Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Podignite emocionalnu energiju

Podignite emocionalnu energiju

Ako se osjećate iscrpljeno, možda niste premoreni fizički već emocionalno. Dozvoljavajući drugima da vas gaze ili ne čineći stvari koje vas vesele trošite svoju emocionalnu energiju, što vas može ostaviti nemotiviranim ili čak psihički premorenim. Evo nekoliko savjeta da podignete emocionalnu energiju:


Prestanite udovoljavati drugim ljudima

Nemojte pristati da vam drugi kroje život -  ako se vašim roditeljima ne dopada dečko kojeg volite, nemojte zbog toga upropastiti tu vezu. Preselite se ako će vas to usrećiti, bez obzira na to što će vam prijateljice nametati grizodušje zbog udaljenosti. Slobodno recite ne ako vas netko traži da napravite nešto što u stvarnosti ne želite. Nemojte bez veze trošiti energiju pokušavajući ispuniti očekivanja drugih. Puno više će vam se energije osloboditi ako ne brinete o tome što će reći vaša mama, prijateljice ili susjedi na vaše odluke.

 
Uvedite pozitivne osobe u svoj život

Okružite se ljudima koji vas podupiru i brinu za vas, čak i u lošim periodima u životu. Izbjegavajte one koji se žale, zanovijetaju i maltretiraju vas svojim problemima. Oni će vam isisavati životnu energiju, za razliku od ljudi koji vas nadahnjuju i dižu vam raspoloženje i samopouzdanje. Promislite dvaput o takozvanim prijateljima koji vas zovu samo kad trebaju pomoć.

 
Uvijek imajte nešto veliko i novo u planu.

Počnite planirati slijedeći godišnji odmor ili počnite pisati knjigu o kojoj ste razmišljali. Prekretnice i radovanje događajima stimulira ljude. Daje vam razloga da ustanete iz kreveta ujutro i jača vašu želju da ostvarite svoje ciljeve. Čim se pokrenete, (nazovete putničku agenciju, napišete fabulu za knjigu) odmah ćete se osjećati bolje i uzbuđeni da ustrajete u ostvarenju svog cilja.

 
Nemojte živjeti u prošlosti

Prestanite razmišljati o tome što bi se dogodilo da ste ostali sa starim dečkom. Što bi bilo kad bi ostali na onom poslu umjesto toga da ste prešli na novi. Umjesto zamaranja sa takvim stvarima fokusirajte se na ono što se dešava sad i ovdje, te kako ćete ići dalje. Začinite život avanturom, promijenite posao, nađite novog dečka, otputujte… Samo vi ste odgovorni za sve što vam se dešava u životu i iako ne možete sve predvidjeti, ipak možete uzeti kormilo u svoje ruke i ostvariti svoje snove. Karijera, veze, slobodno vrijeme, sve to je pod vašom kontrolom i samo vi možete upravljati svojom sudbinom.
 
Komentari
+2
 
buuu
  • 9.3.2013 12:39:35
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Stvarno je super kada izbacimo ljiude koji nam cicaju energiju iz zivota! Meni u pocetku bio bed, ali sada vidim, zbog mene je bolje neke ljude udaljit. I ja sam pocela planirati sto cu upisati da naucim nesto novo, skupljam novac za ljetovanje i osijecam se dobro! Nisu neke velike stvari, ali meni su zadovoljavajuce!
lo-la4100
  • 8.1.2009 20:02:57
  • Bodova: 155
  • Prijavi
baš super....a šta je sa nama koji smo u braku da promjenim muža ....i s dečkom pobjegnem na more....
bad_girl4291
  • 8.1.2009 19:53:02
  • Bodova: 317
  • Prijavi
super clanak stvit cu u favorite