Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Što mogu djeca naučiti iz vašeg primjera?

Što mogu djeca naučiti iz vašeg primjera?

Upamtite, djeca su vaša preslika. Ono što im usadite u djetinjstvu, ostaje zauvijek…

Od samog rođenja svaki roditelj ima cilj svojoj djeci pružiti ono najbolje što može i svojim primjerom pokazati i usaditi prave životne vrijednosti. Roditeljstvo i odgoj najkompleksniji su životni zadatci svakog roditelja, no to se čini svakodnevnim pružanjem primjera samime sobom. Vrijednosti koje želite da imaju i vaša djeca pokažite svojim primjerom.

Volite svojeg partnera – Stabilna veza, puna ljubavi, poštivanja, prijateljstva jedan je od presudnih čimbenika za normalan mentalni razvoj djece i način na koji će oni dalje u životu percipirati ljubav, vezivanje, pa na kraju i odgoj vlastite djece.

Radite svaki dan – Kako usaditi djeci pravilne radne navike? Naravno, najprije svojim primjerom. Pokažite im, ne samo da radite dok izbivate iz doma, nego da i radite kod kuće kako bi svima život bio ljepši i ugodniji i što je produkt tog rada (čisti dom, odjeća i obuća, skuhano jelo…).

Smijte se svaki dan – Ako vam možda i nije do smijeha, potrudite se da se nasmijete svojoj djeci.

Budite prisutni – Možete tijelom biti prisutni, ali duhom miljama daleko! Potrudite se da budete angažiranih oko njihovih života, bilo kada pišu zadaću, kada se igraju, kada idu spavati. Svaki dan koliko je to maksimalno moguće.

Budite fer – Budimo realni, tko bi imao svaki dan snage i volje rješavati dječje razmirice oko igračaka ili bilo čega drugog i pri tome utvrđivati tko je kriv za nešto, a tko nije. Najlakše je kazniti svu djecu i gotovo. No, imajte na umu da to zaista ponekad nije pošteno.

Odmarajte se – Pokažite djeci da se i vi morate odmoriti, barem na kraće vrijeme tijekom dana.

Recite „oprosti“ – I vi možete pogriješiti, ali zato se potrudite ispričati i pokazati da vam je žao. To je jedini način da se i vaše dijete sljedeći put ispriča ako je pogriješilo.
 
Komentari
+2
 
anna-herman
 • 19.10.2015 22:04:00
 • Bodova: 54698
 • Prijavi
[QUOTE=kkelly]Djeca su toliko divna i stoput ce nam vratiti ulozeno. Zato bi se trebali najvise potruditi oko njih. Uciniti ih sretnima,vrijednima,pravednima i postenima..pa sto me moze vise usreciti od toga da vidim da mi je dijete na pravom putu! To je moja pobjeda i jedini moj zadatak... [/QUOTE]
kkelly
 • 19.10.2015 21:49:05
 • Bodova: 481
 • Prijavi
Djeca su toliko divna i stoput ce nam vratiti ulozeno. Zato bi se trebali najvise potruditi oko njih. Uciniti ih sretnima,vrijednima,pravednima i postenima..pa sto me moze vise usreciti od toga da vidim da mi je dijete na pravom putu! To je moja pobjeda i jedini moj zadatak...
no-name
 • 19.10.2015 15:22:29
 • Bodova: 7504
 • Prijavi
Slazem se sa svime sto pise.
ivas
 • 19.10.2015 11:37:57
 • Bodova: 49999
 • Prijavi
ovo su sasvim uobičajene stvari, nema tu ništa što bih preskočila napraviti..