Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Prezaposlene mame: kako odvojiti vrijeme samo za sebe

Prezaposlene mame: kako odvojiti vrijeme samo za sebe

Nekoliko korisnih savjeta kako da se izvučeš iz svog začaranog kruga koji donose obiteljske obaveze

Današnje moderno doba zahtijeva od žene da maltene bude super junak iz slikovnice koji u samo 24 sata treba ostvariti sve zadatke žene, majke i samosvjesne i odgovorne osobe na poslu. I tako svaki dan. Nije čudno da se žene iz tog razloga osjećaju vrlo iscrpljeno i rastrgano jer sve što bi u slobodno vrijeme željele napraviti za sebe, ipak ne uspiju zbog prevelikog broja obaveza.

U slučaju da si se pronašla u definiciji prezaposlene mame što uključuje vrtlog iz kojeg više ne znaš izaći, donosimo nekoliko korisnih savjeta kako da se izvučeš iz svog začaranog kruga koji donose obiteljske obaveze.

ZANEMARIVANJE KUĆANSKIH POSLOVA
Nije kažnjivo i neodgovorno ako odlučiš jedan dan preskočiti pospremanje nereda za svojim ukućanima, osobito djecom. Ako imaš podršku dragih osoba koje bi ti tu i tamo mogle uskučiti upomoć, odluči jedan dan odahnuti i raditi nešto što voliš. To zaista može biti bilo što, pa makar to bila i najobičnija šetnja kvartom koja će ti omogućiti malo svježeg zraka, samoće i opuštanja uz vlastite misli.

INTERNET KUPOVINA
U današnje vrijeme zaista je moguće uštedjeti puno vremena, osobito ako se radi o internetskoj kupovini. Zaboravite odlazak u nabavu ako nemate vremena. Ne moraš se mučiti s teglenjem vrećica jer će se sve namirnice dostaviti vrlo brzo na tvoju kućnu adresu i uljepšati ti dan. Kada djeca odu na trening ili u glazbenu školu ili neku treću aktivnost, omogući samoj sebi kavu ili čaj i razgovor s prijateljicom na barem pola sata.

PLANIRANJE
Za uštedu vremena na bilo kojem području u životu najbitnije je napraviti dobar plan. Ako unaprijed isplaniraš neke obaveze koje te očekuju kroz nadolazeći tjedan, možeš uštedjeti puno vremena koje ćeš onda moći iskoristiti samo za sebe i opuštanje kakvo najviše voliš. Napravi dnevnik obaveza po danima i potraži sve mogućnosti kako uskladiti obaveze i svoje želje i potrebe.
 

ENERGIJA
Ne zaboravi da ponekad trošiš zaista previš energije na nepotrebne stvari zbog kojih se uistinu ne bi trebala nervirati. Primjerice, pospremanje dječje sobe, kuhanje i općenito dovođenje stvari u red. Nije bitno biti super žena, bitno je biti dobra osoba, truditi se dati najbolje od sebe, a to ujedno uključuje i ljubav prema sebi samoj. Nauči reći "ne" onda kada situacija to zahtijeva i ne zaboravi imati jasan stav.

OTVORENOST
Razgovaraj otvoreno i iskreno s partnerom. Zatraži njegovu pomoć. Ne ustručavaj se pitati ga kada ti nešto treba i ne glumi da si heroj. Tu ste da si međusobno pomažete i jedan za drugoga činite lijepe i korisne stvari. Stoga, kada poželiš nešto, ne čekaj da on sam primijeti, nego mu otvoreno to reci.
 
Komentari
+2