Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Posjetite Dolenjsku

Posjetite Dolenjsku

Terme, dvorci, seoska domaćinstva, netaknuta priroda...

Dolenjska je područje u jugoistočnoj Sloveniji koje se proteže od Ljubljanske kotline do granice s Hrvatskom (u području Žumberka). Na istoku se proteže do Save, a na zapadu do Kupe. Povijesno je Dolenjska, zajedno s Gorenjskom i Notranjskom, pripadala Kranjskoj, a danas je neslužbena pokrajina u Sloveniji.
Dolenjska je područje s najviše dvoraca i utvrda u Sloveniji, od kojih su se mnogi smjestili na brežuljcima oko rijeke Krke.

TERME

Terme Dolenjske Toplice mogu se pohvaliti bogatom tradicijom lječilišta. U posljednje vrijeme, jedno je od najstarijih europskih lječilišta s modernim wellness hotelom postalo omiljeni centar za opuštanje za sve generacije.
Dolenjske Toplice prvi put se spominju u 13. stoljeću, i u 18. stoljeću, kada je bilo izgrađeno »najznamenitije lječilište u pokrajini Kranjskoj«, a bile su poznate kao jedno od najboljih elitnih lječilišta Austro-ugarske monarhije.
Vrelo termalne vode ima tjelesnu temperaturu ljudskog tijela (36°C) i najprimjerenije je za liječenje reumatskih oboljenja lokomotornog sustava. Dodatno, uz jedinstveni učinak termalne vode, u procesu uspješnog liječenja pomaže i stručno osposobljeno osoblje Centra za medicinsku rehabilitaciju.
Pravo mjesto za odmor je Hotel Balnea, kojeg odlikuje originalni dizajn i arhitektura, te umjetnička djela priznatih slovenskih umjetnika. Put u svijet užitaka i opuštanja vodi kroz atraktivni panoramski hodnik, gdje uživate u termalnim bazenima, saunama, kupkama i centru za njegu tijela.
Wellness centar Balnea na rubu prekrasnog lječilišnog parka sa velikim stoljetnim drvećem, kraljevstvo je ugodnih kupelji, osvježavajućih masaža, okrepljujućih sauna i vodene relaksacije. Individualno planiranim, prilagođenim programima i uslugama za sve generacije, svrstava se među prepoznatljive centre dobrog osjećanja. Bogatu ponudu Balnee nadopunjuje centar za njegu lica i tijela sa svojim jedinstvenim programima za osiguranje veće kvalitete življenja.
Hotel Kristal **** je hotel s stogodišnjom tradicijom. Opustite se u termalnim bazenima, wellness centru ili centru za medicinsku rehabilitaciju – do svega možete prošetati kroz vezni hodnik, a potom uživati u smirujućoj okolici.
Ako želite ravnotežu između harmonije prirode i raznolike ponude usluga za tjelesno zdravlje, pozivamo vas u hotel Vital****, koji se ponosi tradicijom izvrsnosti još od 1776. godine. Tu su vam na raspolaganju tri unutarnja bazena sa termalnom vodom, centar za medicinsku rehabilitaciju i vježbaonica.
U liječničkoj zdravstvenoj djelatnosti rabimo termalnu vodu – njezino mehaničko, termičko i kemijsko djelovanje. Rabimo je u obliku kupelji, inhalacija, obloga i kure pijenja.
U okolici Dolenjskih Toplica brojne su biciklističke, pješačke i šetačke staze, po kojima se, u svako godišnje doba, možete zaputiti u razgledanje neokrnjene prirode. Obogatite svoj boravak kod nas šetnjom kroz kočevsku prašumu i među dolenjske vinske kleti, a nakon aktivnosti opustite svoje umorne mišiće u termalnoj vodi i pod spretnim prstima sportskih masera.
 

Skriveno u zelenim šumama i okruženo travnjacima, daleko od brze svakodnevnice, nalazi se jedno od najmodernijih slovenskih termalnih lječilišta, Terme Šmarješke Toplice.
Poznate kao centar za preventivu i liječenje bolesti srca i krvnih žila, Šmajerške Toplice se ističu sa svojim modernim programom medicinskog velnesa, kojeg su pripremili tamošnji medicinski, velnes, prehrambeni i sportski stručnjaci. Programe za mršavljenje, detoksikaciju te savladavanje stresa, koje nudi centar Vitarium Spa&Clinique, odlikuju cjeloviti i individualni pristupi te odlični rezultati, koji privlače goste iz svih krajeva Europe.
Opuštanju i rekreaciji su namijenjeni termalni bazeni sa saunama i kupkama, zelena priroda s vinorodnim brdima privlači ljubitelje nordijskog hodanja, pješačenja i biciklizma.
Posebnost Šmarjeskih Toplica je stari drveni bazen iz 18.st., koji leži nad izvorom termalne vode i u kojemu još uvijek možete zaplivati, te jezero usred parka lječilišta, gdje raste dragocjeni indijski lotos.
Hotel Vitarium**** –  hotel visoke kategorije s idealnim dostupom do potpune zdravstvene ponude, te ponude wellnessa i bazena. Očekujejo vas sa udobnim sobama, prostranim suitama i luksuznim predsjedničkim apartmanom – za najzahtjevnije.
U obnovljenom Hotelu Šmarjeta **** očekuje vas 195 kreveta u svijetlim sobama, udobnim suitama i raskošnim apartmanima, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Probudite se u sobi s pogledom na prelijepu prirodu, te se u kupaćem ogrtaču prošetajte do bazena i wellnessa.
Ako želite potpuni mir i tišinu, a istovremeno tražite udobnost, pozivamo vas u hotel Toplice***. Manji hotel sa 47 kreveta, nudi skrbno uređene sobe s pogledom na park i šumu.
U Šmarješkim Toplicama imaju prvi suvremeni medico wellness centar u Sloveniji. Programe medico wellnessa za veću kvalitetu života i sprječavanje sve češćih civilizacijskih bolesti, poput kardio-vaskularnih bolesti, povišenog kolesterola, dijabetesa, pretilosti, stresa i bolesti probavnog sustava, „ruku pod ruku“ osmislili su liječnici i stručnjaci za prehranu, sport i wellness. Vratite snagu i živite bolje uz programe Slim-Fit, Vita-Detox i Burn-Out.
Ponudu centra Vitarium Spa & Clinique temelji na vrhunskoj kvaliteti, medicinskom znanju i profesionalnosti. Vitarium mami svojim svijetom termalnih bazena, sauna i kupelji, nazvanim VitariumAqua. Predajte se blagotvornom učinku termalne vode. Za potpunu relaksaciju priuštite sebi raskošne masažne i biljne termalne kupelji.
Iskusni voditelji u prvom slovenskom centru nordijskog hodanja, predstaviju će vam ovu učinkovitu vježbu za relaksaciju i opuštanje, koja jača mišiće i rasterećuje tijelo.


Više informacija
 

Hotel Dvorac Otočec, Čarolija prošlosti za potpuni užitak sadašnjosti

U srcu neokrnjene prirode, na otočiću u sredini smaragdne rijeke Krke, kraljuje jedan od naprivlačnijih hotela u Sloveniji. Otočec je najpoznatiji po jednom od najljepših bisera arhitekture, Dvorcu Otočec. Jedini riječni dvorac u Sloveniji, smješten na otoku usred rijeke Krke prvi put se spominje u 13. stoljeću, preuređen je u hotel visoke kategorije s pet zvjezdica.
Dvorac Otočec je krajem 2009. godine primljen je u prestižno udruženje dvoraca Relais & Chateaux, čije članove udružuje i obvezuje predanost osnovnoj ideji, zagrljaju 5C: Courtoisie (uljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) i Cuisine (vrhunska kuhinja).
Dvorac Otočec je jedan od najprivlačnijih hotela, kojeg posjećuju ljubitelji kulinarskih užitaka, tu se sastaju i poslovni ljudi, namijenjen je mladencima, ljubiteljima lijepog i svima koji bi voljeli doživjeti nekoliko nezaboravnih dana u jedinstvenom okolišu. Kao član priznatog međunarodnog udruženja dvoraca i hotela Relais & Châteaux, dvorac na otoku uvršten je u svjetski vrh kvalitetne ponude visoke kategorije turizma.
Ljubitelji prirode oduševljeni su netaknutom prirodom uz dolinu rijeke Krke. Uz šetnje po parku, možete se opustiti na jednom od najljepših golf-igrališta u Sloveniji. Golf-igralište u Otočcu dvije godine za redom je bilo proglašeno najboljim igralištem za golf u Sloveniji. Igralište sa osamnaest polja, koje se proteže na više od 70 ha površine, zanimljivo je za profesionalne igrače golfa i amatere. U Otočcu je dostupna i široka ponuda drugih sportskih djelatnosti; od tenisa, biciklizma, skike (rolanje sa štapovima), vožnje čamcima, pješačenja do pustolovnog parka namijenjenog zabavnim doživljajima slobodnog vremena u prirodi.
U dvorskim prostorima nalazi se 10 dvokrevetnih soba, 2 dvokrevetna junior suita, 2 senior suita i 2 kraljevska apartmana.
Gastronomska ponudba Hotela Dvorac Otočec usko je povezana s okolicom, tradicijom i godišnjim dobom.  Gosti se poslužuju u dvorskom restoranu, viteškoj sobi, lovačkoj sobi, ostakljenom atriju, kavani pod arkadama, dvoru i na vrtnoj terasi.  Voditelj dvorskog restorana je izvrstan kuharski majstor Dejan Pavlič. Dvorski restoran je uključen u najstarije,  najveće i najistaknutije međunarodno udruženje CHAÎNE DES RÔTISSEURS, koje njeguje i razvija umjetnost kuhanja, kulturu pijenja vina i druženja za prepunim stolom, poštujući etnološke posebnosti regije.
Dvorski ambijent je kao stvoren za romantična vjenčanja , drugih svečanosti, osobnih jubileja i značajnih životnih događaja. Svojim položajem na otočiću Dvora Otočec pruža privatnost i ekskluzivnost pri organizaciji poslovnih događaja i protokolarnih susreta. Na područje Dvorca Otočec možete pristupiti i helikopterom. 
 

Više informacija
 

Jedan od noviteta u turističkoj ponudi su zidanice, tj. stare kleti u vinogradima koje su obnovljene i predstavljaju idealno mjesto za odmor za sve koji žele uživati u potpunom miru u netaknutoj prirodi.


Pogledajte ponudu zidanica

Jedno od mjesta koje svakako trebate posjetiti je Matjaževo imanje (dobitnik srebrnog priznanja Slovenske turističke organizacije za najinovativniji turistički produkt u Sloveniji 2008). Poslije dobrodošlice, domaćin će vam predstaviti  obnovljenu 150 godina staru kuću. Ujedno, sa autentičnom opremom, upoznat ćete život predaka, a domaćin će vas, naravno, primiti u podrumu i pozdraviti čašom vina. Na drvenom podu možete vidjeti 20-minutnu multivizijsku prezentaciju »Priča o cvičku (vinu)«. U njoj će vam se predstaviti cviček osobno. U sedam dijelova upoznati ćete povijest vinske loze i vina, vinske zavjetnike, vinsku posudu, sve tri slovenske vinorodne regije, sastojke cvička i proizvodnju od ranog proljeća do kasne jeseni. Priča je sastavljena veoma zanimljivo. Njezin cilj je, između ostalog, raširiti poštivanje vina i dizanje pivske kulture. Slijedi degustacija sastojaka cvička: dolenjsko bijelo, frankinja, žametovka i kao vrhunac degustacije – kralj cvička. Pored degustacije domaćica će poslužiti domaći kruh od heljde sa orasima. 
 
Davor Balaško
 
Komentari
+2
 
fizioterapeut
 • 25.4.2016 19:17:03
 • Bodova: 5789
 • Prijavi
Predivnooo!
astoria
 • 25.4.2016 11:34:15
 • Bodova: 25604
 • Prijavi
Bozanstvena priroda,valjalo bi posjetiti ovakva mjesta.
_lusse_
 • 23.4.2016 15:41:43
 • Bodova: 3916
 • Prijavi
*_____*
irija
 • 23.4.2016 15:30:04
 • Bodova: 39717
 • Prijavi
Dolenjske toplice prekrasne,prekrasna priroda.
stiponja79
 • 23.4.2016 15:04:38
 • Bodova: 59687
 • Prijavi
Zaista izgleda impresivno, a i bogato sadržajem.