Top 5 namirnica za dječji mozak: Hrana uz koje će dijete bolje pamtiti i imati bolju koncentraciju

Top 5 namirnica za dječji mozak: Hrana uz koje će dijete bolje pamtiti i imati bolju koncentraciju© Profimedia.hr

Svi dobro znamo da djeca ne obožavaju zdravu hranu i da će potpuno odbijati jeste određene namirnice. Međutim, ove namirnice trebaju se naći na dječjim tanjurima jer su izuzetno važne za razvoj mozga

Prehrana u dječjoj dobi utječe na razvoj mozga i zdravlje, a znanost je dokazala da neke namirnice blagotvorno utječu na razvoj mozga i poboljšanje koncentracije. Svi roditelji su svjesni da su voće i povrće izuzetno važni, ali treba razmišljati i o nekim drugim namirnicama kako bi djeca imala dovoljno energije za dnevne obveze, ali i kako bi se mozak dobro razvijao.

 Nutricionist Emer Delaney za BBC Food istaknuo je kojih pet namirnica treba obvezno uključiti u dječju prehranu.
 


Jaja

Dječji mozak razvija se značajnom brzinom, posebno prvih godina života. Kolin je vrlo važan nutrijent koji mnogi smatraju vitaminom, iako to nije. Igra vrlo važnu ulogu u stvaranju memorijskih stanica duboko u mozgu. Žumanjak je bogat kolinom i zadovoljava sve dnevne potrebe djece do osam godina. Jaja su također bogata bjelančevinama i sadrže željezo, folate i vitamin A koji je važan za rast, popravak i razvoj stanica. Zbog toga djeca jaja mogu jesti redovito, naravno ako nisu alergična.


via Giphy

 

1/5
 
Komentari
+2