Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

TOP pet skrivenih destinacija na kojima ćeš moći uživati bez gužve

TOP pet skrivenih destinacija na kojima ćeš moći uživati bez gužve© Unsplash

Vrlo je vjerojatno kako ćemo ove godine, ako ćemo uopće moći, ljetovati u Hrvatskoj. Ako ne voliš gužvu, potražile smo skrovita mjesta na kojima sigurno nećeš susresti puno turista

Koronavirus je učinio svoje ne samo na stanovnicima Hrvatske, nego i na domaćem turizmu. Zatvaranje granica i ograničavanje kretanja ove će godine dovesti do značajnog pada u broju turista što znači da je odgovornost očuvanja domaćeg turizma na nama. Iako nije zabranjeno, zbog naše sigurnosti i sigurnosti svih oko nas, ne preporučuje se putovati izvan zemlje ako to nije nužno niti nakon otvaranja granica. Idealna kombinacija je tada odmor na nekoj od hrvatskih plaža. 
  
No nisu ni sve naše plaže jednako sigurne. Popularna mjesta poput velikih gradova zasigurno će biti prepuna domaćih, ali i stranih turista koji se odluče posjetiti Hrvatsku. Zato smo potražili mala i skrivena mjesta u kojima možeš uživati u svim blagodatima Jadrana bez gužve na plaži. Iako je situacija trenutno neizvjesna i ne znamo kako će nam izgledati ljeto, uvijek je dobro imati plan. Istraži mjesta koja smo pronašle i možda baš jedno od njih bude tvoja ovogodišnja destinacija. Mi već možemo čuti morske valove kako nježno zapljuskuju obalu.
 

   
Otok Proizd

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D O M E N I C A (@dome.nica) on


Ovaj dragulj smješten je na samom ulazu u velolučki zaljev. Prema izboru Hrvatske turističke zajednice, 2007. godine proglašen je najljepšom plažom na Jadranu, a poznati New York Times smjestio ga je među top 12 najljepših destinacija za izlet na svijetu. Do otoka se može doći taxi brodicama koje voze samo tijekom ljetnih mjeseci. Vožnja od Korčule do Proizda traje oko pola sata, a brod te dovodi do uvalice u kojoj se nalazi bar i restoran. Sve osim ovog dijela na otoku je prirodno, a najljepše plaže nalaze se na suprotnoj strani otoka do koje možeš doći pješice. Uživaj na ovom prekrasnom otoku na kojem ćeš pronaći sve tri osnovne stvari koje su ti na odmoru potrebne – more, sunce i plažu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????? '?? ???????????? ?????? ?????????? (@lettraveltheworld) on

1/5
 
Komentari
+2
 
vmarina
 • 10.5.2020 16:06:23
 • Bodova: 50689
 • Prijavi
Ima još prekrasnih mjesta bez gužve.
irija
 • 10.5.2020 15:52:38
 • Bodova: 48808
 • Prijavi
Neče biti gužve sigurno,a dali čemo ići kako ko.
87dea
 • 10.5.2020 10:56:53
 • Bodova: 10422
 • Prijavi
Već dugo imam želju otići na Proizd.
tikica-
 • 10.5.2020 10:38:10
 • Bodova: 46646
 • Prijavi
Predivno!