Spremni za siguran i bezbrižan odmor

Spremni za siguran i bezbrižan odmor

Pobrinite se da imate sve što je potrebno kako biste mogli potpuno uživati na svom putovanju.

Planirate li odlazak na godišnji odmor, svakako pripremite popis lijekova, pribora i sredstava za osobnu higijenu koja će vam zatrebati na putovanju, pogotovo imate li malu djecu, koja su osjetljivija na promjene klime, prehrane i teže podnose dugotrajnu vožnju.

Putna ljekarna

Nemojte zaboraviti lijekove za ublažavanje ili sprječavanje bolova, visoke temperature, proljeva, protiv bolova i otjecanja nogu te lijekove koje redovito uzimate. Povremeno je dobro preventivno uzimati i dodatke prehrani jer je poznato da mnogima na odmoru padne imunitet. Lijekovi koji istodobno smanjuju bol i snižavaju temperaturu obavezno moraju biti dio svake putne ljekarne. To su lijekovi koji sadržavaju primjerice, paracetamol, acetilsalicilnu kiselinu ili ibuprofen.

Ukoliko ste skloni mučnini i povraćanju tijekom putovanja, na put obavezno ponesite odgovarajuće lijekove protiv mučnine. Tablete se uzimaju pola sata prije vožnje i mogu se uzeti više puta na dan. Za dijete svakako ponesite sredstvo protiv dehidracije, te za reguliranje probavnih poremaćaja (kao što su proljev, zatvor). Preporučuju se obično probiotičke kapi.  

Osobe koje pate od alergije, moraju nositi lijekove protiv alergije, koje uzimaju prema preporuci liječnika, u dozi, vremenu i na način kako je to odredio liječnik.

Bez obzira na zimu, obavezna su sredstva za zaštitu kože od sunca s visokim faktorom zaštite (SPF 15 i više) te hidratantni losion ili mlijeko koji će koži vratiti vlagu. Za djecu faktori zaštite moraju biti visoki, najmanje 30, a najbolje je bebe i malu djecu uopće ne izlagati suncu. Ne zaboravite na medicinsku dokumentaciju, antiseptični sprej za dezinfekciju rana, materijal za previjanje rana, flaster, sterilne komprese, elastični zavoj, te prašak s elektrolitima za nadoknadu izgubljenih minerala u slučaju proljeva ili povraćanja. Tijekom proljeva, povraćanja, visoke temperature ili intenzivnih znojenja iz organizma se, osim tekućine, gube i soli (elektroliti) koje je neophodno nadoknaditi. Stoga na putovanju treba imati prah s kojim se može napraviti otopina za oralnu rehidraciju kojom se nadoknađuju i tekućina i soli.

Za djecu svakako još ponesite, toplomjer, aspirator za nos, fiziološku otopinu,  sirup protiv kašlja i za ublažavanje kašlja, sredstva za obradu manjih rana i ogrebotina, gel za desni, sterilne zavoje, škarice, kremu za sunčanje s visokim faktorom i vlažne maramice.


Krećete na put!
Pobrinite se da imate sve što je potrebno kako biste mogli potpuno uživati na svom putovanju.

Prvi korak
Bilo da ste već izabrali odredište svog putovanja ili  se to tek spremate učiniti, važno je da prikupite što više informacija o mjestu putovanja. Primjerice, je li obavezno cijepljenje prije ulaska u zemlju? Postoje li mjesta koja nisu sigurna za turiste bez pratnje vodiča i slično?

Drugi korak
Osigurajte si bezbrižno putovanje uz Allianz osiguranje. Bit ćemo s vama na koju god stranu svijeta odlučili krenuti. Putujete li u inozemstvo Allianz vam omogućava ugovaranje putnog osiguranja s trajanjem od 1 do 365 dana, a za putovanja unutar Hrvatske od 1 do 60 dana.
Ako često putujete u inozemstvo, predlažemo vam ugovaranje godišnje police osiguranja koja vam pruža pokriće za sva vaša putovanja tijekom godine (ne dulja od 28 dana u kontinuitetu).

Paket putnog osiguranja
Paketom putnog osiguranja možete ugovoriti sve što vam je potrebno tijekom putovanja:
• putno zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo
• osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)
• osiguranje od privatne odgovornosti
• osiguranje prtljage
• osiguranje od otkaza putovanja.


Zdravstveno osiguranje u sklopu putnog  osiguranja obuhvaća:
• troškove nužnog liječničkog tretmana
• troškove lijekova i medicinskih potrepština koje  propiše liječnik
• nužna medicinska pomagala i pomagala za hodanje koja propiše liječnik
• kliničko liječenje znanstveno priznatim metodama
• troškove prijevoza priznatih službi za hitne slučajeve s ciljem medicinskog prijema u bolnicu ili prijevoz do najbližeg raspoloživog liječnika
• troškove prebacivanja u specijalnu kliniku ako je  medicinski indicirano i ako je propisao liječnik
• troškove operacije
• troškove repatrijacije osiguranika
• stomatološku uslugu s ciljem oslobađanja akutne zubobolje

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)
Zlu ne trebalo, osigurajte se od nesretnih slučajeva na svom putovanju. Ovo osiguranje pokriva iznenadne događaje zbog čijih je posljedica došlo do:
• smrt uslijed nezgode
• prijeloma kostiju.

Osiguranje privatne odgovornosti
U slučaju da vi prouzročite smrt, ozlijedite ili ugrozite zdravlje ili uništite stvari treće osobe, Allianz pokriva vašu odgovornost u cijelom svijetu!

Osiguranje prtljage
Tijekom putovanja lako može doći do oštećenja ili gubitka prtljage. Osiguranje prtljage pokriva štetu nastalu na vašoj prtljazi tijekom putovanja, boravka u odredištu i povratka s putovanja.
Allianz isplaćuje odštetu za nabavu zamjenske prtljage do 250 EUR ako prtljaga koju ste predali nije stigla na odredište isti dan kada i vi zbog kašnjenja ili gubitka u prijevozu.

Osiguranje od otkaza putovanja
Odgođen let, otkazan poslovni put, iznenadne vremenske neprilike... Mnoge su nepredvidive okolnosti zbog kojih ste prisiljeni otkazati ili prekinuti ugovoreno putovanje. Ako se to dogodi, ovim osiguranjem Allianz će vam isplatiti 90% iznosa koji je zadržala putnička agencija.

Poslušajte savjete vodiča
Znamo što radimo u hitnim slučajevima.

Da bi zdravstvena usluga u inozemstvu bila brza i kvalitetna, u hitnim slučajevima treba nazvati SOS telefon sa 24-satnim dežurstvom na hrvatskom jeziku.
SOS centru preko telefona javljate svoje ime i prezime, dob, broj police osiguranja, državu i grad u kojem se nalazite te broj telefona s kojega zovete. Centar će stupiti u vezu s koordinatorom za područje na kojem se nalazite i u optimalnom roku ugovoriti potrebnu razinu zdravstvene zaštite.

Više saznajte na www.allianz.hr
Foto: Fotolia © Sergey
 
Komentari
+2