Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kvalitetno utrošeno vrijeme: Sedam aktivnosti za mamu i kćer

Kvalitetno utrošeno vrijeme: Sedam aktivnosti za mamu i kćer

Evo najboljih aktivnosti s kojim ćete još više osnažiti poseban odnos sa svojom malom princezom.

Svaki roditelj će vam reći da je veza između majke i kćeri uistinu posebna. Djeca odrastaju brzo i trebamo iskoristiti svaku priliku za kvalitetno druženje kako bi izgradili čvrstu i neraskidivu vezu sa svojom mezimicom.  Ako ste mama koja želi napraviti nešto posebno i stvoriti prekrasne uspomene  sa svojom djevojčicom, imamo sedam ideja koje možete dodati na vaš popis zajedničkih aktivnosti. Za većinu ovih prijedloga dobna granica nije važna, samo je potrebno prilagoditi intenzitet dobi vaše curice.  

Zaplešite
 

Raspalite omiljene pjesme i prepustite se ritmu glazbe. Nije važno je li izgledaste blesavo, samo se opustite i zabavite. Ova tradicija nema dobnu granicu, naizmjenice puštajte glazbu i namjerno izvodite smiješne plesne pokrete. Ako biste ipak nešto ozbiljnije, uvijek možete naučiti neki ples ili koreografiju. Ne trebate savršeno naučiti plesati flamenco, pronađite jednostavni YouTube tutorial,  naučite korake te ih prezentirajte svojim ukućanima. 

Filmski maraton

Rezervirajte jedan vikend za ljenčarenje s kćerkicom uz niz njenih omiljenih filmova (Harry Potter, Star Wars, Disney…). Pripremite dovoljno grickalica, izvalite se na kauč i neka maraton počne! Ako je curica starija, pronađite neki dokumentarac o temi koja je zanima te pretvorite svoj filmski maraton u nešto što može biti i zabavno i edukativno.

Stvorite umjetnost
 

Izvadite papir i bojice i krenite crtati. Postavite si cilj što želite napraviti i zajedničkim snagama pokušajte ostvariti zamišljenu temu. Od radova složite izložbu u vašem domu koju će svi gosti moći pogledati. Ako vam crtanje nije pretjerano zanimljivo, izradite kolaž od vaših fotografija koji će predstavljati vaš odnos.

Izgradite nešto
 

Alat nije namijenjen samo za tatu. Sa svojom mezimicom napravite Uradi sam projekt uređenja interijera ili vrta. Naravno, ne govorimo o ničemo jako kompliciranom, dovoljno će biti da zajedno postavite novu policu u njezinoj sobi ili obojite zidove u novu nijansu. Ako vam se ove ideje zvuče prekomplicirano, uvijek možete izgradite nešto pomoću edukativnih igrica poput puzzli ili LEGO kockica. Bilo da pratite upute ili sami složite svoju strukturu, sati zabave su zagarantirani. Inače, LEGO setovi su odlični za razvoj brojnih vještina kod djece, o čemu smo već pisali OVDJE, a nove proizvode i akcije pogledajte na Brick.hr i iznenadite svoju curicu novim kockicama.

Volontirajte
 
 

Odvojite malo vremena za nesebične aktivnosti i provedite vrijeme zajednički pomažući drugima. Ovo će naučiti vašu kćer empatiji, razviti emocionalnu inteligenciju i naučiti je da ne bude pasivni promatrač nego da aktivno sudjeluje u promjenama. Donirajte svoju i njenu staru odjeću ili igračke, posjetite obližnji azil za životinje ili odaberite neku aktivnost u domeni ljudskih prava, kulture, sporta, zaštite okoliša.

Posjetite mjesto iz svog djetinjstva
 

Povežite se sa svojom kćeri tako što ćete je odvesti na neko posebno mjesto iz svog djetinjstva. Jedna je stvar govoriti o vašoj mladosti, a sasvim je druga priča posjet mjestu gdje se sve to dogodilo. Posjetite vaš rodni grad, mjesto gdje ste studirali ili se vjenčali i uživajte u vremeplovu u vašu mladost.

Iznenadite baku
 

Zašto ograničiti druženje samo na mamu i kćer kad možete u vaš zajednički dan uključiti i baku te tako povezati tri generacije. Iznenadite baku odlaskom na ručak ili šetnjom, a ona će sigurno biti presretna što su je njezine dvije najdraže cure sjetile. 
Od jednostavnih stvari doma do avantura vani, zbilja nije potrebno mnogo za njegovanje snažne veze između majke i kćeri. Izdvojite jedan dan mjesečno posvećen samo vama dvjema i stvorite predivne zajedničke uspomene koje će trajati zauvijek. 
 
Komentari
+2
 
nimfyca
 • 8.12.2018 9:16:42
 • Bodova: 70319
 • Prijavi
A zašto nije naslov koji uklučuje djecu s ne samo kćeri .. zar ja sa svojim sinom nemogu tako isto
anna-herman
 • 8.12.2018 8:10:26
 • Bodova: 54598
 • Prijavi
Sve ovo već činim i presretna sam zbog toga. Žao mi je samo što nemam više vremena.
keke38
 • 3.12.2018 18:13:20
 • Bodova: 22324
 • Prijavi
Simpaticni savjeti
katalina
 • 3.12.2018 13:28:38
 • Bodova: 9238
 • Prijavi
Odlični savjeti