Pripremite se za putovanje

Pripremite se za putovanje

Prije nego krenete na putovanje - sastavili smo za vas listu savjeta vezanih za pripremu za put

Putovanja nas vesele, opuštaju i neizmjerno obogaćuju šireći nam vidike. Kako bi nam bila sretna i uspješna, valja ih pomno planirati i što manje stvari prepustiti slučaju, osobito kad je riječ o zdravlju na putovanju.

Istraživanje

Informacije vam mogu uštedjeti vremena i novaca!
 
Jedna od najboljih stvari koje možete napraviti, prije nego krenete na put jest da dobro proučite svoje odredište. Pobrinite se da saznate na vrijeme kakvi će se događaji odvijati kada budete tamo i koje su lokacije koje obavezno morate posjetiti, te u kojim još aktivnostima možete uživati dok ste tamo.
 
Podsjetnik prije puta
Prije nego krenete dajte nekome da se pobrine za kuću i kućne ljubimce za vrijeme vašeg odsustva. Dok ste na odmoru, neka vam netko pripazi kuću, uzima poštu, zalijeva biljke i sl., te neka se pobrine za vašeg ljubimca. Isto tako ostavite im svoj plan puta, tako da vas mogu dobiti, ako je potrebno.
 
Pakiranje

Cipele …
Nemojte zaboraviti ponijeti udobne cipele, da izbjegnete naotečene noge i žuljeve dok istražujete nove predjele. Osim toga, uštedjet ćete ako ne kupujete nove za put!

Nemojte pakirati previše stvari
Mnogi putnici na kraju ponesu sa sobom na put mnogo više stvari nego je to potrebno. Kako bi to izbjegli, ponesite stvari koje su multifunkcionalne i prikladne za različite vremenske uvjete. Pomiješajte, uskladite, trajno, lako za održavanje – ovim riječima opišite dobre stvari koje ćete nositi sa sobom.
 
Lista stvari koje trebate ponijeti će vam uštedjeti mnogo vremena.
Napravite listu svega što trebate i kad ih spakirate stavite plus na listi. Pomoću ovog ćete izbjeći pakiranje nepotrebnih stvari i izostavljanje onih koje su vam nužne za put.
 
Tekućine + plastična vrećica = savršeno rješenje!
Zapakirajte sve bočice sa tekućinom u plastične vrećice kako bi izbjegli prolijevanje tekućine po stvarima prije nego uopće stignete na odredište!
 
Vrijednije stvari nosite sa sobom u ruksaku ili torbi.
Ovo je odlična ideja, za slučaj da vam se u putovanju izgubi prtljaga, pa tako nećete ostati i bez dragocijenosti. Obavezno sa sobom ponesite i paketić maramica – dobro će vam doći.
 
Nemojte zaboraviti fotoaparat ili kameru!
Kamere i fotoaparati postaju sve manji i manji. Nemojte zaboravti ovaj bitan predmet kako bi dokumentirali svoj odmor.

Ne zaboravite ponijeti svoju vozačku dozvolu!
Vrlo je bitno da možete putovati u grad kad ste na odmoru, a ako ćete iznajmiti vozilo, za to će vam definitivno trebati vozačka dozvola. Također, probajte pronaći najjeftiniji način za prijevoz – kako doći do popularnih turističkih točaka, a pri tom se koristite iskustvom iz svog grada.

Putno osiguranje

Na vrijeme se osigurajte i izbjegnite plaćanje visokih troškova liječenja u inozemstvu. Putno zdravstveno osiguranje će vam u tome pomoći i pokriti sve troškove liječenja bez obzira gdje se nalazili.

Zašto putno osiguranje?
Putujete li u inozemstvo, bilo poslovno ili na odmor, putno osiguranje na vrhu je popisa potrebnih stvari. Briga o zdravstvenoj zaštiti vašim prelaskom granice dobiva potpuno novu dimenziju. Najobičnija zubobolja, gubitak prtljage ili hitni operativni zahvat mogu vam, osim pokvarenih planova, nanijeti znatne financijske izdatke. A cijena putnog osiguranja zaista je prihvatljiva.

Što pokriva Europska zdravstvena iskaznica, a što putno osiguranje?

Europske zdravstvena iskaznica:
 •    pokriva samo neodgodive intervencije i to isključivo u javnim zdravstvenim ustanovama zemalja Europske unije
 •    oslobođa hrvatske državljane od participacije samo u onim slučajevima kada su od iste oslobođeni državljani te države
Polica putnog zdravstvenog osiguranja:
 •     hrvatskom građaninu u inozemstvu pokriva troškove medicinskih tretmana, lijekova i medicinskih pomagala u punom iznosu bez obzira na pravila i participacije zdravstvenog sustava zemlje u kojoj se pruža usluga
 •     pokriva troškove repatrijacije osiguranika i druge usluge prema uvjetima osiguranja do iznosa ugovorene svote osiguranja, a koje uopće nisu predmet osiguranja po Europskoj zdravstvenoj iskaznici
 •     pomaže u pronalaženju najbližeg liječnika ili zdravstvene ustanove bez obzira radi li se o privatnoj ili javnoj instituciji
 •     pomaže kod prevladavanja jezičnih barijera
 •     obavještava obitelji osiguranika o njegovom zdravstvenom stanju
 •     daje upute o mjerama koje treba poduzeti kad su vam ukradene isprave, kreditne kartice, putna karta
 •     u slučaju nepredviđenih događaja, naša asistencija šalje poruke u lokalno hrvatsko veleposlanstvo, prenosi sve poruke obitelji ili poduzeću, mijenja hotelsku, avionsku, rent-a-car rezervaciju i sastanke u skladu s vašim instrukcijama

Što napraviti u hitnim slučajevima
Da bi zdravstvena usluga u inozemstvu bila brza i kvalitetna, u hitnim slučajevima treba nazvati SOS telefon sa 24-satnim dežurstvom na hrvatskom jeziku. SOS centru preko telefona javljate svoje ime i prezime,  dob, broj police osiguranja, državu i grad u kojem se  nalazite te broj telefona s kojega zovete. Centar će stupiti u vezu s koordinatorom za područje na kojem se nalazite i u optimalnom roku ugovoriti potrebnu razinu zdravstvene zaštite


Što sve sadrži paket putnog osiguranja?
Allianz putno osiguranje je uz vas u svim zemljama svijeta, i kad vam najviše zatreba pokriva troškove nužnog liječničkog tretmana, hitnih operativnih zahvata, troškove lijekova i medicinskih pomagala te prijevoza u svrhu liječenja.

Uz zdravstveno putno osiguranje, koje je osnova ovog paketa, možete još ugovoriti:
 •     Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za iznenadne događaje zbog čijih je posljedica došlo do prijeloma kostiju te smrti uslijed nezgode.
   
 •     Osiguranje privatne odgovornosti koje pokriva materijalne troškove u slučaju da prouzročite smrt, ozlijedite ili ugrozite zdravlje ili uništite stvari treće osobe.
   
 •     Osiguranje prtljage za štetu nastalu na vašoj prtljazi tijekom putovanja, boravka u odredištu i povratka s putovanja. Allianz isplaćuje odštetu za nabavu zamjenske prtljage do 250 EUR ako prtljaga koju ste predali nije stigla na odredište isti dan kada i vi zbog kašnjenja ili gubitka u prijevozu.
   
 •     Osiguranje od otkaza putovanja kojim vam u slučaju nepredvidive okolnosti zbog kojih ste prisiljeni otkazati ili prekinuti ugovoreno putovanje vraćamo 90% iznosa koji je zadržala putnička agencija.


Allianz Akcija: 40 % popusta na godišnje putno osiguranje!

Osigurajte bezbrižna putovanja tijekom cijele godine uz najpovoljniju cijenu!

Do kraja godine ugovorite godišnje putno osiguranje u webshopu i iskoristite 40 % popusta!

Kako biste iskoristili popust, na koraku plaćanja unesite kod MPCZIMA i prikazana cijena bit će umanjena za 40%
Više pogledajte ovdje.
 
Komentari
+2
 
tgasparic96
 • 23.12.2015 13:44:55
 • Bodova: 24377
 • Prijavi
ostat ću radije doma hehe
say_ema
 • 23.12.2015 10:22:16
 • Bodova: 10361
 • Prijavi
Super sve to stoji...samo sto nemam bas kad putovati :((((