Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Istraživanje pokazalo: Žene koje putuju s prijateljicama sretnije su

Istraživanje pokazalo: Žene koje putuju s prijateljicama sretnije su© Pexels

Putovanja s prijateljicama uvijek su zabavna, ali prema istraživanju, dobra su i za tvoje zdravlje

Misliš da su žene najsretnije kada im netko pokloni dijamante ili štenca? Razmisli ponovno!  Ženu ništa ne može više usrećiti od zasluženog odmora s njezinim prijateljicama.

Putovanja na topla i sunčana mjesta, po mogućnosti ona s beskrajno plavim morem i kilometrima dugim pješčanim plažama, na vrhu su liste želja gotovo svake žene. 
 
Ubaci još nekoliko njezinih dragih prijateljica i to je recept za savršeno putovanje koje oslobađa od stresa i žene čini sretnijima. 

Ovoga puta, znanost je pokazala da putovanje s prijateljicama može imati jako dobre učinke za tvoje zdravlje. Dakle, to možeš iskoristiti kao jedno od opravdanja koje ćeš reći svom šefu kada ga zamoliš za godišnji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BEST VACATIONS - Travel (@bestvacations) on


Dr. William Chopik, psiholog sa sveučilišta Michigan State University, proveo je istraživanje koje je pokazalo da su ovakva putovanja ključna za dobro zdravlje, jer mogu pojačati osjećaj sreće

Istraživanje pokazuje da je odmor s prijateljicama dobar za zdravlje jer su prijateljstva način da se izvuku sve prednosti kada smo u vezi s nekim. Drugim riječima, prijateljstva imaju pozitivniji učinak na ukupnu sreću, u usporedbi s drugim tipovima odnosa. 

Dr. William Chopik kaže da je to tako zato što su prijateljstva odnosi koje mi sami biramo da ćemo imati s nekim, jer uživamo u društvu tih osoba.

Chopik objašnjava da interakcije licem u lice s prijateljima, osim što privlače, pomažu i u formiranju emocionalne povezanosti. Upravo takve veze ključne su da osoba bude sretnija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Dubai (@visit.dubai) on


Njegove je dokaze potkrijepilo i istraživanje provedeno 2019. na Sveučilištu Harvard, koje je pokazalo da odmor s prijateljima ima dobre učinke na zdravlje, jer društvene veze poput prijateljstva ne samo da pružaju zadovoljstvo, već utječu i na naše dugoročno zdravlje na način koji je snažan poput adekvatnog sna, dobre prehrane i prestanka pušenja.

Sada si dobila sve potrebne razloge zašto bi konačno trebala isplanirati to dugo očekivano putovanje sa svojim prijateljicama i da se provedeš kao nikada u životu!
 
Komentari
+2
 
mikica61
  • 8.1.2020 17:32:29
  • Bodova: 124506
  • Prijavi
Svaki put je bilo predobro.
vmarina
  • 6.1.2020 19:51:09
  • Bodova: 50689
  • Prijavi
Volim putovati u društvu.