Istraživanje tvrdi: Postoji izraz lica koji otkriva da je netko 'zagrijan' za tebe

Istraživanje tvrdi: Postoji izraz lica koji otkriva da je netko  'zagrijan' za tebe© Pexels

Sve bismo mi htjele iz izraza nečijeg lica 'pročitati' sviđamo li mu se ili ne, a novo istraživanje tvrdi da je to itekako moguće

Sigurno ti sebar jednom  dogodilo da si upoznala nekog zanimljivog muškarca - lijepo ste razgovarali i na trenutke ti se učinilo da flerta s tobom, no nikako nisi bila u potpunosti sigurna je li uistinu zainteresiran za tebe.
 
Sada to postaje stvar prošlosti, upravo zahvaljujući znanosti. Naime, nedavno je istraživanje objavljeno u Časopisu za istraživanje seksualnosti potvrdilo da flertanje pomaže u pokazivanju romantičnog interesa za nekoga, ali je i otkrilo koji su to specifični izrazi lica koji pokazuju da je osoba definitivno zainteresirana za tebe.


via Giphy

"Po prvi puta ne samo da smo mogli izolirati i identificirati izraze koji predstavljaju koketiranje, već smo uspjeli otkriti i njihovu funkciju - aktivirati asocijacije povezane s vezama i spolom", za Cosmopolitan je rekao Omri Gillath, profesor psihologije na Sveučilištu Kansas, koja je zajedno s još nekim svojim kolegama proveo istraživanje.

Otkrili su tri faktora koja pokazuju da je netko doista zainteresiran za tebe - glava je okrenuta na jednu stranu i lagano nagnuta prema dolje, na usnama je lagani osmijeh, oči su usmjerene prema osobi s kojom razgovaramo, odnosno prema osobi za koju smo zainteresirani.
 

via Giphy
 
 
Istraživači su koristili metodu koja se naziva 'sustav za kodiranje lica' kako bi "klasificirali morfologiju vrlo prepoznatljivih koketnih izraza lica". Drugim riječima, oni su intenzivno analizirali izraze lica žena dok su koketirale.

I dok su neke žene učinkovitije od drugih pokazivale naklonost prema određenim muškarcima, oni su pak bili bolji u tome da je  prepoznaju, a nekoliko je izraza većina muškaraca identificirala kao koketiranje.


via Giphy

Sada ćeš konačno moći razaznati kada je netko "zagrijan" za tebe, ali i drugome dati do znanja da si i ti zainteresirana za njega.
 
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 9.10.2020 12:34:41
  • Bodova: 53036
  • Prijavi
To nisam znala,bar znam da je bio zaniteresiran ako ništa drugo.