Evo zašto je 'kul' teta važna u životu svakog djeteta

Evo zašto je 'kul' teta važna u životu svakog djeteta© Pexels

Teta kao najbolja prijateljica

Kada razmišljaš o ljudima koji te beskonačno vole, tvoja će teta sigurno biti pri samom vrhu liste. 

Teta je osoba koja će se sjetiti imena tvoje prve ljubavi iz vrtića, osoba koja je uvijek spremna s tobom podijeliti svoju mudrost i koja se ne srami ponekad biti šašava kad je s tobom. Tete se istinski trude provoditi što više kvalitetnog vremena sa svojim nećakinjama i nećacima i postati njihovi najbolji prijatelji, kao i osobe koje će ih poticati na ostvarenje snova, ali se pritom i ludo zabaviti.

Svatko tko ima tetu zna da će ona učiniti sve za njih, a imati kul tetu pravi je blagoslov za svako dijete. Ovo su samo neki od razloga zašto je teta važna u životu svakog djeteta.
 

Ona te upoznaje sa svijetom odraslih

Kada odrastaš i želiš se ponašati kao odrasla osoba, isprobavanje različitih stvari može biti primamljivo, ali važno je da imaš dobrog vodiča koji će te voditi kroz to potpuno novo iskustvo.

Primjerice, tvoja teta može biti osoba koja će ti pomoći da izbjegneš modne greške ili koja će ti pokloniti prvi ruž koji odlično izgleda na tebi.

Teta je savršena osoba koja će te voditi u shopping i s tobom pričati o odraslim temama upravo zato jer ima puno iskustva i od nje možeš puno naučiti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Uvijek joj se možeš obratiti kada imaš neki problem

Kada te nešto muči, a neugodno ti je o tome pričati s mamom, vrijeme je da teta uđe u igru. Bilo da se radi o problemu s dečkom, lošoj ocjeni, ili o konfliktu s curama u školi, tvoja će ti kul teta uvijek pomoći i dati ti savjet bez imalo osuđivanja.

Znaš da neće poludjeti, bez obzira što napravila, i pomoći će ti riješiti problem bez puno drame.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Ona je tvoj uzor

Svima nama treba netko na koga ćemo se ugledati, a tvoja teta može biti prava osoba za to. Ona je odgovorna odrasla osoba, s uspješnom karijerom, karizmatična i uvijek spremna na avanturu.

Ona razumije važnost otkrivanja prave strasti u životu, zna kako uživati u životu i može te naučiti sve što zna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Ponekad te razmazi

Tvoja teta zna što treba učiniti kako bi se osjećala posebno - iako te tretira kao odraslu osobu, još uvijek u tebi vidi malenu djevojčicu koju s vremena na vrijeme mora razmaziti.

Uvijek ti kupuje poklone ili te vodi na lijepa mjesta da bi ti pokazala koliko te voli. I ti znaš da će tvoja teta učiniti sve samo da vidi osmijeh na tvom licu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

Pomaže ti u tinejdžerskim dramama

Tvoja ti teta može pomoći dok prolaziš kroz buntovnu fazu, kada ti hormoni luduju i uzrokuju nenormalne promjene raspoloženja.

Ona razumije da moraš dokazati svoju neovisnost i prekršiti koje pravilo kako bi mogla otkriti pravu sebe i cijelo to vrijeme želi biti uz tebe. Ohrabrivat će tvoj slobodni duh, ali će i paziti na tebe u slučaju da nešto pođe po zlu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Znaš da joj možeš vjerovati

Tvoja te teta poznaje od dana kad si se rodila i cijeli je život uz tebe. Ona te smirivala kada si izgubila svoju omiljenu igračku i brisala ti suze kada je dječak u kojeg si bila zaljubljena u vrtiću odabrao drugu curu.

Znaš da je ona tvoja najbolja prijateljica i da joj se uvijek možeš povjeriti. Ona te nikada neće osuđivati i uvijek će biti ovdje da te razveseli.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Pomoći će ti izgladiti stvari s roditeljima

Tvoja teta zna tvoje roditelje prilično dobro, pa će uvijek biti spremna pomoći ti u tvom odnosu s roditeljima.

To ne znači da ti ugađa, nego da ti pomaže sagledati stvari iz perspektive odrasle osobe i dokazuje ti da roditelji nisu 'čudovišta' koja te nikada ne puštaju van. Ona je uvijek ovdje kako bi razumjela obje strane i pronašla zdrav kompromis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ona je najzabavnija osoba koju poznaješ

Osim što je najzabavnija, s njom ćeš doživjeti i najviše avantura - samo teta može običan shopping učiniti nezaboravnom avanturom, a njezini će te sarkastični komentari nasmijavati cijelim putem.

Ona zna da su iskustva važnija od materijalnih stvari i cijeni svaki trenutak proveden s tobom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on 
 
Komentari
+2