Pravila privlačnosti: Čak 76 posto žena želi ovaj tip muškarca. Jesi li među njima?

Pravila privlačnosti: Čak 76 posto žena želi ovaj tip muškarca. Jesi li među njima?© www.profimedia.hr

Usprkos tome što su nas naučile priče, filmovi, romani, pa čak i glazba, ne žele sve žene da ih očara muževan i neustrašiv tip koji izgleda opasno

Puno je čimbenika koji ulaze u pravila privlačnosti između muškaraca i žena. Ako su nas bajke išta naučile, to je da dražesna, dugokosa i pretjerano ženstvena princeza zaglavljena u dvorcu ne može dočekati trenutak kada će se snažan i muževan princ pojaviti i spasiti je. Zajedno će otići u zalazak sunca i živjet će sretno dovijeka: muževan muškarac i njegova ženstvena dama.

Žao nam je što ti ovo moramo priopćiti, ali bajke nisu istinite. Kada si zadnji put imala kosu dovoljno dugu da se frajer pomoću nje popne u tvoju spavaću sobu na katu? I jesi li ikad poljubila žabu koja se zatim pretvorila u prekrasnog viteza? Ako je tako, onda fenomenalno! 
 
Šalu na stranu, ali usprkos tome što su nas naučile priče, filmovi, romani, pa čak i glazba, ne žele sve žene da ih očara muževan i neustrašiv tip koji izgleda opasno. Ustvari, ti isti muževni i neustrašivi frajeri u stvarnom svijetu jednostavno ne osvajaju onoliko bodova kod žena koliko bi to oni željeli. Što nas dovodi do sljedećeg:

Popularna stranica za upoznavanje EliteSingles je provela istraživanje kako bi točno utvrdili koji je tip muškarca i žene najpoželjniji kod muškaraca i žena. Jesi li spremna za veliko otkriće?
 

(Foto: Unsplash)
 
Naime, prema studiji iz 2014. godine, 76 posto ženstvenih žena privlače ženstveni muškarci kada je u pitanju privlačnost suprotnog spola. Naravno, superheroji su u teoriji sjajni, ali čak ni one tajice koje je Superman furao još uvijek nisu dovoljno ženstvene da bi osvojile ljubiteljice ženstvenih muškaraca.

Možda se žene više ne osjećaju kao da ih treba spasiti ili zaštititi, jer, iskreno, to možemo i same učiniti. Kad su u pitanju muškarci i žene koji su se identificirali kao više na muževnom kraju spektra, oni su se odlučili držati onima sličnima sebi. Odnosno, 59 posto muškaraca koji su sami sebe smatrali 'muževnima', otkrilo je da ih privlače one žene koje su se identificirale na isti način. Od tih žena koje su same sebe opisale kao više muškobanjaste nego ženstvene, njih 68 posto je reklo da je, kada je u pitanju privlačnost, rodni identitet je veliki dio jednadžbe.

Kao voditelj studije, dr. Wiebke Neberich istaknuo je da, kada su u pitanju odnosi - postoje dvije teorije. Prva je da nas privlače oni slični nama, a druga je ona koju smo milijun puta čuli: da se suprotnosti privlače. No, dr. Neberich također vjeruje kako sličniji parovi imaju bolje šanse za održavanje dugotrajnijih odnosa jer je cijeli odnos 'realniji'.

"Zdrav odnos ima koristi od razumijevanja i podrške ljudi: muškarci i žene sa sličnim osobnostima obično se bolje slažu jer imaju slične potrebe, postoje u sličnom emocionalnom svijetu i obično percipiraju stvari na sličan način, što sve pomaže da se izbjegne sukob", rekao je dr. Neberich.

Na kraju krajeva, pronalazak 'onog pravog' i dalje je složen i težak podvig, i iako su studije super stvar, na kraju dana - najbitnija je kemija.
 
Komentari
+2
 
annemarie86
  • 27.8.2020 20:06:37
  • Bodova: 3738
  • Prijavi
u ljubavi su sva pravila nepravilna...