Dojke i njihovo zdravlje

Dojke i njihovo zdravlje

Male dojke i utjecaj muškaraca na zdravlje dojki

Dojke i njihovo zdravlje neiscrpna su tema. Pitanja je mnogo. Stoga, kako bi raširili znanje o zdravlju, objavljujemo odgovor na dva pitanja - povezanost muškaraca i zdravlja dojke, te problem malih dojki.

Muškarci i zdravlje dojke

"Da li postoji mogućnost da na pojavu raka dojke utječe muškarac? Pokušavam shvatiti mog supruga sa kojim sam oko dvije godine zajedno a godinu dana u braku. U početku veze nije gledao ni jednu drugu no posljednje vrijeme to je drugačije. Pokušavan naći odgovor. Njega osobno o tome nisam još ništa pitala, no čini se da mi opada samopouzdanje, kao što se možda događa kod većine žena, te se gomilanje takvih iskustava pretvara u rak. Nemam nikakvu dijagnozu, redovito idem na pregled ali se plašim da od šutnje i trpljenja žena može dobiti rak dojke."

Kako ponašanje muškog partnera utječe na zdravlje dojke? Zapostavljanje od strane partnera boli, kako na emotivnom tako i na tjelesnom planu. Dojka zaboravljena u svojoj želji za nježnošću, dojka koju ne traže usta novorođenčeta, dojka koja ne čuje sebi upućene riječi divljenja i ne osjeća milovanja, dojka je koja gubi svoju sebi prirođenu svrhu, dojka koja je sklona oboljenju.

Svaka emocionalna osjetljivost koja se tiče vaše spolnosti oštećuje zdravlje organa koji obilježavaju vaš spol. Izbjeći emocionalnu osjetljivost na nedostatak ljubavi, nepravdu, osobne iluzije i nenadane situacije nemoguće je. Naše postojanje i ima tu svrhu da stavlja na kušnju naše tijelo i naš um jer ti izazovi garancija su opstanka ljudske vrste pa tako i spolnosti koja garantira njenu fizičku obnovu.

Iako je vaša bojazan opravdana, razrješenje ovog problema nećete naći u ishitrenom razgovoru sa partnerom ili upućenom mu prigovoru. Pokušajte analizirati porijeklo takvog njegovog ponašanja. jednak pokušajte odrediti porijeklo vaše osjetljivosti. Razgovor nabijen emocijama kao i svaki prigovor povećali bi nerazumijevanje i ugrozili vezu. Razmotrite sami da li se radi o ponašanju kojim vaš suprug manifestira zakašnjeli razvoj svoje seksualnosti ili se radi o ponašanju koje je posljedica traume iz njegovog djetinjstva. Da li su samo dojke ono što privlači njegovu pažnju kod drugih žena? Zar njegova ljubav prema vama nije obuhvatila i vaše dojke? Da li je prema vama iskren?

Svog supruga ste sami odabrali. Niste mogli biti unaprijed svjesni sadržaja iskustava koje vam ova veza pruža. Osjećaj povrijeđenosti kao i lijepi trenuci koje ste dosada u braku proživjeli životna su škola ljubavi i pravednosti koja vas vodi do sagledavanja stvarnosti koju ne želite i onakve kakvu želite. Nema razloga sebe optuživati zbog izbora partnera. Još je manje razloga gubiti samopouzdanje. Prihvatite da je svako iskustvo za osobni rast dobro došlo. Što se zdravlja dojki tiče važno je da osobni osjećaj zapostavljenosti i povrijeđenosti doživi u vama spoznajno pročišćenje. Ono će nastupiti u trenutku kada jednostavnim spoznajnim postupkom – sami izvršite reviziju upamćenih sadržaja (situacija i doživljaja) koji su djelovali ili još uvijek djeluju na povredu integriteta i samopouzdanja. Sve su te situacije i doživljaji upamćeni i u vašim dojkama i djeluju smanjujući zdravlje njihovih tkiva. Prepoznavanje tih memorija otklanja njihov učinak na pojavu bolesti dojke pa i raka. Kada ste situaciju sagledali, razgovarajte sa suprugom. Neočekivano ponašanje dragih osoba i povreda vaših osjećaja inače dovodi do smanjenja daha i postepeno i plućnog kapaciteta kao i smanjenja izmjene tvari u dojkama. Ako niste postigli potrebnu jasnoću u vašem odnosu a vi kao i vaše dojke ponovno osjetite nezadovoljstvo, upitajte sebe da li takva veza ima svrhu.

Male dojke

"Imam problem što su mi dojke premale. Imam troje djece. Nakon svakog poroda imala sam upalu dojki. Mada liječnici kažu da to nije ništa zabrinjavajuće, ja se plašim jer je karcinom u obitelji raširen. Bojim se. Što da poduzmem."

Postoje uzroci zbog kojih su vaše dojke male kao i razlozi upale dojki nakon svakog poroda.
Medicina ne poznaje povezanost i uvjetovanost ovih dviju pojava. Kako bio-senzorijalna analiza pokazuje ova situacija kod vas ima svoje izvorište u doživljaju nepovoljnih okolnosti u kojima je vas majka nosila u svojoj utrobi. Bilo je to vrijeme stresa za majku i to se stanje već tada odrazilo na smanjen kapacitet pluća vas kao ploda i nastavilo se nakon vašeg rođenja. Smanjen kapacitet pluća, utjecao je od tog vremena na smanjeni obim vašeg grudnog koša a time je smanjen i obim vaših grudi. Kako ovakvo stanje ne odgovara iskonskom projektu vaše fizičke građe, dolazilo je do poremećaja  u periodu dojenja vaše djece. Ovaj je problem rješiv. Za osobe kao i znanost koja ne poznaje istinu o pamćenju tijela i memorijskim sadržajima koji su suprotstavljeni njegovu zdravlju, metoda samo-ozdravljanja čišćenjem staničnih memorija izgleda u najmanju ruku neobično.

U vašem je slučaju potrebno je sve tjelesne strukture očistiti od memorija koje su uvjetovale smanjenje njihovih dimenzija i funkcionalnosti pojedinih organa. To bi bilo poželjno učiniti jer bi se pojedini organi oslobodili zapreka svojih prirođenih funkcija a tijelo osiguralo zdravlje. Otklonila bi se krutost plućnih ovojnica i osiguralo plućima veći kapacitet udisaja a dojkama osiguralo zdravlje. U mlađoj životnoj dobi moguće je tim postupkom vratiti osobi njene izvorne, Univerzalnim Projektom predviđene tjelesne dimenzije.

Boris Cyprýn
© Sva prava pridržana

e-mail kontakt:
Boris Cyprýn
Holistički savjetnik i terapijski pratitelj

Boris Cyprýn
Savjetnik i terapeuta za cjeloviti pristup zdravlju
Certificirani  terapeut holističke / cjelovite obnove zdravlja (Instituta za bioenergetska istraživanja u Milanu) tjelesnog psihičkog i duševnog ocjelovljenja i dijagnost s 20 godišnjim iskustvom od čega 12 godina rada u inozemstvu.
Osnivač Metode Analize Stanične Memorije i holističke metode samoliječenja Čišćenja Stanične Memorije (Cell Memory Self Cleaning)
Voditelj i mentor - pratitelj polaznicima seminara. Voditelj predavanja o holističkom pogledu na zdravlje i demonstrator metoda samopomoći i samoozdravljanja.
Voditelj radionica za obuku i usavršavanje terapeuta. 
Utemeljitelj je i instruktor Mirroring Metode ili Metode Evolutivne Refleksije. Koautor  priručnika “Le Mani Sentono, le Mani Curano”. (''Ruke osjećaju, ruke lijeće''), Torino 1990.
Promotor znanstvene metode ocijelovljenja (doktorska disertacija J.Buljan Cyprýn) Izvornog daha i kretljivosti – Mobilitas Originaria.
Sudionik međunarodnih kongresa kao istraživač, autor terapeutskih i dijagnostičkih postupaka, pisac. 
Voditelj Instituta Integrativna Pedagogija.

 
Komentari
+2