Uskoro počinje odlična proljetna manifestacija - VI. Rimski dani u Vinkovcima

Uskoro počinje odlična proljetna manifestacija - VI. Rimski dani u Vinkovcima

Provedite produženi vikend u najstarijem naselju u Europi, očekuju vas tajne drevnoga Rima, borbe gladijatora, rimski dani, igrokazi na latinskom i još mnogo toga

Vinkovci, grad rimskih careva, Valentinijana I. i Valensa, koji već osam tisuća godina leži u raskošnoj slavonskoj ravnici, i ove će se godine vratiti u povijest kada je Rim imao značajan utjecaj na način života i vjerovanja njegovih stanovnika. Rimski dani su povijesna, turistička i edukativna manifestacija kojom, već šestu godinu zaredom, Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci te ostalim partnerima želi predstaviti Vinkovce kroz žive slike Colonie Aurelie Cibalae.


Manifestacija „VI. Rimski dani“ započinje 26. svibnja i traje do 2. lipnja 2018. godine, a ove godine očekuje se najbogatija do sada. Posjetitelji, oni najmlađi, ali i nešto stariji moći će otkriti i doživjeti tajne drevnoga Rima kroz prikaze borbe Barbara i Rimljana, radionice za djecu, rimske igre, igrokaze na latinskom, borbe gladijatora, izložbe grafita, rimski sajam, kovačnice i mnogo toga iz bogatog sadržaja festivala. U sklopu Rimskih dana se održava i 1. Festival craft piva "Beeram domaće", a navečer će posjetitelji moći uživati i u koncertima Hladnog piva i Belfast food-a.


Moto ovogodišnjih Rimskih dana glasi: „Barbari opet?!“ a govori o bitki iz 378. godine kod Hadrianopolisa, gdje se Barbarima suprotstavio rimski car Valens, izgubio bitku i na bojištu poginuo. Od tada Rim gubi kontrolu nad cijelom Panonijom, a ova povijesna borba bit će uprizorena i na ovogodišnjim Rimskim danima.

Stoga, ako želite barem jedan dan maštati da živite za vrijeme drevnoga Rima kao gladijator, rimski car, centurion ili konjanik, dođite u Vinkovce, najstarije europsko naselje koje na poseban način spaja prošlost i sadašnjost te provedite nezaboravni produženi vikend.


Više informacija o programu VI. Rimskih dana možete pronaći na: http://www.tz-vinkovci.hr/hr/aktualnosti/novosti/vi-rimski-dani-(26-svibnja---2-lipnja-2018),2088.html
Foto: promo

 
 
Komentari
+2
 
ninatabak
  • 23.5.2018 10:20:37
  • Bodova: 1695
  • Prijavi
Dodjite u Vinkovce! Ako se zelite odmoriti od uzurbanog zivota i stresa, ovo je pravo mjesto za odmor duse i tijela.
canyon
  • 19.5.2018 8:21:25
  • Bodova: 16787
  • Prijavi
Nazalost nisam u mogucnosti otici ali hvale vrijedan dogadaj. Zabaviti se, vidjeti nesto drugacije a pritom privuci turiste da vide da imamo i nesto vise od naseg divnog mora.
milivojlulek
  • 18.5.2018 18:32:51
  • Bodova: 34
  • Prijavi
Pravi Rimljani!