Evo zašto je važno biti single prije ulaska u novi odnos

Evo zašto je važno biti  single prije ulaska u novi odnos© Unsplash

Psihoterapeuti otkrivaju 3 pitanja koja bi svatko trebao postaviti sebi prije ulaska u novi odnos

Nijedan prekid veze nije lagan niti pak jednostavan. Upravo radi toga, nakon prekida veze potrebno je sebi dati neko vrijeme kako bismo se oporavile i privikle na novi život.
 
Mnoge žene (i muškarci) često nakon prekida veze prebrzo ulaze u novi odnos, a još se nisu oporavili od onog starog te ne shvaćaju koliko je važno neko vrijeme biti samac. Kad smo single, sebi dajemo prostora i vremena za osobni rast i napredak te imamo prilike napraviti neke vrlo bitne korake u svom životu. To će nam omogućiti da u novi odnos uđemo kao bolja i kvalitetnija osoba.
 
Prije svakog ulaska u novi odnos vrlo je bitno riješiti se svih starih emocija poput ljutnje, žaljenja, ljubomore. Vrijeme koje provodimo sami trebali bismo posvetiti rješavanju takvih emocija, posvetiti se sebi i svom napretku te donijeti neke važne odluke koje će nam omogućiti da u budućnosti imamo bolje odnose.
 
Tijekom tog razdoblja 'samovanja' možemo poraditi na sebi i na svojim manama te izgraditi samopouzdanje. Psihoterapeuti otkrivaju kako bi svaka osoba prije ulaska u novi odnos trebala sama sebi odgovoriti na određena pitanja. Koja su to, otkrivamo u nastavku.Foto: Unsplash

Što sam učinila dobro?

Ovim ćeš pitanjem shvatiti što si naučila o tome kako biti dobar partner. To je prilika da izmjeriš svoj osobni rast i napredak, umjesto da okrivljavaš sebe ili bivšeg partnera. Krivnja je toksična za svaki odnos, osobito onaj budući stoga se je nastoj riješiti. Razmisli o svemu onome što si učinila dobro i čestitaj sebi. To će ti omogućiti da u budućem odnosu postaneš još bolji i kvalitetniji partner.
 


1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 12.12.2019 19:51:59
  • Bodova: 50854
  • Prijavi
Jako je bitno ne skakati iz veze u vezu.