Goodyearov popis najvažnijih deset stvari koje bi trebali u vozilu kada krećete na godišnji odmor

Goodyearov popis najvažnijih deset stvari koje bi trebali u vozilu kada krećete na godišnji odmor

tnicama, koje mogu olakšati vožnju, a koje najčešće zaboravljamo

S obzirom na to da se mnogobrojni spremaju na godišnji odmor tijekom ljetnih mjeseci, na cestama u zemlji i inozemstvu, bit će stotine tisuća automobila. Putovanje se zbog toga može i odužiti, a nekoliko jednostavnih i korisnih stvari tu vožnju može učiniti ugodnijom, sigurnijom i bez stresa. Sitnicama, koje mogu olakšati vožnju, a koje se najčešće zaboravljaju pripadaju sunčane naočale, voda, odnosno piće i glazba. Goodyear je pripremio popis deset stvari koje je na dugome putu poželjno imati autu da bi vožnja bila ugodnija.

Sunčane naočale: Vožnja s naočalama je udobnija i sigurnija ako se vozite prema osunčanim krajevima i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.

Glazba: Ako putujete u inozemstvo,  prijeći ćete barem jednu ili dvije državne granice. To također znači traženje radiopostaje s odgovarajućom glazbom i što manje pričanja što vrlo brzo može postati prava noćna mora. Da biste to izbjegli, unaprijed pripremite omiljenu muziku i uživajte u vožnji.
      
Piće: Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

Novčanik s gotovinom i karticama: Neka uvijek bude uza vas. Tako ćete sve vrijeme imati uza sebe važan dio imovine, a osim toga brzo ćete ga moći izvući kad bude trebalo nešto platiti, na primjer cestarinu.

GPS i/ili zemljovid: GPS uređaj uključite već prije vožnje  kako bi dodatno uštedili na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom. Ako se služite zemljovidom, pregledajte put prije polaska.

Vrećica za smeće: To je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

Komplet prve pomoći: Obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu u vašem automobilu u slučaju da će ga biti potrebno upotrijebiti na putu.

Fluorescentni prsluk: U većini europskih zemalja pripada  obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

Fotoaparat i videokamera: Svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

Rezervni ključevi: Držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao. Rezervni ključ u džepu može spasiti vaše putovanje
 
Komentari
+2