Kako preživjeti prekid ljubavne veze

Kako preživjeti prekid ljubavne veze

Vrlo je bolno kada te ostavi osoba za koju si mislila da je ljubav tvoga života. Vjerojatno se osjećaš kao da ti je netko istrgao srce i zgazio ga, a svi tvoji snovi i nade su uništeni. Učini ono što trebaš kako bi prežalila ovaj gubitak – plači, ljuti se, tuci po jastuku, stavi sliku bivšeg na pikado…

Ali nipošto ne bi smjela posjetiti bivšeg, slati mu mailove, zvati ga telefonom ili odgovarati na njegove pozive. Ne smijete imati nikakvog kontakta. Nemoj odlaziti na mjesta gdje znaš da obično izlazi, čak i ako si ti prva izlazila tamo. Odlasci na takva mjesta ti neće pomoći da ga preboliš, naprotiv, samo će ti biti teže. Osim toga mogao bi pomisliti da ga uhodiš. Nemoj tražiti znakove da ćete ponovno biti zajedno – to uključuje odlaske gatarama, nazivanje tarot telefona i slično. Nemoj se sakrivati, ponižavati ili sramiti zbog prekida veze. Možda je to najbolje što ti se moglo desiti. Prihvati činjenicu da je gotovo i zadrži svoj ponos. Vjeruj mi – dugoročno će ti biti drago da si tako postupila.

Vrlo vjerojatno ćeš opet iznova vrtiti protekle događaje u mislima. Činjenica je da ne možeš promijeniti prošlost, pa je uzaludno uopće se i truditi. Probaj prihvatiti situaciju kakva jest. Isto tako je beznadno zamarati se sa budućnošću, razmišljajući kako vam je mogao život izgledati da ste ostali zajedno. Stvarnost je da će ti budućnost izgledati ponešto drugačije od onoga što si zamislila, zato se potrudi da to prihvatiš.

Možda ti padaju na pamet razne osvete, ali nemoj ništa poduzimati po tom pitanju. Nemoj širiti loše glasine ili odavati stare tajne. Pogotovo nemoj izlaziti sa njegovim najboljim prijateljem kako bi se osvetila. Izbjegavaj bilo kakve situacije zbog kojih bi kasnije mogla požaliti. Budi dostojanstvena i upamti najbolja je osveta da te bivši vidi kako se sasvim dobro snalaziš i bez njega. Krenula si dalje i sretna si.

Imaj na umu da činjenica da je netko prekinuo sa tobom ne znači da mu više nije stalo do tebe – to samo znači da više ne želi ljubavnu vezu sa tobom. Vrlo je vjerojatno prekid njemu pao isto tako teško kao i tebi. Ako se počneš osvećivati, simpatije koje ova osoba osjeća prema tebi bi se lako mogle pretvoriti u mržnju, a i nestat će svaka mogućnost da ostanete prijatelji.
 
Napravi party sažalijevanja, ali neka to bude tvoja privatna zabava. Onda ustani iz fotelje, obriši suze i kreni dalje. Dobro bi bilo da se neko vrijeme suzdržiš od romantičnih veza. Daj si dovoljno vremena da zaliječiš rane. Za to vrijeme postavi ponovno život na noge i obnovi stara prijateljstva koja si možda zbog ljubavne veze zapostavila.

Prekid veze nije samo destruktivan, već je i kreativan proces
Pablo Picasso je izjavio da je svaki čin stvaranja nužno i čin destrukcije. 
Sviđalo se to tebi ili ne, prekid ili razvod je isto toliko kreativan proces koliko je i destruktivan. Ono što ti se u stvari dešava je razaranje zajedničkog života koji si imala sa partnerom i ponovna izgradnja tvog samostalnog života.

Ovaj proces stvaranja može biti prilično turbulentan, ali isto tako može biti i uzbudljiv. Možda to još ne shvaćaš, ali pred tobom se upravo otvorilo novo poglavlje u životu. Upravo si dobila novu šansu da isprobaš nove stvari i nađeš pravu ljubav.

 
Komentari
+2
 
mv1
 • 19.8.2013 9:21:05
 • Bodova: 11156
 • Prijavi
Svaki prekid je bolan.Ja nastojim da me to ne slomi.Idem dalje.Nipošto odma nova veza.Korak po korak dok ne odbolujem njega i dok vrijeme ne učini svoje da ga prebolim i zaboravim.
xerinija
 • 19.5.2013 10:08:06
 • Bodova: 72255
 • Prijavi
"upravo si dobila šansu da isprobaš nove stvari i nađeš pravu ljubav"....Ha ha ha... To pretpostavljam vrijedi i ako imaš 44 godine...Ma dajte molim vas.
buuu
 • 14.3.2013 18:34:31
 • Bodova: 13123
 • Prijavi
Dobro zakljuceno, nije samo destruktivno vec i kreativno..moram malo razmisljati o tome..
the_kidd
 • 18.2.2012 8:19:56
 • Bodova: 86
 • Prijavi
aleksija,,,,,sve je to tacno sto kazes da je svaki kraj tezak....ali sta ako je druga osoba ljubomorna na bilo koji komentar na drugu osobu ili drugaricu....i ako me vidi sa nekom starom prijateljicom ili da sam stao sa nekom curom da pitam nesto odma se okrene na ljubomoru...""zasto ti pricas sa njom....ko ti je ona.....zasto ti sa njom moras da se dogovaras za neke stvari...."" i tako to....postujem da ljubomora ima ali bas velika ljubomora nema potrebe jer smo svaki dan bili zajedno 2 godine....i na kraju ljubomora njena unisti vezu...sto je meni samo pomoglo.....sada samo izlazim i hodam i trazim sa kime ja hocu da sam a ne sa prijateljima njenim i sa "djevojkom svojom"
aleksija
 • 8.8.2011 0:57:24
 • Bodova: 2
 • Prijavi
meni je užasno bilo nakon jene veze krenuti dalje, pola godine sam mislila o tipu..i onda sam se pomirila i došao mi je drugi s kojim sam bila dugo u vezi..ma, svaki prekid je bolan i težak pogotovo ak si s nekim dugo...jer kraj bude i nekim vašim navikama itd
daire9901
 • 11.12.2009 11:39:42
 • Bodova: 353
 • Prijavi
hvala cure punoma treba samo vremena
lomic
 • 11.12.2009 1:53:06
 • Bodova: 3394
 • Prijavi
Žao mi je. Meni se to jedamput u mladosti dogodilo. Bio mi je sve, zbog njega sam zapustila fakultet, išla čak s njim u vojsku, mislim tamo gdje je služio, a kada sam se vratila on mi je rekao da se ženi drugom.... Nikada, nikada, nikada mu to nisam oprostila. Ni danas, kada smo već stari, ali sam ga proklela, i to se dogodilo. Nikada nije imao djecu. Ne likujem radi toga, a mislim da sam sretna što nisam s njim nastavila život. Naročito jer sam se udala za divnog čovjeka, kojeg bi svaka žena poželjela... Zato draga moja, poslušaj, ne vrijedi ništa ... jednostavno se prepusti svakodnevici, ako možeš, a možeš ako hoćeš, i vidjet ćeš da će se dogoditi čudo! Nešto puno bolje! Šaljem ti pozdrav i ljupček za laku noć!  
catseye17
 • 11.12.2009 1:45:17
 • Bodova: 15966
 • Prijavi
daire, mora da ti je stvarno teško, ali nemoj sebe krivit za sve te neke stvari. eto, kad nastane prekid svaka je strana na svoj način kriva, ali život ide dalje. možda glupo zvuči, ali nakon nekog vremena ti sve to izgleda smiješno i glupo što si plakala za prošla vremena. dobro, ja baš nisam prava za takve savjete kad mi je propala veza od godinu dana (prva ljubav) pa se ne može baš reć da je to bila neka duga veza, ali svejedno znam koliko sam plakala i tugovala. sad se pitam kako sam mogla bit tako glupa i trčat za kretenom...
daire9901
 • 11.12.2009 1:25:46
 • Bodova: 353
 • Prijavi
jednom se valjda probudis s nekom drugom misli ja se pokusavam sjetit onih losih stvari, iako je to uzasno jer te potiskujes, naravno, da ne spominjem da ne mogu gledat filmove koje smo skupa gledali jer mi se rida odmah i slicno, pa strava, a pokusavam mislit na stvari tipa kak smo bili ljetos dva tjedna na moru pa je gospodin fino izgorio jer mu se nije objasniti da ako prvi puta izades na sunce da ces izgoriti i da ne, on nije otporan na sunce pa kad je izgorio i cijeli nas odmor se nije mogao pomaknut sto mu je i odgovaralo jer ionako nikad nista nije ni radio, samo igrao igrice, a ja sam ga hranila, mazila i tetosila cijelo vrijeme pa i kad je proslo, i da, ja sam bila kurva sta ce drugi rec sto se idem kupat sama, sta ja radim na plazi, boze pomozi. uff, sorryte cure na postu, morala sam se malo ispuhat. i masu situacija. al ne. ja se ne mogu pomiriti da smo mi prekinuli. katastrofa.a jos zamislit da ima drugune znam...  
_ava_
 • 10.12.2009 20:37:01
 • Bodova: 3800
 • Prijavi
[QUOTE=jolie]nikako :) [/QUOTE] točno tako