Barovi i noćni klubovi koje morate posjetiti na putovanjima

Barovi i noćni klubovi koje morate posjetiti na putovanjima

Pogledajte koje vam barove preporučuje „Lonley planet“ zbog lokacije, ambijenta, „vibre“ i specifične ponude

Što najviše volite kada odlazite na putovanja? Obilaziti povijesna mjesta, izležavati se na plaži, pojesti dobro jelo ili obići neobične, zanimljive i lijepe barove i klubove, te popiti neko dobro piće?
Upravo je za ljubitelje putovanja i barova „Lonley Planet“ izdao knjigu „50 Bars to Blow your Mind“, a koja preporučuje koje barove i noćne klubove treba posjetiti na putovanjima u određenim zemljama i mjestima. Među njima ima i barova u Hrvatskoj.

Zato, ako se ikad nađete u nekom mjestu gdje se nalazi neki od sljedećih barova, svakako neka i on uđe u vaš itinerar.

„Northern Lights“ – Reykjavik, Island
Ovaj je bar udaljen 45 minuta vožnje od Reykjavika i najbolje ga je posjetiti u vremenu između listopada i travnja kada su najveće šanse da ćete vidjeti auroru borealis.
 


„Baba nest“ - Phuket, Tajland
„Baba nest“ bar nalazi se u sklopu „Sri Panwa resorta“, a osim što je luksuzan, izgleda vrlo udobno. Bar se nalazi na platformi iznad bazena, a pogled seže na sve četiri strane svijeta pa tako i otoka, sa spektakularnim zalaskom sunca.
 


„Gordon’s Wine Bar“ – London, Velika Britanija
Ako volite mjesta koja pomalo podsjećaju na srednjovjekovne taverne ili vinske podrume, te imaju dobra vina i sireve, ovo je svakako mjesto koje trebate posjetiti. Dojam upotpunjuju uska vrata i drvene stepenice koje vode u podrum, a za one klaustrofobične i željne danjeg svijetla, postoji i vanjska terasa.
 


„Ice Bar“ - Jukkasjärvi, Švedska
Ovo nije jedini bar tog stila u svijetu, ali u „Lonley planetu“ kažu da je još uvijek najviše „cool“. U baru je temperatura -5 °C kako se led od kojeg je napravljen ne bi otopio. Svake godine bar mijenja izgled, odnosno dizajn koji rade umjetnici i kipari.
 


„Blue Frog Lounge“ – Mumbai (Bombay), Indija
Ulazak u „Blue Frog Lounge“ je navodno kao ulazak u vanzemaljski svemirski brod, a muzika je raznolika, često se svira uživo. Najčešće nastupaju lokalni i internacionalni glazbenici s elektroničkim prizvukom. U sklopu bara nalazi se i glazbeni studio.
 


„Baobab Tree Bar“ - Limpopo, Južnoafrička Republika
Nalazi se na rubu nacionalnog parka Kruger, a smješten je oko 6000 godina starog baobab drva.
 


„Bounce Ping Pong“ – London, Velika Britanija
Ovaj je bar posvećen pin-pongu, a unutra, osim pića, možete se okušati u toj igri na čak 17 stolova.
 


„Sky Bar“ – Bangkok, Tajland
Nalazi se na 63. katu luksuznog hotela State Tower, Lebua Hotels & Resorts s kojeg se pruža pogled na cijeli Bankok na četiri strane svijeta.
 


„Hula Hula“ – Hvar, Hrvatska
Konačno jedan i iz Hrvatske, a to je beach bar „Hula Hula“ na Hvaru. Uz predivnu plažu i čisto more, u njemu možete uz odličnu glazbu partijati cijeli dan i cijelu noć.
 


„Cave Bar“ – Petra, Jordan
Jeste li ikada bili u baru starom 2000 godina? Ili u baru koji je nekad bio grobnica? Ovaj se bar se nalazi u nabatejskoj kamenoj grobnici.
 


„Monkey Bar“ – Berlin, Njemačka
Ovo je bar u kojemu možete uživati u predivnom pogledu na Berlin i odličnim koktelima koji su inspirirani berlinskim zoološkim vrtom, posebno našim majmunskim rođacima, pa u njemu možete popiti pića poput „King Konga“ i „Majmuskog twista“.


Izvor: www.lonleyplanet.com
www.msn.com
 
Komentari
+2
 
jopyplavusa
  • 20.7.2016 15:45:21
  • Bodova: 56741
  • Prijavi
Ja već jaaaako dugo želim ići na Island i nadam se da budem pa svakako budem posjetila "Northern Lights", javim dojmove :D
irija
  • 19.7.2016 17:59:25
  • Bodova: 49662
  • Prijavi
London,Tjaland e da kako lijepo.Jednog dana kada budem bogata.
stiponja79
  • 19.7.2016 13:32:01
  • Bodova: 59953
  • Prijavi
Petra mi se ipak čini najimpresivnija