Saznaj zašto je tvoja starija sestra najvažnija osoba u tvom životu

Saznaj zašto je tvoja starija sestra najvažnija osoba u tvom životu© Pixabay

Imati sestru je blagoslov - pogledaj na koje sve aspekte života može utjecati tvoja starija sestra

Ako imaš stariju sestru onda znaš da si sigurna kad napraviš neku glupost jer će te izvući iz nevolje, obavljat će tvoje kućanske poslove, a čak ćeš i posuđivati njezinu odjeću (najčešće bez pitanja). Zbog svega toga i još milijun drugih velikih i malih stvari - moraš joj biti zahvalna.

Prema istraživanju koje su proveli psiholozi na Ohio State Sveučilištu, imati sestru poboljšava tvoju mentalnu stabilnost i sveukupan razvoj. Žene koje odrastaju sa sestrama sretnije su i postaju bolje osobe. 

Saznaj zašto je dobro imati stariju sestru te razlog zbog kojeg je ona jedna od najvažnijih osoba u tvojem životu.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nitin Soni (@thecurlypoet) on

 

 


Ona smanjuje šanse da se razvedeš u budućnosti

Studija je pokazala da žene koje su odrasle sa sestrama imaju manje šanse za razvod u budućnosti. Jedan aspekt ovog iznenađujućeg otkrića je taj što te sestra čini zrelijom i manje egoističnom osobom. Tvoja iskustva iz djetinjstva imaju ogroman utjecaj na tvoj razvoj kao odrasle osobe.

Žene sa sestrama vrlo rano moraju naučiti dijeliti i rješavati sukobe tako da je taj odgoj vrlo relevantan onom koji imaš sa svojim partnerom. Imati stariju sestru tijekom odrastanja ima različite utjecaje na puno aspekata tvojeg života. 


(FOTO: Pixabay)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2