Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kako krenuti dalje nakon prekida prijateljstva?

Kako krenuti dalje nakon prekida prijateljstva?© Unsplash

Istraživanja pokazuju da prekid odnosa s najboljom prijateljicom može boljeti više od razvoda ili prekida ljubavne veze

Istraživanja su pokazala da prekid prijateljskog odnosa može biti isto bolan kao i razvod ili prekid s dugogodišnjim ljubavnim partnerom.
 
Naime, kada izgubimo najbolju prijateljicu, ženu s kojom smo bile neizmjerno bliske, teško je suočiti se sa svim tim emocijama.
 
Mi žene sklone smo sa svojim prijateljicama dijeliti sve svoje tajne, strahove i probleme pa prekid odnosa s dugogodišnjom prijateljicom može zaista biti šokantan. Kako otkrivaju psiholozi, za razliku od ljubavnog prekida kod kojeg postoje određeni obrasci i norme, kod prekida prijateljstva toga nema. Nejavljanje i udaljenost govore sami za sebe pa se u takvim situacijama osjećamo zbunjeno, pokušavajući shvatiti zašto je do toga došlo.
 
U tim je situacijama najvažnije pobrinuti se za sebe te si uzeti neko vrijeme kako bismo preboljeli prekid. Najprije moramo sebi dopustiti da osjetimo bol jer je to posve normalno pa čak i zdravo, kažu stručnjaci. Ako si nedavno prekinula odnose s najboljom prijateljicom, u nastavku ti otkrivamo nekoliko načina kako da preboliš taj prekid što brže i lakše.
 
Foto: Unsplash
 
 
Dopusti sebi žaljenje

Da bi mogla preboljeti prekid prijateljstva, moraš dopustiti sama sebi da te preplave emocije. Osjeti tugu, bol, ljutnju ili bijes i uzmi si koliko god vremena ti je potrebno da bi žalovala. Izgubiti prijatelja je kao da smo izgubili dio sebe i potrebno je neko vrijeme da bismo se oporavili i krenuli dalje, kažu psiholozi. Sasvim je u redu da budeš uzrujana. Nakon što tuga prođe, fokusiraj se na vlastitu sreću i na pronalaženje novih prijatelja koji će obogatiti tvoj život.


1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
oprezna
  • 9.3.2020 8:50:33
  • Bodova: 143255
  • Prijavi
Proživjela sam to . Više od 25 godina prijateljstva otišlo je u vjetar nakon što je moja prijateljica prekinula svako viđanje i razgovor samnom.Prvo što sam osjetila bio je šok . Nikada ništa ružnog nisam napravila , rekla ... Ona je tako odlučila iz meni nepoznatih razloga i trebalo mi je puno vremena kako bih to prihvatila . Pa i danas nakon više od desetak godina ne znam razloge niti sam je ikada pitala .Jedino što ne razumijem je razlog što je navodi da mi svih tih desetak godina šalje čestitke povodom rođendana i blagdana ...i to odmah iza ponoći , kako bi bila prva . Ja se uredno zahvalim i poželim isto .Život ide dalje , ljudi ulaze i izlaze iz naših života , i mi iz njihovih .Meni je najvažnije da sam "čovjek" u svakom odnosu i da mi nitko ne može zamjeriti baš ništa , što u njihovim glavama i željama potakne takve poteze ne znam ....
vmarina
  • 8.3.2020 19:45:06
  • Bodova: 50706
  • Prijavi
Nisam prošla i nadam se da neću.
bubi13
  • 8.3.2020 11:49:42
  • Bodova: 15280
  • Prijavi
Prošla sam prekid prijateljstva sa dugogodišnjom prijateljicom. Mogu reći da mi je taj prekid bio bolniji od bilo koje veze sa muškarcem. Užasno mi je nedostajala, sa vremenom je postalo lakše ali praznina radi gubitka prijateljstva je stalno prisutna.