Stručnjaci savjetuju - protiv korone se možete boriti masturbacijom, a mi znamo i zašto

Stručnjaci savjetuju - protiv korone se možete boriti masturbacijom, a mi znamo i zašto© instagram

Život u doba korone nije posve lišen zadovoljstava. Jedan od najjednostavnijih načina za zabaviti se, opustiti, ali i ojačati vlastiti organizam je svakodnevna masturbacija. Znanstvene analize naime tvrde da je upravo samozadovoljavanje odlična metoda obrane od virusa

Nikada nije bilo bitnije uspješno se obraniti od virusa i zaraza, a sada je dokazano da postoji i podosta ugodan način da ojačaš vlastiti imunitet i održiš organizam zdravim. Stručnjaci naime tvrde da je svakodnevna masturbacija odličan način jačanja tijela i uma te održavanja cijelog našeg organizma zdravim. S obzirom na dane u karanteni, nema razloga zašto ne bi imala vremena posvetiti se i u tom smislu sama sebi u učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje.
 
Naime, liječnici tvrde da orgazam izaziva niz pozitivnih tjelesnih reakcija, a među njima je i lučenje feel-good hormona poput dopamina i serotonina koji vraćaju naš organizam u ravnotežu, smanjuju stres i olakšavaju nam nošenje s bolestima. Sve to pospješuje naš imunitet i čini nas zdravijima.
 
Uz to, nakon orgazma naše se tijelo može lakše opustiti, pa će nam redoviti seks ili masturbacija omogućiti da lakše i čvršće zaspimo i time kvalitetnije okrijepimo organizam. Kombinacija dopamina, serotonina i oksitocina, koja se izlučuje nakon orgazma, može imati doista blagotvoran učinak na naše psihofizičko stanje u ovim danima velike globalne krize i neizvjesnosti.
 
Kako bi skrenula misli s turobne slike svjeta, opusti se masturbirajući, savjetuju stručnjaci, te svom tijelu i umu podari zasluženi odmor od negativnosti. Oksitocin smanjuje razinu kortizoloa, hormona stresa u ljudskom tijelu i time nam omogućava da se lakše nosimo sa panikom, strahom i anksioznošću.
 
Prema riječima znanstvenika diljem svijeta, orgazam je je najprirodniji način da u tijelu odjednom naglo izlučimo velike količine hormona sreće. Uz to, masturbacija povećava broj bijelih krvnih stanica koje napadaju viruse u našem organizmu i pomažu nam da se obranimo od virusa, pa je zbog toga ovih dana definitivno itekako preporučeno voditi aktivan seksualni život.
 
Uz to, redovito masturbiranje pomaže kod smanjenja bolova u tijelu, a posebno otklanja migrene i bolove u sinusima.
 
Zbog svega navedenog, možemo zaključiti kako masturbacija doista promiče naše zdravlje i dobro funkcioniranje našeg organizma te svakako može biti koristan faktor u jačanju imuniteta. Upravo stoga smo ti priredile malu listu vibratora koje možeš online naručiti i uz njih uživati do kraja karantene, ali i mnogo dulje. 

 
Royal Fantasies - Asteria - 269 kuna


(Foto: Libido.hr)

Asteria je lijepo dizajniran, elegantan vibrator klasičnog tipa čiji jednostavan dizajn omogućava vrlo svestrano korištenje.
Asteria ima 10 načina vibracije – 3 brzine stalne vibracije i 7 vibrirajućih uzoraka – kojima upravljaš jednom tipkom na bazi. Baterija je punjiva preko magnetskog punjača, i treba oko 3 sata da se napuni do kraja.
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2