Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Isprepletite svoje planove: sudjelujte u Međunarodnom festivalu čipke Pag!

Isprepletite svoje planove: sudjelujte u Međunarodnom festivalu čipke Pag!

Ako još ne znate gdje za mali lipanjski godišnji udisati morski zrak, istodobno uživajući u zanimljivom događaju, prava destinacija je: grad Pag!

Međunarodni festivala čipke Pag,  šesti po redu, održat će se od 18. do 20. lipnja te ponuditi niz zanimljivih događaja, baš u tjednu velikog spajanja neradnih dana uoči lipanjskih blagadana. Osim u glazbi i hrani „Paške kužine“ posjetitelji  će proći kroz vrijeme „Starom paškom ulicom“ koja će prikazati život u gradu Pagu do sredine 20. stoljeća.  

„Hippy Garden“  predstavit će posebnu kolekciju vjenčanica čijoj bajkovitosti doprinose detalji paške čipke. Vjenčanice su rađene posebno za festival, a iz publike će ih sa zanimanjem pratiti Helena Šopar.  Naime, naš najtraženiji model u svijetu, za ovu prigodu, na svoj rodni Pag stiže iz Londona.


Pored mnogih izložbi prekrasnih tradicionalnih, kao i modernih, predmeta od paške čipke, koja datira još iz 15. stoljeća, na sam dan otvaranja prisutni će moći uživati i u Mozartovoj operi "Figarov pir“.
 
Naslovnu ulogu  ponijet će  Riječanin Gioirgio Surian, poznat po svom nevjerojatnom rasponu glasa. Tema opere prilogođena  je ovogodišnjoj temi Festivala: Paška dota.

Svaka djevojka na Pagu, kada se udavala imala je svoju dotu – to je bio njezin miraz u obliku raznih predmeta poput posteljine, zavjesa, stolnjaka, ručnika itd. koje je njezina majka za nju pripremala cijeli njezin život. Neki od tih originalnih predmeta bit će izloženi i na Međunarodnom festivalu čipke u Pagu, poput primjerice posteljine  Nede Oros, predsjednica Društva paških čipkarica „Frane Budak“, koju je njezina majka za nju pripremila prije 50 godina.

Je li se taj običaj još zadržao u Pagu, saznajte na Međunarodnom festivalu čipke.

Organizatori festivala su Grad Pag, Turistička zajednice Grada Paga i Društvo paških čipkarica „Frane Budak“. Pratite novosti vezano za festival na stranicama:  www.tzgpag.hr, festival-cipke.com.hr

 
 
Komentari
+2