Moderna hodočasnička putovanja u Austriji

Moderna hodočasnička putovanja u Austriji

Hodočašće a la Falkensteiner

Hodočasnička putovanja imaju dugu tradiciju. Potraga za samim sobom poprimila je posve nove oblike. Tri Falkensteinerova hotela nude suvremenu viziju ovog putovanja - „Hodočašće à la Falkensteiner“. Osnovna ideja je ostala ista: pronalaženje smisla postojanja te odmor za dušu.

Otkad je njemački televizijski komičar Hape Kerkeling 2006. godine svoje hodočašće do Santiaga de Compostele u Španjolskoj zapisao u knjizi s putovanja koja je postala svjetska uspješnica, hodočasnička putovanja su se vratila u modu. Polazak na putovanje u svrhu pronalaženja samog sebe i ostavljanje svakodnevnog stresa za sobom podjednako je popularno kod svih generacija. Duga putovanja pješice savladiva su za osobe koje su u potrazi za unutarnjom ravnotežom, bilo da su početnici ili profesionalci.

Snaga iz prirode

S namjerom da pronađu unutarnji sklad i mirnoću, većina hodočasnika kreće na put da bi u prirodi okrijepili duh i tijelo. Moderni način hodočasničkog putovanja služi pronalaženju životnog smjera i definiranju novih osobnih ciljeva. Današnji životni ritam ne dopušta svima višetjedno uživanje u hodočasničkom putovanju. Međutim, ponekad je sasvim dovoljno uzeti kratak predah i prepustiti se putu otvorenih očiju i slobodnih misli.


 
„Odoh ja na put!“

Jesen kao prijelazno godišnje doba izvrsno je vrijeme za posvetiti se misaonom putu kroz austrijsku prirodu. Tijekom trodnevnog pješačenja „Hodočašće à la Falkensteiner“ fizički napori hodočasničkog putovanja sjedinjuju se s okrepljenjem i opuštanjem duha i tijela u wellness oazama triju Falkensteinerovih objekata. Ruta vodi od toplica u gorskoj dolini Bad Bleiberg preko Tröpolacha sve do Sonnenalpe u Nassfeldu. Put kreće od spa hotela Hotel & Spa Bleibergerhof. Nakon pješačenja do jezera Pressegger, hodočasnici kreću do međutočke - Hotel & Spa Carinzia, dok cilj trodnevnog planinarenja predstavlja dolazak do hotela Sonnenalpe. Moderna interpretacija hodočasničkog putovanja na Falkensteinerov način ističe se uravnoteženom kombinacijom aktivnog i pasivnog opuštanja tijela i duha.


Više informacija o Falkensteinerovoj ponudi hodočasničkih putovanja:
http://www.falkensteiner.com/de/hotels-residences/oesterreich/pilgern-oesterreich
 
Komentari
+2