Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Jeste li okruženi neiskrenim i lažnim prijateljima?

Jeste li okruženi neiskrenim i lažnim prijateljima?© Depositphotos

Treba imati hrabrosti prekinuti lažno prijateljstvo

Neiskreno i lažno prijateljstvo ne valja u svakom pogledu. Svi smo barem jednom u životu imali nekoga, djevojku ili ženu za koju smo mislili da nam je prijateljica. Na kraju se ispostavilo da nam dotična iza leđa širi ružne, neistine priče.

Svi smo imali nekog tko nas je u mnogo pogleda iznevjerio, razočarao, tračao ili bio nepravedan prema nama na način na koji svakako ne bi smio s obzirom da je prijateljstvo u pitanju. Najveći problem je u tome što neki od nas i danas imaju kontakt s takvim osobama i nemaju hrabrosti prekinuti tu, nazovimo ju prijateljsku, vezu. 
 
Ponižavanje i omalovažavanje

Kada ste same, na kavi, u šetnji, u slastičarnici ne možete zamisliti bolju osobu. Pričate, smijete se, zabavljate se i jednostavno nema razloga da zbog ičega prekinete prijateljstvo. No kada ste u društvu ona postaje potpuno druga osoba. Ismijava vas, tu i tamo ''u šali'' kritizira i pritom uzdiže sebe, hoće reći kako ona teži potpunoj suprotnosti, i kako je bolja od vas. Naime ukoliko se prijateljica našali na vaš račun, nema razloga da brinete, no ukoliko to često radi i vi polako primjećujete da postaje zlonamjerno, iako možda iz nečijeg drugog stajališta ne izgleda tako, vrijeme je da joj kažete.

Ovdje se naime radi o vrlo nesigurnim osobama, koje liječe svoje komplekse na ljudima koji ih zaista vole, jer znaju da im neće ništa reći. Naime, nitko vas ne smije omalovažavati, a isto vrijedi i za vas, pogotovo nekoga koga smatrate prijateljem. Nema razloga da se odmah naljutite i otiđete, već prihvatite njenu igru, a idući put dok budete same, upitajte ju zašto to radi, i neka se proba postaviti u vašu poziciju. Ispriča li se i ako se njeno ponašanje više ne ponovi, znajte da je ipak vrijedna vašeg prijateljstva. No ukoliko se počne opravdavati da se samo šali, dijeliti vam savjete da i vi isto možete postupiti, i ponovo vas ismijava i omalovažava, budite jasni i recite joj da ako ona ne može promijeniti nešto što vama smeta, vi ne možete biti njena prijateljica.

U svakom slučaju, nemojte se ustručavati pokazati da imate autoritet i pristojan odgoj koji ne dozvoljava da ga netko ismijava. Kada vi više ne budete njena meta, naći će drugu žrtvu kojoj će kad-tad prisjesti isto kao i vama, i vaša bivša prijateljica će polako, ali sigurno, ostati bez svih prijatelja.
1/6
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 24.1.2019 15:14:29
  • Bodova: 12452
  • Prijavi
Pa moram priznati da sam imala više lažnog prijateljstva nego pravog , ali imam sreću da imam dvije prijateljice još iz djetinjstva i stvarno smo stalno jedna uz drugu i u dobrom i u lošem , a ovo ostalo teško je naći rijeći s kojima bi se to moglo opisati , pa bolje prešutjeti i za boraviti.