6 tajni koje seksualni terapeuti govore svojim prijateljima

6 tajni koje seksualni terapeuti govore svojim prijateljima© www.profimedia.hr

Seksualne terapeutkinje otkrile su najčešće probleme (ali i rješenja) s kojima im se obraćaju prijatelji

Bonus je imati prijatelje kojima je posao pomagati drugim ljudima jer mogu iskoristiti svoje vještine kako bi pomogli i svojim prijateljima. Pomisli samo kakve savjete bi ti mogla dati tvoja prijateljica koja je specijalizirana kao seksualna terapeutkinja!
 
Seksualni terapeuti pomažu klijentima u svemu, od toga da žele više seksa, manje seksa, boljeg seksa pa sve do rješavanja ozbiljnih seskualnih disfunkcija. Oni vide, čuju i uče što stvarno djeluje, a što ne. I naravno, pomažu svojim prijateljima koji im se obrate s problemom.

Koji su najćešći problemi, ali i rješenja, otkrili su profesionalne seksualne terapeutkinje za portal Refinery29:

 
'Priušti samoj sebi redovite orgazme'

Problem:

Kad je moja prijateljica prvi put započela seksualni život sa svojim sadašnjim suprugom, lako je mogla doći do orgazma zbog "sreće i uzbuđenja". Ali nikad mu nije rekla što joj se zapravo sviđalo za vrijeme seksa i s vremenom se počela boriti s postizanjem vrhunca. Kad su joj orgazmi prestali, tako je nastala i želja prema suprugu i na kraju se isključila iz svega.

Savjet:

Prvo sam joj predložila da mu objasni što se događa na ovaj način: Kao da dvoje ljudi ide na zabavu, ako se samo jedna osoba zabavlja - druga neće htjeti ići. Metafora se suočava s nerazumijevanjem bilo kojeg partnera da ženski orgazmi nisu samo uobičajena stvar, zbog čega je i njezin suprug odustao od njihove problematike - i zbog čega ju je prestao 'čekati' za vrijeme seksa. 

Drugo, kupila sam joj vibrator (mala napomena: svim prijateljicama sam poklonila vibratore).

Šest mjeseci kasnije, njezin suprug me nazvao žaleći se da koristi samo vibrator i ne zanima je ništa drugo. Rekla sam mu da bude strpljiv, jer sam vjerovala da vraća povjerenje u svoje tijelo. I to je bila istina. Vibrator je moju prijateljicu podsjetio da joj treba stimulacija klitorisa, a što ga je više koristila, to je više hranila svoju  želju. Ali i njoj je bila potrebna emocionalna veza s mužem: on je morao htjeti odvojiti vrijeme da bi je zadovoljio. Počeli su uključivati vibrator u svoju ljubavnu igru, a iako to zapravo ne bi trebala biti vijest, zajedno su shvatili da je klitoris - ne vagina - središte njenog seksualnog svemira.
- Laurie Watson, seskualna terapeutkinja
 

via Giphy
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2