Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

U znaku Marina Držića

Ako ste ovo ljeto planirali posjet ili ljetovanje u Dubrovniku ili njegovoj okolici, svakako rezervirajte jednu večer i za koju dramsku, baletnu ili opernu predstavu u kojima Dubrovčani i njihovi gosti i ove godine mogu uživati u razdoblju od 10.7.- 25.8. U tih 45 dana trajanja Dubrovačkih ljetnih igara vrhunski umjetnici izvode scenska i glazbena djela istaknutih domaćih i stranih autora, održavaju se izložbe, promocije književnih djela, plesni nastupi. Najveća i najreprezentativnija kulturna manifestacija u Hrvatskoj ove je godine posvećena 500-toj obljetnici rođenja našeg najvećeg dramskog pisca Marina Držića.

Dramski program


Tako će čitav premijerni dramski program 59. Igara biti obilježen Držićevim opusom. Uz reprizne naslove "Arkulin" Marina Držića, "San ljetne noći" W. Shakespeara te "Ekvinocijo" Ive Vojnovića, bit će izvedene i tri koprodukcije: "Darsa - farsa" Matka Sršena, u suradnji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika, "Planine" M. Držića i Petra Zoranića u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, te "Komedije" M. Držića i H. Ivankovića, u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramskih umjetnosti.

Glazbeni program

U glazbenom programu nastupit će velika imena poput Johna Williamsa, Inve Mule, Ramona Vargasa, Gidona Kremera, ali i hrvatskih umjetničkih virtuoza - Dunje Vejzović, Monike Leskovar, Roberta Belinića, Martine Filjak i drugih.
59. sezonu otvorit će Zagrebački solisti i slavni violinist Shlomo Mintz, a zatvoriti Kremerata Baltica s programom „Cinema & Comedy“. Philip Picket, šef opere britanskog ansambla Musicians of the Globe održat će u Dubrovniku majstorsku radionicu i zajedno s Hrvatskim baroknim ansamblom izvesti operu „Acis i Galatea“. U plesnom programu očekuju se nastupi folklornih ansambala iz Hrvatske i inozemstva.

Igre mogu početi!

Dubrovačke ljetne igre bit će otvorene tradicionalno 10. srpnja svečanom ceremonijom uz zvuke Himne slobodi Jakova Gotovca i stihove Ivana Gundulića te podizanjem festivalske zastave na Orlandov stup. To je i noć u kojoj slavi cijeli grad, mnogobrojni gosti koji uz pjesmu i ples dočekuju jutro.  

Ulaznice za festivalska događanja mogu se rezervirati i kupiti online. Cijene ulaznica kreću se od 100 kuna na više. Primjerice, za nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra s dirigentom V.Šutejom, u Atriju Kneževa dvora, ulaznice koštaju 200 kuna, 250, 300, 350 i 400 kn. Više informacija i detaljan program Igara potražite na www.dubrovnik-festival.hr

(M.G.)

Photo by Damil Kalogjera

 
Komentari
+2