Koraci do intimnosti u vezi

Koraci do intimnosti u vezi

Uspješno prebrodite drhtavu fazu početne zaljubljenosti

Većina nas žudi za partnerom koji će nas bezuvjetno voljeti. Ali kad trebamo započeti vezu, prečesto želimo preskočiti dio koji se odnosi na upoznavanje i prebrzo skačemo s flerta na ljubavnu romansu. Problem je u tome što stav „ prijeđimo odmah na stvar“ preskače intimnost.

Naravno, izlaženje s ljudima može biti zastrašujuće, poput ispita na kojem ne znamo odgovore na pitanja: Da li da napravim prvi potez? Koliko dugo trebam čekati prije nego ga prva nazovem? Da li je zainteresiran za mene? Ali upoznavanje prave ljubavi ne treba biti tako zastrašujuće. Ovi savjeti vam mogu pomoći prebroditi početnu zaljubljenost i dovesti vas prave i iskrene ljubavi:

 1. Zauzmite pozitivan stav.
  Ponekad nas znatiželja oko toga je li on taj „pravi“ toliko otupi da se jednostavno zaboravimo zabavljati u njegovom društvu. Ne gledajte na sastanke kao sredstvo za postizanje cilja, već kao proces u kojem uživate. Obično dobijemo ono što tražimo, zato si zacrtajte da ćete se dobro zabaviti i vjerojatno hoćete.
 2. Nemojte čekati da vas on prvi pita
  Jedno je vjerovati u to da je vaš princ na bijelom konju negdje vani, ali nešto sasvim drugo je čekati da vam se stvori pred vratima. Sve će se posložiti tako da vam pomogne u ostvarenju želje, ako si prvo sami pomognete. Umjesto da čekate da budete odabrani, izađite van i sami birajte. Nećete pogriješiti ako nekog pozovete na večeru ili na kavu. A ako to učinite opušteno, ni ti, ni on nećete biti pod pritiskom. 
 3. Neka vam prijateljstvo bude cilj
  Sretni bračni parovi će vam reći da je prijateljstvo ono što povezuje dugovječnu ljubav. Stoga ispada da nema boljeg načina da započnete predivnu romansu. Ali ako vam postane jasno da je vaša ljubav više platonska nego romantična, smatrajte ovo dobrom prilikom da bolje upoznate muški način razmišljanja. Čak i ako vam nije srodna duša, dečko s kojim ste izašli može vam postati dobar prijatelj, kojeg možete pozvati u kino ili kao pratnju na svadbu.
 4. Budite svoji
  Želite li se prikazati u najboljem svijetlu, ne morate prikrivati svoje mišljenje, svoju prošlost ili ono što vam se sviđa ili ne sviđa. Budite svoji i pokažite što vam je uistinu važno. Naravno, postoji više razina intimnosti i ne morate odmah na prvom sastanku reći sve o sebi. No budite prirodni i ne bojte se pokazati kakvi ste.
 5. Uključite ga u svoje društvo
  Nemojte pretvoriti izlaske u poseban projekt u životu. Umjesto toga ih uklopite u svoj društveni život, kao da izlazite sa curama. Kad počnete razmišljati „moram si pronaći dečka“, svoju potrebu za partnerom nadređujete svemu ostalom. Osim toga možete djelovati očajno i tako odbijati muškarce od sebe. Nemojte izbjegavati izlaske na događanja koja uključuju i vaše prijatelje ili rodbinu. Način na koji će on komunicirati s ljudima koje volite vam može mnogo reći o tome kakav je kao osoba.
 
Komentari
+2
 
nana1710
 • 31.8.2009 10:19:42
 • Bodova: 191
 • Prijavi
Nametnite svoje stavove i želje? Ma nemožeš nikome nametnuti nešto - ali kroz razgovor i međusobno uvažavanje i stavova i mišljenja i želja its.itd. se može ostvariti puno toga... Zajednički kompromis - rules!!!
astoria
 • 29.8.2009 13:22:21
 • Bodova: 25884
 • Prijavi
Nametnite svoje stavove i želje.
eta
 • 5.1.2009 21:04:00
 • Bodova: 438
 • Prijavi
Clanak je Ok.