Feng shui u automobilu

Feng shui u automobilu

Primijenite feng shui i krenite na put

Sezona godišnjih odmora je pred nama. Promjena mjesta i boravak na svježem zraku su nam neophodni pa se nadam da ćete odvojiti dio vremena za odmor i opuštanje, odlazak na more ili u planine . U ljetnim danima, potaknuti lijepim vremenom (a oni koji žive u gradu i željom za bijegom od užarenog betona) često koristimo slobodne trenutke za odlazak u prirodu ili izletišta.

Stoga ćemo dosta vremena provoditi na putu – najčešće u automobilu. Prometne vikend gužve su već počele, pa sam upravo u njima dobila inspiraciju za ovaj ljetni savjet – feng shui u automobilu.

Feng shui proučava kretanje energije Chi kroz prostor. Također se bavi djelovanjem elemenata u prostoru (boja, razmještaj, oblici…) na kvalitetu energije i njene karakteristike. Kad je energiji omogućeno da se kreće na način koji joj odgovara, tad ona ima pozitivne karakteristike koje prenosi na kvalitetu života stanara. Stoga možemo pogledati kako i uređenje automobila (u kojem često provodimo par sati dnevno) možemo prilagoditi ovom drevnom znanju.

Prvo pravilo feng shuia je: oslobodite prostor od nereda. Smeće i stare stvari dovode do akumuliranja negativne energije.

Ispraznite i operite pepeljare, pokupite smeće s poda i iz prtljažnika, bacite staru ambalažu od napitaka i povremeno usisajte cijelu unutrašnjost automobila.

Prednje staklo predstavlja oči automobila. Njegova idealna čistoća važna je ne samo zbog dobrog pregleda – smatra se da kroz čisto staklo pozitivna energija može bolje prodirati u kabinu.

Škropljenje tepiha otopinom koja sadrži kristale morske soli odstranjuje negativnu energiju.

Zvonca koja zvone na vjetru i bambusove flaute obješene na retrovizor nisu dobre – krupne obješene stvari kod vožnje ljuljaju se i smetaju pogledu. Stoga zaboravite na ovakve savjete koje možete pročitati u modernim priručnicima iz feng shuia.

Samo su dva aktivatora zaista poželjna u atomobilu: mali gorski kristal (spremljen u pamučnu vrećicu i sakriven od pogleda) te kornjača na stražnjem dijelu iza sjedala.

Ne vješajte egzotične igračke ako ne znate njihovo značenje. Izbjegavajte simbole smrti poput kostura i lubanje.

Preporučuje se slušanje smirujuće glazbe sporijeg ritma budući da ona djeluje na sigurnost vožnje. S druge strane agresivna bučna glazba brzog ritma može nas potaknuti da vozimo u njenom tempu što može dovesti do nezgoda i nesreća.

Svjež zrak neophodan je za dobru koncentraciju vozača. Često u kabinu stavljamo osvježivače i mirisne "boriće". Osim osvježavajućih citrusnih mirisa povoljni su ružmarin, metvica i jasmin.

Nadam se da će vam ovih nekoliko savjeta olakšati vrijeme provedeno na putu te da ćete do svojeg odredišta doći sigurno i dobrog raspoloženja.

Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui

www.kreativandom.com
kontakt:098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471

 
Komentari
+2