Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

9 važnih stvari koje seks stručnjaci smatraju da biste trebali znati

9 važnih stvari koje seks stručnjaci smatraju da biste trebali znati

Evo odgovora koje ćete dobiti kada pitate stručnjake za savjet

Vjerojatno nemate seksualnog terapeuta na brzom biranju u svom imeniku, ali iz savjeta koje vam donosimo možete naučiti jako puno. Ne samo zato što su oni vidjeli i čuli sve, već žele prenijeti sve te informacije drugima. Uostalom, seks je nešto što svatko treba doživjeti na sto načina.


1. Seks nije (i ne smije) biti savršen

Ako imate tendenciju da sve mora biti tip top i savršeno, varate se. Seks mora biti razigran i zabavan, a isto tako ne smije biti cenzuriran i strukturiran i "obavljen". To su trenuci koji će vas zaista spojiti. Seksualni edukator Logan Levkoff kaže: "Možda se nećete sjetiti kada ste doživjeli najjači orgazam, ali ćete se sjetiti da ste pali s kreveta jer niste shvatili na ste na rubu".

2. Možete napraviti svoju vlastitu strast

Strast je itekako poželjna svugdje, a pogotovo u seksu. Neka vas ponese. Ako imate skrivene i neispunjene želje, ako vam naglo primi seksualna strast – pokažite je, pojačajte. Nitko nema u sebi strast stalno, cijelo vrijeme. Ona je jača ili slabija. Iskoristite je kada dođe.

3. Ne morate biti iskusni da biste imali super seks

Možete biti izvrstan ljubavnik bez obzira jeste li dosad spavali s dvije osobe ili njih dvadeset. Nije važno što ste proživjeli u prošlosti, važno je kako svom seksualnom životu pristupate upravo sada. Nemojte se pitati kako će biti, jeste li spremni ili dovoljno vješti – to je seks.

4. Većina žena masturbira

To ne mora biti tabu tema, kaže seks stručnjak Debby Herbenick. Činjenice je da će vam masturbacija pomoći da se osjećate bolje, ali i da puno toga naučite o sebi. Također, nemojte bježati od rekvizita i seksualnih igračaka. Više od polovice žena i gotovo polovica muškaraca koriste vibrator u nekom trenutku svog seksualnog života.

5. Razmišljajte o svom seksualnom životu čak i kada ste samac

Seks nije nešto o čemu morate razmišljati tako da ga morate imati što više. Često ljudi ne razmišljaju o tome što su oni zapravo kao seksualna bića. Istaknite ono što volite i želite – to će itekako pojačati vaše uzbuđenje i seksualni život. Dajte si slobodu razmišljati o seksu, maštati. Što vas sprječava u tome?

6. Super izgledate ispod "pojasa"

Svako žensko intimno područje je drugačije i svako se smatra lijepim i poželjnim od strane partnera  - kaže Herbenick. U istraživanju su muškarci i žene upitani što mislim o ženskim i muškim, to jest, partnerovim genitalijama. Oni govore o velikim i malim stidnim usnama, boji, obliku, nijansama boja, mirisu i okusu.

7. Nikada se nemojte bojati preuzeti inicijativu i odgovornost

Luđački vam je želja pokušati nešto novo u krevetu? Žena obično imaju tendenciju da se boje predložiti nešto partneru zbog straha da će misliti da nisu normalne. To je posve razumljiva briga, ali taj strah vas možda koči od najboljeg seksa u životu. Imate pravo reći što želite, izraziti sebe i uživati u tome.

8. Žestok seks ne mora biti bolan

Ostati šutljiv da tijekom seksa osjećate nelagodu i nije najbolji izbor. Seks mora biti nešto u čemu ćete se osjećati uzbudljivo, a ako više puta osjećate nelagodu ili bol, potražite rješenje u razgovoru s partnerom ili pitajte svog ginekologa za savjet.

9. Savjet broj jedan u seksu: budite otvoreni

Nemojte se ustručavati reći ili pokazati što želite. Pričajte s partnerom, budite otvoreni oko svojih fantazija, želja i novih stvari u krevetu. To će vas spojiti, ali i pružiti vaš još bolji seks.
 
Izvor: womenshealthmag.com
© mariematata - Fotolia.com
 
Komentari
+2
 
adrii
  • 26.9.2014 18:20:22
  • Bodova: 45
  • Prijavi
bas tako