjetite da je blizu vrhunca - usporite vaše pokrete - to će usporiti ritam i odgoditi njegovo svršavanje.Još jedna dobra ideja je da se lagano pritisnete bazu njegovog penisa između svog palca i kažiprsta. A ako pak vi lako svršite, a njemu treba dulje. -  vi ste sretni i imate šansu da doživite nekoliko uzastopnih orgazama. Samo nastavite uživati!

6. Izaberite pravu poziciju za svoje noge
Jeste li znali da položaj vaših nogu može imati izravan utjecaj na vaše postizanje orgazma? Za neke žene, najbolja opcija su širom otvorene noge, za druge pak skupljene noge. To ovisi o vašem tijelu, vašim dosadašnjim iskustvima i trenutku kada ste prvi put otkrili osjećaj užitka. Kada tijelo zna što voli, vrlo je odano svom putu do užitka. Eksperimentirajte kako biste saznali što najbolje vama odgovara.

7. Neka vam govori
Za žene seks nije samo fizički čin (dobro, za neke žene je, ali za većinu nije), već je povezan i s vašim emocionalnim uzbuđenjem. Pa što je onda bolje i snažnije od moći riječi da vas katapultira u ekstazu? Mi ne možemo znati koje riječi vas pale i što preferirate – no oslobodite se inhibicija i recite mu da vam šapće nešto u uho za vrijeme seksa, romantične ili „prljave“ stvari… što god više volite!

8. Odredite ritam
Svatko ima svoj način postizanja orgazma: neki više vole sporo i pravilno kretanje, dok drugi više preferiraju grube, brze pokrete. Svako od nas je drugačiji, tako da je važno da objasnite vašem partneru što vi više volite. Ako nikad prije niste o tome razgovarali, a on to čini na potpuno suprotan način od onoga što vama paše -  pazite kako ćete mu to reći  - jer on vjerojatno misli da to dobro radi, a znate da muški imaju krhki ego.  

9. Sami podražujte klitoris (ili neka to čini vaš partner)
Ove slijedeće tri točke već smo spomenuli u toku teksta, ali su važne pa ćemo ponoviti.  Samo 30% žena kaže da su doživjele vaginalni orgazam, a među tim ženama, 50% njih kaže da im je potrebna istovremena stimulacija klitorisa. Dakle – klitoris je veoma važan za orgazam. Ako to vaš partner ne zna – objasnite mu to ili pak preuzmite stvar u svoje ruke. 

10. Neka vam miluje grudi
Grudi su vaša erogena zona, posebno bradavice. Milovanje (cuclanje, grickanje…) grudi pomaže otpustiti oksitocin u krv, hormon koji stimulira izbacivanje mlijeka tijekom laktacije, ali još važnije – stimulira i genitalne kontrakcije za vrijeme orgazma!

11. Maštajte
Svima nama ponekad je potreban bijeg od stvarnosti i malo promijene uvijek dobro dođe – a maštanja su bezazlena zabava. Za vrijeme seksa maštajte, ali erotske misli imajte i u svakodnevnom životu kako bi vaš mozak imao više „sluha“ za zadovoljstvo. Ako sami ne možete ništa smisliti – pogledajte neki erotski film ili nabavite erotsku literaturu pa ih pročitajte/pogledajte sami ili s partnerom.

12. Ako me stvarno voli on će znati što mora raditi. Ili?
Vaš partner se ne rađa s urođenim znanjem o vašoj anatomiji i željama (jer je i svaka žena drugačija), tako da ćete ga to morati naučiti. Većina žena može samu sebe dovesti do orgazma, i to je odličan način da upoznate svoje tijelo i saznate što vas uzbuđuje. Dok masturbirate, zamišljajte kako vodite ljubav sa svojim partnerom i doživljavate vrhunac u njegovim rukama. Kasnije se prisjetite što vas je „gurnulo preko ruba“, pa to onda ponovite u pravom seksu s njim.

13. Vaginalni ili klitorisni orgazam?
Kad jedete savršeno jele da li se vi, dok uživate u njemu, pitate kako je to jelo spremljeno, koliko je trajala priprema i što je sve u tom jelu?  Ne, jer previše uživate da biste imali vremena za analize. Tako prestanite previše razmišljati i o svom orgazmu. Svaki orgazam je drugačiji, pa radije uživajte u svakom od njih.

14. Ako je sve ostalo propadne, pokušajte biti netko drugi
Vi ne morate izgledati poput Jessice Albe da biste doživjele orgazam, ali ako vam je potrebno malo pomoći oko samopouzdanja – stručnjaci preporučaju da promijenite svoj identitet! Naprosto na jednu noć zamislite da ste Angelina Jolie ili neka druga seksualna zvjerka po svom izboru – i nećete imati razloga da ne doživite orgazam. Slična tehnika sugestivne terapije je testirana i dokazana na agentima američke CIA-e kako bi im se pomoglo da se riješe svojih inhibicija i preuzmu nečiji identitet za tajne zadatke.

 
Komentari
+2
 
beby01
 • 16.8.2011 15:03:02
 • Bodova: 61
 • Prijavi
ogledalce,svaka cast onda si ti bome lijepo opustena i oni znaju sta trebaju radit !
ogledalce
 • 16.8.2011 14:54:55
 • Bodova: 17
 • Prijavi
 Sve dolazi iz glave i sta zena zeli i koliko se opusti i prepusti igrama svog-svojih partnera. Volim sex sa vise partnera,tako da uvek ima i vise orgazma.
ali_sa
 • 10.5.2011 14:53:48
 • Bodova: 3
 • Prijavi
Onda je moja glava luda glava! Istina! Ako mi u startu nešto se ne svidi kod partnera,način na koji vodimo predigru,iznerviram se u sebi i naravno nema šanse da mi bude dobro....a kamoli za orgazam,ufffff A da mi treba emocija,o da,treba mi.....moram GA (partnera)osjećati na neki svoj način pa da imalo uživam........eehhh Dokle pitam se?! Pozzzzzz ;)
zdravsan
 • 26.4.2011 17:00:18
 • Bodova: 2
 • Prijavi
Ja imam problem...... uvijek sam blizu.....al kad treba da se dogodi , ne dogodi se.... prestane..... zašto? :(
nensi
 • 18.3.2011 21:59:12
 • Bodova: 16174
 • Prijavi
[QUOTE=nany12] Chloee, djelomično se slažem s tobom, nažalost postoje žene koje nikada nisu doživjele orgazam.   Nije sve u "tehnici", puno je važnija psiha, sve se na kraju krajeva odvija u glavi...   [/QUOTE] tako je,treba s eopustiti i preustiti partneru..svakim osjetilom uzivati,i ne treba misliti ni na sta..doci ce polkao sve na svoje,uz malo strpljenja..
anna-herman
 • 18.3.2011 21:56:08
 • Bodova: 56299
 • Prijavi
[QUOTE=nany12]  ... sve se na kraju krajeva odvija u glavi...   [/QUOTE]
tnx-ende
 • 18.3.2011 13:34:45
 • Bodova: 10491
 • Prijavi
chloee, moj komentar se odnosi na mene.......na pitanje iz naslova dala sam odgovor....... a osobe koje imaju probleme, neće ih riješiti čitajući neke članke nego eventualno uz pomoć nekog seksualnog terapeuta ili psihoterapeuta......
Moderator
-nany-
 • 18.3.2011 13:29:34
 • Bodova: 134177
 • Prijavi
Chloee, djelomično se slažem s tobom, nažalost postoje žene koje nikada nisu doživjele orgazam.   Nije sve u "tehnici", puno je važnija psiha, sve se na kraju krajeva odvija u glavi...  
chloee
 • 18.3.2011 13:25:20
 • Bodova: 1050
 • Prijavi
cure, pricate gluposti. postoji određen postotak zena koje nikad ne dozive orgazam i jos puno onih koje ga dozive tek nekoliko puta u zivotu. stvarno mislite da je moguce da se bas nikad nisu opustile? ili da ih nitko nikad nije volio? ili da nisu dovoljno pokusavale ili nesto trece? mislim, kvragu, za ovakvim clancima postoji potraznja, ne bi se pisali da ih se nema za koga pisat. i ovakav clanak se uopce ne moze uspoređivati s onim o vaznim zenama kroz povijest - to su kruske i jabuke i mislim da obje vrste clanaka imaju svoje mjesto na zenskom portalu.
nensi
 • 18.3.2011 10:32:57
 • Bodova: 16174
 • Prijavi
samo njeznost i ljubav,nema terije koja moze to pobiti..dokazano..