Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Isplaniraj izlet, napravi piknik i posjeti bajkovite dvorce u blizini Zagreba

Isplaniraj izlet, napravi piknik i posjeti bajkovite dvorce u blizini Zagreba© Instagram

Od Trakošćana kao jednog od najljepših dvoraca Hrvatske i Velikog Tabora kao jednog od najprepoznatljivijih, pa sve do onih malo manje razvikanih poput dvoraca Lužnica i Miljana

U vremenu novog normalnog, kada se ne preporučuje putovanje izvan granica, konačno imamo priliku istražiti sve ljepote naše zemlje - od mora, jezera i rijeka pa sve do čarobnih brdovitih predjela i planina - u Hrvatskoj ćemo sve to pronaći
 
Ono čime se Hrvatska, a posebno Hrvatsko zagorje i okolica Zagreba mogu pohvaliti, svakako su dvorci i utvrde, od kojih se samo na području Grada Zagreba te Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije nalazi preko stotinu. Velika većina njih danas su spomenici i muzeji otvoreni za posjetitelje, neki su prenamijenjeni u hotele, dok je dio njih u ruševnom stanju, ali unatoč tomu plijene poglede, makar samo izvana.

Od Trakošćana kao jednog od najljepših dvoraca Hrvatske i Velikog Tabora kao jednog od najprepoznatljivijih, pa sve do onih malo manje poznatih, kao što su dvorci Lužnica, Miljana i dvorac Vragović-Patačić-Schlippenbach, izdvojile smo deset dvoraca koji su od Zagreba udaljeni svega sat vremena, a koje svakako vrijedi obići. 
 
Dvorac Trakošćan

Trakošćan je jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj kojeg često nazivaju biserom Hrvatskog zagorja, a od Zagreba je udaljen nešto više od sat vremena vožnje. U njemu se nalazi muzej s vrijednom zbirkom slika, namještaja, oružja, vrijednih predmeta od razdoblja renesanse do historicizma. Izložena u originalnim prostornim cjelinama, zbirka prezentira život obitelji Drašković, koja je u dvorcu boravila sve do 1944. godine. Jedan je od najposjećenijih dvoraca u Hrvatskoj, a njegov perivoj i šumoviti park s jezerom čine ga idealnom lokacijom za vikend izlet i šetnju u prirodi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jelena (@miss_momento)

 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 4.6.2020 21:06:11
  • Bodova: 46933
  • Prijavi
Baš su lijepi,samo sam u Trakošćanu bila.