5 koraka koji će ti pomoći da lakše 'preživiš' prekid

5 koraka koji će ti pomoći da lakše 'preživiš' prekid

Prekid je šok koji okreće naglavačke sve na što si se naviknula, no ima načina kako 'izliječiti 'slomljeno srce..

Voljeti nekoga tko te više ne voli može biti najgori osjećaj na svijetu... U idealnoj situaciji kad prekineš s nekim to je zbog toga što oboje osjećate da je veza prirodno došla svom kraju, no to ne znači da je lako preboljeti čak i taj prekid.

Prekid je neizbježan šok koji okreće naglavačke sve na što si navikla. Ima toliko mnogo pitanja, toliko nedoumica... Što je pošlo po zlu? Što si mogla učiniti drugačije? U nekom trenutku, vjerojatno ćeš se i zapitati hoće li tvoje srce ikada preboljeti ovaj prekid...

Odgovor je da - tvoje će srce s vremenom zacijeliti. To zna svatko tko je preživio veći prekid. No, ako se sada nalaziš u fazi slomljenog srca, to svejedno nije baš utješno. Nećemo uljepšavati stvari: nesretna istina je da slomljeno srce strahovito boli i da će boljeti i dalje - sve dok jednog dana ne prestane. Međutim, dobra vijest je da zaista postoje stvari koje možeš učiniti kako bi ubrzala proces "popravka" svog slomljenog srca i učinila stvari malo manje bolnima u međuvremenu.
 
1. Dozvoli si tugovanje

Osjećaj koji proživljavaš nakon prekida je grozan, uopće nema sumnje. I nemoj misliti da su osjećaji ljutnje, tuge i poricanja nešto neuobičajeno. To je sve potpuno normalno. No, umjesto da ignoriraš i potiskuješ te osjećaje, najbolje što trenutno za sebe možeš napraviti jest da im se prepustiš. Nemoj se bojati ili sramiti grčevito plakati, utopiti tugu u sladoledu ili izlascima s prijateljicama – što god ti koristi – samo nemoj pokušavati zatomiti svoje osjećaje.
 
1/5
 
Komentari
+2