5 razloga zbog kojih ne možeš doživjeti orgazam

5 razloga zbog kojih ne možeš doživjeti orgazam© Unsplash

Mnogo je faktora koji mogu negativno utjecati na postizanje seksualnog vrhunca

Postizanje seksualnog vrhunca odnosno orgazma kod žena tema je o kojoj se često raspravlja.

Seks je mnogo više od samog orgazma i mnogo je načina za istraživanja seksualnih zadovoljstava. Glavni smisao seksa nije nužno postizanje orgazma, no ipak svi težimo tome da ga doživimo jer je osjećaj tako dobar.  
Sasvim je uobičajeno da se seksualni vrhunac ne može dostići baš uvijek, imaš li konstantno problema s doživljavanjem orgazma, onda je možda vrijeme da malo dublje proanaliziraš taj svoj problem. Možda si pod stresom ili se loše osjećaš. Ili ti partner ne pruža pravilnu stimulaciju klitorisa. Na to može utjecati zaista mnogo faktora, no stručnjaci su otkrili neke od najčešćih razloga zbog kojih žene imaju problema s postizanjem orgazma, a donosimo ih u nastavku.
Foto: Unsplash
 

Misli su ti negdje drugdje

Ako ti tijekom seksa glavom prolaze mnoge misli poput onoga što sve idući dan moraš obaviti, onda i ne čudi da ne možeš postići orgazam. Upravo je razmišljanje o drugim stvarima jedan od najčešćih razloga zbog kojih mnoge žene ne mogu postići seksualni vrhunac, otkrivaju stručnjaci. Pokušaj prilikom seksa iz glave izbaciti sve te misli i fokusiraj se svoje tijelo, na sadašnji trenutak i na svog partnera.
 

 
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2