Higijena nakon seksa: Imamo važne odgovore što bi svakako trebala činiti

Higijena nakon seksa: Imamo važne odgovore što bi svakako  trebala činiti© www.profimedia.hr

Zaštiti se te budi odgovorna - poslušaj savjete stručnjaka i uz ove male trikove smanji mogućnost zaraze spolnim bolestima kao i raznim bakterijskim infekcijama

Seks nije pretjerano uredan proces, a pod time mislimo na svo znojenje, izlučevine, slinu i mrlje koje zbog njega nastaju. Ipak, baš takvog ga i volimo, no to ne znači da bismo zbog opće neurednosti samog čina trebale zaboraviti na osobnu higijenu – baš suprotno.  
Tjelesna higijena nakon seksa jednako je bitna koliko i ona prije seksa. S obzirom na to da znamo da se seksualnim odnosima mogu vrlo lako prenijeti razne infekcije, bakterije i bolesti, potrebno je na sve se načine zaštititi od mogućnosti zaraze. Osim što bismo, naravno, trebali koristiti kontracepciju i na taj se način štiti od spolnih bolesti, postoje i dodatne metode zaštite.
 

via Giphy

Sve ove savjete ne moraš provesti u djelo istog časa kada je spolni odnos završio, ali svakako ih je preporučljivo obaviti u prvih 15 minuta nakon završetka seksa. Ne zaboravi, tako štitiš i sebe i partnera te se ponašaš kao odgovorna, zrela osoba.
 
Higijena genitalija

Vagina je fantastičan dio tijela, jer se ovaj organ sam od sebe čisti. Izbjegavaj stoga unutarnje čišćenje vagine, ona će sve nečistoće izbaciti sama. S druge pak strane, vulvu, vanjski dio vagine, bi trebala nakon seksa nježno isprati toplom vodom i blagim sapunom. Možeš koristiti i neki od posebno osmišljenih gelova za intimnu higijenu žena, koji neće narušiti pH vrijednost tvoje vagine te će na najprirodniji način ukloniti sve bakterije koje su se možda našle na tvojim genitalijama.
 
Isti savjet vrijedi i za pranje penisa. Lagano ispiranje vodom spriječit će nakupljanje sperme i smanjiti mogućnost infekcije.
 
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
milicica
  • 27.8.2020 8:48:42
  • Bodova: 1824
  • Prijavi
Taman toliko, 15tak minuta. Ako je bila dobra aktivnost ne mogu se micati 15tak minuta. A ponekad mi je toliko vremena dovoljno da se oporavim, pa idemo još jedan krug. ??