Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Veliki koncert Lane Jurčević „SVE za NJU!“

Veliki koncert Lane Jurčević „SVE za NJU!“

Predstavljeni dosadašnji rezultati humanitarno-edukativne kampanje „Prekrižimo rak vrata maternice i dojke“

Sutra, 7. studenog, u KC Dražen Petrović održat će se dugo najavljivani koncert "Sve za nju", čija je glavna protagonistica Lana Jurčević, promotorica humanitarno-edukativna kampanje „Prekrižimo rak vrata maternice i dojke“ kojoj je ovaj veliki koncert završnica, rečeno je na konferenciji za novinare kada su prezentirani i dosadašnji rezultati ove velike nacionalne humanitarne kampanje. Tijekom protekla četiri tjedna kampanja je uistinu uspjela u svom edukativnom cilju. O opasnostima bolesti raka od kojih obolijevaju žene, o mogućnosti njihove prevencije i šansi da se ranim otkrivanjem smanji smrtnost, govorilo se puno javno i u populaciji mladih ljudi koji nažalost ni na ove bolest više nisu imuni. U srednjim školama u Zagrebu, Osijeku i Splitu su „Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice“ i Udruga žena oboljelih od raka dojke „Sve za nju!“ kao inicijatori kampanje, te njihovi partneri dm i GlaxoSmithKline, organizirali vrlo posjećene tribine. Na njima su liječnici, ginekolozi, onkolozi i psiholozi govorili o bolestima, HPV virusu, posljedicama, mogućnostima cijepljenja i prevenciji, a Lana Jurčević kao aktivna promotorica kampanje srednjoškolcima je govorila o važnosti redovitih liječničkih pregleda, te zdravstveno odgovornom ponašanju prema sebi i partneru u seksualnom životu.

Kampanji čiji su pokrovitelji  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Grad Zagreb uključile su se aktivno i mnoge ženske organizacije. Među njima svesrdnu su potporu i obećanje u nastavak promicanja istih ciljeva kroz mrežu ženskih organizacija u mnogim manjim hrvatskim mjestima kampanji dale i dvije političke organizacije žena, HDZ-ova ženska organizacija „Katarina Zrinski“ i SDP-ov Forum žena. Podršku je kampanja dobila i od brojnih građana koji su se uključili donacijama za osnivanje Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima o raka. U takvoj jednoj ustanovi kakva u Hrvatskoj još uvijek ne postoji, a  zahvaljujući kampanji uskoro će moći biti osnovana, od raka oboljele pacijentice dobit će i nužnu pomoć psihoonkologa, što je važna karika uspješnom izlječenju i prevladavanju psiholoških trauma koje ove bolesti sa sobom neminovno donesu oboljelima, ali i članovima njihovih obitelji.

Vrijedan cilj kampanje je prepoznat i u Zagrebu je već osiguran prostor u koji će se uskoro smjestiti budući Centar za psihološki pomoć ženama oboljelim od raka, a donacije građana pomoći će uređenju i opremanju Centra. Samo od prodaje dm-ovih vrećica koje nose poruku učini „SVE za NJU!“ do danas je za Centar donirano 629.854 kuna, a Marinka Akrap iz dm-a ponovila je kako se u njihovim prodavaonicama mogu kupiti i karte za Lanin koncert, čiji je sav prihod također namijenjen Centru. Do sada je prodano više od tisuću karata.

Organizatori kampanje su uz zahvale svima na angažmanu opetovali poziv na Lanin koncert koji će biti pravi spektakl, a izravno će ga prenositi HTV. Na ogromnoj će se pozornici na nekoliko razina izmjenjivati petnaest glazbenika i plesači, a uz Lanu će zapjevati i Vanna, djevojke iz grupe Eni, Luka Nižetić te ansambl Rudiments.

 
Komentari
+2