Tunis - pješčane plaže i čisto more

Tunis - pješčane plaže i čisto more

Što biste sve trebali posjetiti kad ste na godišnjem odmoru u Tunisu

Ako ste počeli gledati aranžmane za ljeto, vjerujem da je Tunis jedna od destinacija koja će vam zapasti za oko, ako zbog ničeg drugog onda zbog cijene – All inclusive aranžmane s prijevozom avionom iz Zagreba možete naći već od 1.990,00 kn.
Tunis je sjevernoafrička država, smještena na mediteranskoj obali. Graniči s Libijom na jugu i istoku, te s Alžirom na zapadu. Čak 40% teritorija prekriva pustinja Sahara. Tunis je poznat kao raj za turiste, jer sezona traje čitavu godinu.

Ono što najviše privlači turiste je savršena kombinacija pješčanih plaža i čistog kristalnog mora. Tunis je odlična destinacija za ljude koji vole plivati u moru, ali i baviti se drugim vodenim sportovima poput surfanja, ronjenja, jedrenja... Tunis je omiljen i među turistima koji vole planinarenje, jahanje, tenis ili golf.

Hammamet je poznat po svojim tržnicama na kojima možete naći suvenire po vrlo povoljnim cijenama. Stvari su jeftine, a znate li dobro pregovarati, možete jako dobro proći. Hammamet ima mnogo dobrih restorana i barova, pa možete isprobavati okuse afričke kuhinje. Noćni život je vrlo živ i popularan među mlađim generacijama.

Želite li upoznati kulturu i povijest Tunisa, svakako iskoristite posjet za obilazak muzeja u glavnom gradu, Tunisu. Poznat je Bardo muzej, gdje možete vidjeti povijest i kulturu Tunisa. Preporučamo da posjetite Medinu, koja je najstariji dio grada. Sagrađena je u 12. stoljeću, idealno je mjesto na kojem možete osjetiti pravu povijest ove zemlje.

Mauzolej Tourbet El Bey je jedno od najznačajnijih obilježja grada.

Mjesta koja svakako trebate posjetiti u blizinu grada Tunisa su slikovito bijelo- plavo mjestašce Sidi Bou Said, inspiracija mnogim umjetnicima, i Kartaga, značajna po bogatoj povijesti i punskim ratovima.

Mnogi turisti pojećuju Djerbu, jer ima dosta muzeja, ludi noćni život, a poznata je po gostoljubivosti. Mjesta koje se obavezno posjećuje prilikom posjeta Djerbi su sinagoga El Ghriba i muzej Guellala, u kojem se nalazi lijepa kolekcija lokalne grnčarije te okrugli toranj – idealno mjesto za promatranje zalaska sunca. Volite li divlje životinje, posjetite Djerba Explore. To je park u kojem možete vidjeti brojne vrste divljih životinja i ptica.

Nijedan odmor u Tunisu nije potpun, ne posjetite li grad Sousse. Staru jezgru grada, medinu čini tvrđava ribat s najpopularnijom džamijom u čitavom Tunisu. 

Za one željne avanture preporučamo dvodnevni izlet u unutrašnjost pustinje. Izlet u pravilu uključuje posjet El Jemu gdje se nalazi najočuvaniji i jedan od najvećih Rimskih amfiteatara koji datira još iz 3. st., zatim posjet Matmati, poznatoj kao "Mjesečeva pokrajina" gdje možete vidjeti tipičnu trogloditsku kuću, te mjesto Onk El Jemal, gdje je sniman film Ratovi zvijezda. Pustinjske oaze, jahanje na devama, sve će vam to približiti čari istinske Sahare.

Posljednjih godina Tunis postaje sve popularnije mjesto za odmor, što se vidi po sve većem broju novih, bogato uređenih hotela. Uzmemo li u obzir omjer cijene i usluge, svakako se isplati otići u ovdje na odmor.

 
Komentari
+2
 
tara77
 • 20.8.2010 13:35:50
 • Bodova: 2162
 • Prijavi
placena vijest!! mos mislit cistog mora!!!!!! nema do naseg jadranskog!! ja sada zvucim kaj.... BABA
dule
 • 20.8.2010 13:19:14
 • Bodova: 3604
 • Prijavi
hehe ja idem uskoro
zaks
 • 28.5.2009 21:45:42
 • Bodova: 926
 • Prijavi
baš mi izgleda privlačno...
latika
 • 19.5.2009 23:40:29
 • Bodova: 38
 • Prijavi
mmmmm da...:))