Najbolje didaktičke igračke

Najbolje didaktičke igračke© Pixabay

Postoje razne vrste igračaka koje se uglavnom prilagođavaju po dobi djeteta.

Igračke su za dijete jedan sasvim poseban alat koji ga vodi u neobičan svijet mašte u kojem je sve moguće. Pomoću igračaka djeca zapravo rade više stvari odjednom – maštaju, uče, razvijaju svoje pamćenje i osjećaje.

Potpuno mala djeca od nekoliko mjeseci najbolje razumiju i osjećaju igračke koje su šarene i jarkih boja jer ih takvi predmeti vrlo privlače zbog razvijanja njihovih osjetila. Također, popularne i prilagođene igračke za tako malu djecu su i one koje proizvode razne zanimljive zvukove, ali i one gumene tvrde predmete koji im pomažu kod rasta zubića jer u toj dobi gotovo svaka igračka potpuno očekivano završi u ustima. Na taj način oni istražuju okuse i spoznaju svijet oko sebe.

Čim prođu dob od 6 mjeseci, djeca su pomalo spremna i za didaktičke igračke. Naime, upravo taj naziv označava poučne igračke uz koje djeca uče nove stvari i razvijaju svoje pamćenje i shvaćanje svijeta oko sebe.

ISTRAŽIVANJE OBLIKA
Postoje razne kućice, životinje i slikovnice napravljene od više vrsta materijala poput plastike, drveta i sličnih materijala u kojima su izrezbareni razni oblici. Takvi oblici, najčešće geometrijski, djetetu omogućuju da kroz igru otkriva koji oblik pripada kojoj podlozi, a šarenilo boja mu omogućuje da razina zanimljivosti ne prođe prebrzo. Tako tvoj mališan uči istraživati i stvarati svoj svijet mašte.

GURALICE
Na tržištu se danas mogu pronaći razna vozila i guralice uz koju će dijete naučiti sve o kretnjama i izgradit će svoje motoričke sposobnosti. Vježbanje raznih pokreta, poput guranja, vuče, puzanja i dohvaćanja važno je jer kroz njih dijete shvaća da se mora kretati i truditi kako bi nešto dohvatilo ili ostvarilo što je zamislilo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iocus Arte en Juguetes (@iocusarteenjuguetes) on


KOCKE i PUZZLE
Šarene kocke naučit će tvoje dijete da je potrebno nešto sastaviti kako bi se dobila cjelovita slika. Neka cjelina sastoji se od mnogo dijelova za koje je potrebna mašta i kreativa, a uz roditeljski angažman svako dijete će otkriti zanimljivi i atraktivan svijet slaganja kockica i puzzli s veselim životinjama ili nekim drugim djetetu privlačnim svijetom. U ovu kategoriju možemo smjestiti i memory kartone prilagođene manjoj djeci, te napraviti sjajnih nekoliko sati zabavne i poučne igre pamćenja.

ZVUKOVNE DIDAKTIČKE IGRAČKE
Kao svako moderno dijete i tvoje dijete može imati dječji laptop, mobitel ili tablet koji je zapravo ni više ni manje nego didaktička igračka u suvremenom dobu. Zvukovi koji proizlaze iz bilo koje didaktičke igračke, savršena su ulaznica za glazbeni svijet prepun avantura, brojalica, dječjih pjesama i vrlo poučnih melodija. Akustičnost koju djeca mogu istraživati može doći i preko dječjih imitacija glazbala i glazbenih instrumenata, pa tako u mnogim trgovinama s asortimanom dječjih igračaka možeš pronaći dječje električne gitare, udaraljke, ksilofone, mikrofone, bubnjeve i ostale zabavne instrumente.

HOME MADE POUČNE IGRE
Kada pričamo o nečemu poučnom i edukativnom, najčešće svi pomisle na nešto dosadno i već viđeno. No, zašto bi sve što je poučno istovremeno trebalo biti i dosadno? To je apsolutno samo mit koji se može razbiti uz poticanje kreativnosti. Svako dijete u sebi ima svoju kreativnost, izraženu u manjoj ili većoj mjeri. Uz pomoć kreativnosti, ono proširuje svoj svijet mašte, svoju znatiželju i otkrivanje svega što mu je nepoznato. U trenucima kada ti se čini da je djeci sve dosadilo, nemoj očajavati ne znajući kako da ponovno zaokupiš njihovu pažnju jer postoji mnogo ideja za kućne igre za koje ne treba veliki financijski budžet, nego samo malo volje i vremena. U ovu skupinu pripadaju modeliranje plastelina, pravljenje nakita od perli i slično.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krys ???????????? (@chloe_adventures5) on

 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 27.2.2019 8:51:00
  • Bodova: 50773
  • Prijavi
Super ideje.